maanantai 2. syyskuuta 2013

Kukkia, kukkia


Kesällä on tullut aina silloin tällöin virkattua pieniä kukkia. Lähinnä automatkoilla tai jos yhtäkkiä on tullut pakottava tarve näperellä jotakin nopeasti valmistuvaa. Vettä myllyyn lisäsi se kun satuin saamaan kasan ohkasia puuvillalankoja lähes kaikissa mahdollisissa väreissä.


Loppukesästä olikin sitten kasa valmiita kukkasia virkkuupussissa ja suurimmasta osasta sitten värkkäsin pinnejä ja pompuloita. Isommalle tytölle pompuloita ja isompia pinnejä (alempi kuva) ja pikkuneidille pienempiä (ylempi kuva). Pikkupinnejä tarvii käydä ostamassa lisää ja virkata vielä muutama muunkin värinen kukkanen niihin!


Tuli hempeempää kukkaa, jotka ovat isomman lemppareita :)


Ja vähän retromman väristä, mitkä saivat kyllä tylyn tuomion: "noita en käytä!!"
Kaikkea sitä tuo "vaaleanpunainenikä" tuokin tullessaan. Ennen kelpasi tytölle kaikki värit, vaan nyt ollaan niin valikoivia ;)Muutama kukkanen pääsi koristamaan myös keittiön sipuli- ja tilpehöörätölkkejä.


Seuraava virkkuuprojektini onkin astetta isompi. Siinä se lepää yöpöydälläni muistuttaen itsestään joka ilta. Tuosta ja parista muusta samanlaisesta kerästä on siis tulossa matto meidän makkariin. Virkattu matto, mistä olen haaveillut jo jonkun tovin. Mallikin minulla on jo katsottuna. Ainut ongelma ja aloituksen hidastaja lienee siis se, että en ymmärrä noista virkkuumerkinnöistä (ja neulontamerkinnöistä, mitkä ei kyllä liity tähän työhön mitenkään!) mitään! Siis siitä ohjeesta tai siis niistä lyhenteistä... Netistähän sekin salakieli luultavammin aukenisi, niin, että tarvii joku ilta alkaa selvittämään... jotta saan viimeistään jouluksi maton lattialle :)
Nyt tietenkin joku ajattelee, että juurihan tuo esitteli kasapäin virkattuja kukkasia ja sitten valittaa kun ei ymmärrä virkkuusanastoa. Noooo, selityshän on varsin yksinkertainen...
kukkaset olen virkannut ilman sen kummempaa ohjetta. Senpä takia kaikki ovat myös pikkasen erilaisia, omia sovelluksia :D

2 kommenttia:

  1. Tosi, tosi ihania kukkia. Miten ihana idea kiinnittää niitä pinneihin:)Tarviiko niitä mitenkään tärkätä/kovettaa? Voi miten hienoa olisi saada tehtyä matto virkkaamalla. Minua hirvittää, että onko se kovin raskasta puuhaa. Mutta kokeilemallahan sekin selviäisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liimasin vain pikaliimalla kukat pinneihin kiinni eli ei tarvitse kovettaa! Helposti saa siis kaunista :) Minuakin vähän hirvittää tuo mattoprokkis, siinä vierähtääkin varmaan kuukausi jos parikin, en ole nimittäin kauhean pitkäjänteinen ;) Mutta pakko saada virkattu matto...

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥