keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pihan syksyisempi ilme
Minun viimeiset yrtit ja tomaatit sitkuttelivat kasvatuskopissaan syyskuun loppuun asti. Nyt viimeisetkin herkut on popsittu ja pääsin viimein siivoamaan kopperoisen sekä laittelemaan sinne vähän syksyjuttuja.


Calluna on minun ehdoton syksyn lemppari. Sitten vielä sekaan vähän lyhtyjä tunnelmaa tuomaan sekä metsäretkeltä löydettyjä "aarteita" niin johan muuttui kasvatuskopin ilme syksyisemmäksi.Muutama pika-askartelukin pääsi koristamaan lasikoppia. Kieputtelin rautalangasta kotikutoisennäköiset sydämet lasipurkkien ympärille ja lisäsin vielä sydämiin roikkumaan tuommoiset muovikilluttimet. Helppoa ja nopeaa ja aika kivoja!!Pikkusen harkitsin metsässä, että olisinko napannut jo pikkukuusen matkaan!! Metsään se kuitenkin vielä jäi ja ehkä se saa odottaa siellä vielä muutaman hetken! Ellen sitten innostu ennen sitä...


Viimeiset kesäkukat saivat lähtöpassit pikkuteranssilta ja sinnekin laittelin vähän lyhtyjä, callunoita ja pari sammalpalloa.

Vielä olisi pihalla muutamia hommia tekemättä ennen talven tuloa. Loppuviikoksi onkin sopivasti luvattu aurinkoisia ilmoja!! :D

ps. Tänne on putkahtanut pari uutta lukijaa, tervetuloa!!

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköistä! Olet saanut kuviin kivasti talven sävyjä, ihan niin kuin olisi vähän lunta. Millä ohjelmalla lisäät kehyksiä ja reunoihin tuota häivitystä. Itse käytän Photoscapea ja siinä reunahäivytys tulee tosi voimakkaana. En ehkä osaa oikein käyttää sitä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän kuvankäsittelyssä GIMP-kuvankäsittelyohjemaa. Ja silläkin teen oikeastaan vain nuo häivytetyt reunat ja kirjoittelen kuviin tekstit. Toisin sanoen tuo ohjelma on kamalan hidas ja vaikea käyttää (ainakin omasta mielestä) ja oon ollut laiska harjoittelemaan sen käyttöä. Mistäköhän löytäisi jonkun helpon ja suomenkielisen kuvankäsittelyohjelman!? Tai sitten tuota kuvankäsittelyä pitäisi vain harjoitella ja harjoitella...

   Poista
  2. Tuo Photoscape on kyllä suomenkielinen ja minusta aika näppärä. Netistä latasin sen koneelle. Mutta minulla ei kyllä ole muistakaan mitään kokemusta. Eipä mun muuta tule tehtyäkään kuin, että pienennän kuvakokoa, lisään kehykset ja tekstin. Tuntuu, että menisi niin kauheasti aikaa, jos oikein alkaisi kuvaa käsittelemään. Mutta ehkä senkin oppisi kun jaksaisi ja ehtisi harjoitella. Mutta minusta tämä tällaisenaan on ollut hyvä ja kiva kun on saanut kuvat blogiin asti ilman suuria ponnisteluja:)

   Poista
  3. Joo, minusta myös tuntuu, että kuvankäsittely vie paljon aikaa ja ainakin ohjelmien opettelu vie... Vaikka tietenkin kuvista saisi sitten vielä kivempia, jos osaisi kaikki ohjelman hienoudet! Mutta ehkä kuitenkin tyydyn tällähetkellä kameran hienouksien opetteluun! Ja sittenhän sitä voikin ottaa suoraa niin hienoja kuvia, ettei niitä edes tarvi käsitellä ;D

   Poista
 2. Oi että on ihanan syksyiset asetelmat! Pitäis itsekin hakea callunoita ja pistää terassi syysasuun. :) aivan ihana tuo alemman postauksen mekkokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jotenkin se piristää itseäkin kun laittelee vähän vuodenaikoihin sopivia istutuksia sun muita juttuja esille :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥