keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vielä ihan pikkuisen kukkajuttuja


Aurinko se sitten jaksaa vielä helliä meitä päivisin. Aika huikeeta, nyt on jo syyskuu ja ulkona elohopea kipuaa päivisin vielä kahdenkymmen asteen korkeuteen. Melkein kuin kesällä vaikka nyt kait on jo syksy :)

Pakko laittaa vielä tänne kuvia viimeisistä, sitkeistä pihan kukkijoista. Toivottavasti ette jo ole ihan kyllästyneitä ainaisiin kukkakuviin...
Nämä taitavat olla kuitenkin tälle vuodelle viimeiset!Keväällä heittelin kukkapenkin tyhjään kohtaa pussillisen punakosmoksen siemeniä vähän niin kuin koemielessä. Hyvin ne mullassa itivätkin ja nyt loppukesä ja alku syksy ollaan saatu nauttia kauniinherkistä kukkasista. Ensi vuonna taidan istutella noita lisää, niin kauniita ne ovat!

Luin vissiin pussin kyljen vähän heikosti, kun ajattelin noiden kasvattavan puolenmetrin varren ja kukkivan jo aikaisemmin. Vaan kuinkas ollaakkaan, kukat huojuvat puolentoistametrin korkeudessa ja kukinta-aikakin näyttäisi olevan elo-syyskuu. Vaan sehän ei haittaa! Hyvä vaan, ettei kaikki kasvikset kuki keskikesänaikaan vaan kukkijoita riittää aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn!

Tuonne punakosmosten taakse me ollaan aloitettu rakentamaan kunnon nuotiopaikkaa epämääräisen heinikon tilalle. Nyt syksyllä tehdään mitä keritään ja jaksetaan ja keväällä sitten taas jatketaan urakkaa :)


Silkkiunikko kukkii vieläkin täydellä voimalla kosmoskukkien oikealla puolella. Uusia nuppujakin oli ilmestynyt vaikka millä mitalla, jotenka ainakin muutamantovin saan vielä nauttia näistä huojuvista kaunottareista. 


Syyshortessiasta nappaisin mielellään muutaman oksan maljakkoon, vaan tuo meidän pensas on vielä niin pieni etten taida raaskia!


Ruusuja täytyy ehdottomasti laittaa ensi vuonna lisää! Rakastan ruusuja! Ajattelin josko hommaisi keväällä tätä valkoista lisää ja sen kaveriksi jotakin vaaleanpunaista lajiketta.

Onneksi tässä on koko syksy ja talvi aikaa miettiä ensi kevään istutuksia! Ja sitten pitää tietenkin raivata kunnon kukkapenkki ruusuja ja muita uusia tulokkaita varten. Tuo(kin) ruusupuska on vain läntätty roskiksen viereen vähän niinkuin koekaniiniksi :)


Aurinkoisia päiviä teillekin!!

6 kommenttia:

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥