maanantai 30. syyskuuta 2013

Juhlamekko


Vihdoista viimein pääsin kaivamaan ompelukoneen esiin piiiitkältä syksyyn asti ulottuvalta kesälomalta. Tai on kait sillä tullut surruuteltua jossakin välissä jotakin pientä, mutta tuntuu, että mihinkään sen suurempaan ole aika oikein riittänyt!

Me päästiin viettämään lauantaina ihania juhlia! Hyvissä ennen tehty juhlatamineitten tarkistuskierros osoitti eioota vanhimman lapsukaisen kohdalla, jotenka siinä olikin syytä kerrakseen kaivaa ompelukone pölykerroksen alta esiin. Jotenkin en viitsi maksaa montaa kymppiä lasten juhlavaatteista, joita tulee käytettyä monesti vain sen yhden kerran!


Siispä, Eurokankaassa pyörähdys ja mukaan lähti miestenpaitakankaat-laarista ohutta popliinin tyyppistä puuvillasekoitekangasta. Hintakin oli tällä kertaa kohdillaan, puolitoista metriä kangasta maksoi vaivaiset 3 euroa ja 80 senttiä :)

Mekon kaava tuli piirreltyä itse ja mallista tulikin aikas yksinkertainen kahdesta syystä. Ensimmäinen oli aikapula, tekeminen jäi vähän (öhöm!) viimetinkaan ja toiseksi en halunnut mekosta liian hörsömäistä (kun siinä on tuota pitsiä ja kukkasomisteita rintapielessä!). Sovitusvaiheessa (lue: kun mekko oli valmis) huomasin, että siitä tuli himppusen liian leveä ja liian pitkä. Onneksi se ei sentään ollut häiritsevän iso, koska en olisi millään kerinnyt alkaa pienentämään mekkoa.


Mekon takana on oikeasti vanhat metallinapit, jotka löytyivät omasta varastosta. Helman luonnonvalkoinen puuvillapitsi on myös omasta jemmasta.


Pikkuisena piristyksenä tein rypytykset tuohon toiseen olkapäänkohtaan. Siitä tulikin ihan hauskan yksityiskohta! 

Virkkasin vielä (vaihteeksi ;D) pari kukkasta luonnonvalkoisesta langasta somistamaan rintapieltä. Lisäsin kukkiin myös pätkän pitsiä ja helmiä ja kiinnitin taakse pienet hakaneulat, jotta koristukset saa pesun ajaksi pois! Vähän meinaan epäilen noiden helmien pesunkestävyyttä! Lopputulos kelpasi hyvin pikkuneidille, vaikka aluksi sainkin kuulla kankaan harmaasta väristä muutaman sanasen ;)

Nyt kun ompelukone on taas korkattu pitkän tauon jälkeen niin toivottavasti pääsisi jossakin vaiheessa tekemään lisää noita vaatekappaleita. Talvitakkitehtailua pitäisi ainakin pikkuhiljaa aloitella!!

5 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis, ihana mekko! Pitsit ja virkattu kukka antavat herkän ilmeen kokonaisuuteen. Värikin tosi hyvä. Kovasti paljon ompeluintoa sinulle:) T. yks "höyrypääompelija" :D Ollaan muuten näköjään toistemme blogeissa melkein samaan aikaan kommentoimassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pieni lisäys, rypytys olkapäällä on tosi kiva ja kaunis lisä myös. Ajattelin tuon mainita edellisessä, mutta unohdin:-)

   Poista
  2. Kiitoksia! Mulla meinannut vähän taukoa pukata tähän ompeluhommaan niin mukavaa ja rentouttavaa kuin se onkin! Pienten lasten kanssa elämä vaan on joskus vähän (hmmm) täyttä ja sitten kun on kaikki muutkin hommat kotona... Varmasti tuttu tunne sielläkin ;) Mutta toivottavasti tästä taas kerkeisi nipistämään omaa aikaa pikkuisen silloin ja tällöin!

   Poista
  3. Hyvin tuttua on;) Lohduttavaa kuitenkin huomata, että kun ns. vauhtiin pääsee, niin jostain päin sitä keksii aikaa kuitenkin:)

   Poista
  4. Niinpä! Ja vähän tuo aika hommakin menee "aaltoina", toisinaan tuntuu ettei mitään kerkeä, mutta sitten saattaa olla aikoja, että saakin vaikka ja mitä aikaseksi!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥