lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vanhasta pussilakanasta


Onpas taas ollut viikko...
Neuvolaa, lääkäriä, remppaa, kiirettä ja kiirettä...
Väsymyskin meinasi vallan saada yliotteen allekirjoittaneesta. Muutaman huonosti nukutun yön jälkeen ei puhti tunnu riittävän mihinkään ylimääräiseen.
Onneksi viime yönä uni maistui koko sakille ja tänään olokin on ollut kuin uudesti syntyneellä.


Eilen vanhin neitokainen kyseli jo selvästi tuskastuneena, että milloin aion ottaa hänen ja Kirpun uusista mekoista blogiin kuvat vai aijonko ottaa ollenkaan.
Minä kun olin sanonut, että mekot pääsevät käyttöön vasta kuvien ottamisen jälkeen. Pesun jälkeen mekot olisi pitänyt taas silittää kuvia varten ja se ei kuulu lempparihommiini ;)
Kuullosti olevan tytöllä kiire saada uusi mekko käyttöön!!


Mekkot on leikelty mummoni vanhasta pussilakanasta. Oikein Finlaysonin sellaisesta.
Aika hyvin nuo vanhat pussilakanat pitävät värinsä. Tämäkin tapaus oli ihan kuin uusi, vaikka on ehtaa retroa. Mielen vieressä kävi jopa ajatus, että raaskiikohan tätä edes silputa. Pahoin haalistunut pesulappu kuitenkin todistaa, että on tämä pussilakana käytössä ollut.
Kangaskaapistani löytyy myös samantyyppinen keltainen pussilakana. Sekin on mummoni vanha ja siitä täytyy ehdottomasti tehdä tytöille kesäkoltut.

Rusinat on ne, millä saan lahjottua Kirpun kuvattavaksi ;)

Kaavana molemmissa mekoissa on Mekkotehdas-kirjan Riine-mekko.Tein vain muutaman pikku muokkauksen kaavoihin. Mekkojen hihoista tein täysmittaiset ja hihansuihin laitoin kuminauhat, että hihoista tulisi vähän pussittavat. Isomman tytön mekko on tehty 98/104 koon leveydellä ja 110/116 koon pituudella. Pienempään mekkoon jouduin piirtämään puutuvan koon kun kirjan pienin koko (86/92) on edelleenkin liian iso Kirpulle.


Tytön nukkekin sai oman mekon. Kaavana tässä on saman kirjan mini-Matleena.
Tämän saatua tyttö totesi, että nyt kaikilla meidän perheen tytöillä on samanlaiset mekot paitsi vauvalla. Nukkekin näköjään lasketaan perheenjäseneksi ;)


Rusinoiden loputtua Kirppua ei pidellyt enää mikään paikoillaan.
Yritin saada isommasta kuvan puuhellan reunalla istumassa, mutta jo oli Kirppu aina salamana jakkaran kanssa paikalla ja kiipeämässä pelleilemään hellan päälle. Monen pois viennin jälkeen luovutin tuolle pienelle velmulle :D

ps. Hoksasin ommellessa, että nämä taitavatkin olla ekat täysin samanlaiset mekot tytöillä!

pps. Arvontaan kerkiää osallistumaan vielä ensi viikon perjantaihin asti!!

16 kommenttia:

  1. Suloisetv mekot ja tyttöset. Tottahan toki nukkevauvakin perheenjäseneksi lasketaan. :)

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä niin pirtsakan väriset mekot, oikein kevätmekot! Varmasti siitä keltaisestakin tulee aivan ihanat kesäkoltut :) Se on kyllä kumma, miten sitä jo yhden kunnolla nukutun yön jälkeen on paljon pirteämpi, meillä ei enää tarvitse lasten takia öitä juurikaan valvoa, mutta kun itse joskus tuppaa unohtumaan sinne ompelukoneelle vähän liian myöhään valvomaan ;) Ihania kuvia suloisista tyttösistä olet saanut napattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin lapset normaalisti nukkuvat hyvin. Vauvan kanssakkaan ei tarvi herätä kuin pari kertaa, mikä on ihan huippua :) Välillä kuitenkin on vähän levottomampia öitä, mutta ihmehän se olisi jos niitä ei olisi! Toi on paha kun unohtuu illalla ompelemaan "vähän" liian myöhään. Mulla kävi toisinaan samoin ennen vauvan syntymää. Nyt on yöompelut olleet toistaiseksi tauolla ;) Kiitos sulle Krista!

      Poista
  3. Todella suloiset mekot! Ihanan retroa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Hassua kun tykkään paljon tuollaisesta retrosta ja sitten myös pitsihörsylävaatteetkin ovat ihania. Mutta kait sitä voi tykätä useammasta tyylistä :)

      Poista
  4. Kauniin mallisia ja todella kivoja muutoksia teit mekkoihin. :) Toivottavasti näissä meidänkin nykykankaissa olisi oikeasti hyvä laatu,saisi meidänkin lastenlapset nauttia niiden kauneudesta, ei taida ihan olla. :) Meidän pikkumies nukkui viimeyönä niin huonosti, kuumeessa pikkuinen raukka. Itse olen ihan tokkurassa, mutta pikkumies on huonosta yöstä huolimatta vauhdissa sillä mielettömällä lasten energialla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei taida meidän aikaiset pussilakanat kestää hyvänä lastenlapsille ;) Teilläkin on siis valvottu, jaksamisia vaan sinne ja pikaista paranemista! Voi saispa itekkin pikkasen sitä lasten energiaa, olisi niin tervetullutta varsinkin silloin kun univelkaa meinaa pukata :) Kiitos Saga!

      Poista
  5. Voi niin ihanat samistelumekot tytöill, tosi kauniit :)!

    VastaaPoista
  6. Kivalta samistelumekot näyttääkin! Ei siis ihme, että tyttö kiirehti mekkoa jo käyttöön. Minullakin pari lakanaa huutelee päästä käyttöön vaatteina, mekkoina ne on kyllä ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos Tanja K! Vanhoista lakanoista saa kyllä kauniita mekkoja!

      Poista
  7. Kauniin raikkaat mekot. Ovat niin keväiset, että :) Ihana kuvauspaikka ja suloisia kuvia tyttösistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Minustakin mekot ovat jotenkin keväiset. Liekkö vihreä väri antaa sen vaikutelman :)

      Poista
  8. Vau,mitkä mekot! Ihan mahtavan väriset! Pitäis itsekin kaivella tuo mekkotehdas kirja esiin ja tehdä samoin kuin sinä että ottaa pienemmästä koosta leveys. Aloitin nimittäin kerran tytölle mekon mutta sehän oli niin kauhean leveä, että taisipa painua sinne keskeneräisten laatikkoon pohjimmaiseksi. Nyt taitais leveyden puolesta olla sopiva. Pitääkin kaivella se esiin ja ommella loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Mustakin tuo väri on kiva. Oikein retrovihreä :) Aluksi mietin, että tuleekohan mekoista liian levottomat kun leväytin lakanan leikeltäväksi, mutta ei pienellä alueella (=mekoissa) tuo kangas ei oo liian levoton. Meillä lapset ovat sen verran luuviuluja, että jos oisin tehnyt normaalilla leveydellä niin mekot olisivat näyttäneen ihan säkeiltä tyttöjen päällä!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥