sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ompelunurkka


Vihdoistaviimein saan laiteltua tänne kuvia meidän makkarista!
Nytkin kuvat ovat vain makkarin toiselta puolelta, minun omasta valtakunnastani, ompelu- ja arkartelupuoliskosta! Meidän makkari on pienehkö, toinen puoli käsitteleekin oikeastaan vain pelkän sängyn sekä pari vanhaa yöpöydän virkaa toimittavaa tuolia.


Arvatkaapa vain, olenko mielissään omasta pikku väkerryssopesta :)
Hyvästi vain keittiönpöytäompelyt ja lattialla askartelu!! Pikkusen on mukavampi touhuta kun kaikki tarvikkeet, nippelit ja nappelit, ovat käden ulottuvilla. 

Mies kiinnitti meidän yhteistyöllä tehdyn hyllykön kirjotuspöydän yläpuolelle. Koukuissa on helppo roikottaa kaikkia keskeneräsiä töitä (näin ne eivät loju pitkin pitäjää niinkuin ennen :/ ). Nytkin siellä roikuu pari tekeillä olevaa juttu... Pöydällä olevat nappipurkit ovat lahjapaperilla ja vanhalla sanomalehdellä päällystettyjä maitojauhepurkkeja.Nauhat ja muut pikkuhärpäkkeet järjestelin lasitölkkeihin ja päällystettyihin pikkulaatikoihin ja asettelin ne hyllylle ja laudanjämistä väsäämääni puulaatikkoon. Nyt kuin sain vihdoista nauhavaraston ojennukseen niin tulipahan todettu, että niitä(kin) on tullut hamstrattua matkanvarrella aikas runsaasti! Vaan onneksi ne ovat kuluvaa tavaraa ja toisaaltaan on tyhmää jättää ostamatta jotakin kaunista nauhaa kun sitä kuitenkin huomaa tarvitsevansa vähän ajan kuluttua ;)


Lahjapaperit pääsivät vanhaan sinkkisankoon. Tässä kohtaa otin tietoisen riskin!! Meinaan vähän jänskättää, että milloin meidän PikkuneitiNäppärä keksii viedä tuolin oven luokse ja avata oven... Silloin voi paperirullista tulla pahaa jälkeä! Ne ovat vaan niin hauskan näköisiä tuossa, enkä raaskisi niitä millään kaappiin piilottaa! 

Ison puulaatikon olen tehnyt vanhoista saunanpaneeleista  ja se pitää sisällään mm. ompelulehtiä. Pienempi laatikko on ihan peruspaksupahviloota, joka oli ennen kirkkaansininen. Se oli lähtemässä roskakorin täytteeksi, mutta keksinkin maalata sen valkoiseksi (ihan vain tavallisella seinämaalilla). Kierrätys kunniaan :) !!


Tuunattu kirjahylly on saanut vihdoistaviimein kankaat ja ompeluvehkeet peittävän esiripun eteensä. Hyllyille siis asettelin ompelukoneen, saumurin, ompelutarvikesalkun ja niin paljon kankaita kuin suinkin vain sain mahtumaan. Mummoni tekemä, vanha pitsilakana saa nyt toimittaa kunniatehtävää kangaskaapin ovena ja näköesteenä.


Mies jätti ajattelevaisesti remonttiaikana täyttämättä villalla tuota katonrajassa olevaa "pikkukolmiota" ja niinpä minä sain katonrajahyllyn kaikelle mahdolliselle sälälle. Siellä nekin tarpeelliset ja tarpeettomat tarvikkeet nyt siististi nököttävät omissa laatikoissaan.

Pakko vielä ihan varmuudenvuoksi mainita, että tykkään niin tästä meidän valoisasta ja tilavasta makkarista <3 Oikeasti, vaikka huone on neliömäärältään pieni, niin se on kuitenkin tilavan tuntuinen! Ja se taas puolestaan johtunee siitä kun avasimme katon harjakorkeuteen asti. Onneksi!! Siitä voit lukea täältä!

7 kommenttia:

 1. Näyttää niin mahdottoman ihanalta:). Aina kun katson sinun tekemiä laatikoita ym. puujuttuja, innostun, että pitäisi tehdä. Vielä ne on tekemättä. Ehkä vielä niin harjoittelua minun puutöiden tekeminen, että siksi jää. Mutta vielä joskus väsään laatikon. Kiva ommella ja touhuta, kun on oma paikka tekemiselle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Puulaatikot on juurikin niitä helppoja puutöitä (ne on oikeasti helppoja), ei muuta kuin saha esiin ;) Ja luksusta on tällähetkellä pyhittää puolikas huone ompelu- ja askartelujutuille!

   Poista
 2. Todella söpö ja ihana ompelunurkkaus! ONNEA! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuollaista omaa soppea osaa arvostaakin :)

   Poista
  2. Ja lisättäköön vielä, että tervetuloa seuraamaan touhujani :) !!

   Poista
 3. Kivan näköinen nurkkaus. Olen itsekin haaveillut omasta käsityönurkkauksesta. Tällä hetkellä koneet yms. kulkevat paikasta toiseen, missä milloinkin huvittaa ommella. Olisi niin paljon mukavampi ommella yhdessä paikassa, jossa kaikki tarvikkeet olisivat käden ulottuvilla. Ja ehkäpä pysyisi tavaratkin sitten paremmassa järjestyksessä kun kaikille on omat paikkansa.
  Päällystetyt laatikot ovat tutun näköisiä, nimittäin olen päällystänyt myös samalla paperilla laatikoita. :)
  Kannelin kautta eksyin kurkistamaan blogiasi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuttujuttu tuo, että kun ei ollut yhtä ompelupaikkaa niin tavarat seilasivat ympäri taloa, nyt ne ovat pysyneet onneksi yhdessä huoneessa (tahtovat vain jäädä helposti pöydälle ja lattialle, mutta onneksi oven saa aina kiinni ;D). Tykkään tosi paljon noista tildapapereista! Tervetuloa eksymään tänne uudelleen :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥