keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ovela Kettu ja muita kavereita

SAANKO ESITELLÄ:


Ovelan Ketun,


Viisaan Pöllon,


Pikku Sammakon ja


Neiti Pupun.


Nämä kaverukset valmistuivat erään yön pikkutunneilla. Idea naamareihin ei ole oma, mutta kettun, pöllön ja pupun kaavat ovat omaa käsialaa. Sammakko taas on täysi kopio... Sammakoita (mm.) olen tehtaillut yhtiin myyjäisiin ja pitihän minun tehdä yksi testikappalle omille muksuille ja katsoa hyväksytäänkö se leikkeihin :)


Alunperin idea oli tehdä vain nuo kolme edellisessä kuvassa olevaa naamaria, mutta vaaleanpunainenpupufani vaati saada itselleen myös pupusellaisen. Siitä tulikin oikea epäonnenpupu... valkoista huopaa löytyi vain vajaa levy (siinä syy litteään ulkönäköön!), vaaleanpunaista huopaa ei ollutkaan varastossa ollenkaan (onneksi ei tuo pinkkikään aivan hullun värinen ole!) ja sitten koko pupunkuvatus oli hajottaa minun hyvän silitysraudan!! En tajua mitä sekundahuopaa tuo valkoinen oli kun se lähti sulamaan silitysrautaan kiinni :O Onneksi kuitenkin huomasin sen ajoissa ennenkuin isompaa vahinkoa ehti tapahtua! No, pupu siitä kuitenkin tuli ja tyllerö oli niin mielissään :)


Naamarien "pohja" on paksua huopalevyä, johon on aplikoitu ohuesta huovasta ja ihan vain tiheällä siksakilla tarvittavat yksityiskohdat. Kiinnitin aplikoitavat osat ensiksi kaksipuoleisella liimakankaalla "pohjaan" niin ne pysyivät paremmin paikallaan ommeltaessa. Silmäaukot olivat ärsyttävä leikata, niistä oli tosi hankala saada siistejä! Lopuksi ompelin kuminauhan naamarin taakse. Aika nopeasti ja helposti saa hauskoja naamareita lasten roolileikkeihin! Näitä voisi tehdä vaikka mitä eläimiä!


Kettusta tuli minun oma lempparini :)

Tyttö meinasi, että tosi kiva kun teit mulle pupunaamarin!
Poika taas totesi, että kiva kun mulla on nyt paljon näitä erilaisia jääkiekkomaalivahdinkypäriä!
:D

6 kommenttia:

 1. Onpa tosi hauskoja! Näillä saa varmasti hyvät leikit aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja:-). Mistä löysit tuota paksua huopalevyä ja sekö itsestään tosiaan pysyy noin ryhdikkäänä? Tuo idea pitää kyllä napata lasten iloksi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksu ja jämäkkä huopa on ostettu Tiimarista (sitä myydään kuulemma myös Sinellissä). Tytöllä on ollut jo yli vuoden leikeissä paksusta huovasta tehty prinsessakruunu ja se on ainakin pysynyt ihan hyvänä tähänpäivään asti. Toivottavasti naamarit säilyvät yhtä ryhdikkäänä! Pupun korvia jäin pikkasen miettimään, että alkaako ne lörpöttämään, mutta aika sen näyttäköön... Nappaa ihmeessä idea matkaan, meillä noista on ainakin saatu iso ilo :)

   Poista
 3. Aivan mahtavia naamareita! Tällaiset pitää kyllä tehdä joskus kun lapset naamiaisasuja tarvivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista tuli kyllä tosi hauskoja! Ja ovat siitäkin mukavia, että valmistuvat nopsaan :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥