maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sinipunaista


Täältä tulisi vielä muutamia ompelemiani kesävaatteita esittelyyn...

Poika kaipasi kesäksi jonkinnäköistä päänsuojusta ja koska kaupasta ei löytynyt oikein iskevää hattua niin tein sitten itse sellaisen. Minulla oli viimevuoden lätsäompelusta kaavat tallella (jostakin vanhasta Ottobrestä piirrelty), jotenka päätin mennä helpoimman kautta ja tehdä samanmoisen mitä viimevuonna pojalla oli, mutta tietenkin isomman.


Sitten tulee kuvia pojan parista t-paidasta: turkoosista tähtipaidasta ja...


... apilapaidasta, jonka kanssa kävi vähän hassusti.
Huomaatteko siinä jotakin outoa?!?


Jep, nappilista on luiskahtanut vähän väärään kohtaan ;)
Aina ei voi onnistua, tästä tuli siis kotipaita!
Tämä oli elämäni eka nappilista minkä olen ikinä tehnyt paidan edustaan ja epäonnistumisesta suivaantuneena silppusin loputkin kankaasta ja tein toisen samanlaisen paidan , vähän isomman vaan ja erivärisillä kanteilla.Ja jippii, tässä paidassa nappilista näyttäisi olevan kutakuinkin siellä missä sen pitääkin olla. Tämä paita saa jäädä odottamaan, että poika kasvaa ellen keksi sille parempaa käyttöä ennen sitä.

Molemmat kankaat, tähti ja apila, on tilattu Metsolasta.


Kesävaatteita penkoessani huomasin pojan pihashortseissa muutaman kesähousun mentävän raon. Niinpä pakkopikasurautuksena syntyi kahdet pihapöksyt saaduista kankaspaloista.
Kaavana näissä molemmissa on helppo Ape Island (OB 3/2011) kevyesti muokattuna. 

****

Huh, huh, tulipa sininen postaus... 
Pakko laittaa loppuun jotakin muutakin väriä!

2 kommenttia:

  1. Voi ei ollenkaan kotipaita, nappilistahan on aivan kuin tarkoitettu hieman sivuun. Rehellisesti sanottuna en ajatellut sitä virheeksi:). Hyvännäköisiä kesävaatteita olet ommellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun kaikki muut ei näe sitä virheeksi :) Mutta monesti se onkin niin, että omat virheet häiritsevät silmää satakertaa enemmän mitä muitten ;)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥