perjantai 14. kesäkuuta 2013

Remontohommia


Tälle tarttis tehdä jotakin....

Kuva otettu tulevasta aulasta just ennen kunnon rempan aloitusta!

Katseltuani, muuton jälkeen, puolisen vuotta portaikon ja yläkerran käytävien tummuneita paneeleita minulle iski joka aamu alakertaan mennessa armoton pahoinvointi. YÖK!
Yhtenä aamuna ällötys oli niin suuri, että oli tartuttava pensseliin...
Ensiapuna, ennen varsinaista yläkerran remppaa, portaikon  ja yläkerrassa olevat paneeliseinät saivat valkoisen maalin ylleen ja johan pahoinvointikin helpotti!

Mielenkiintoisia eristeitä käytetty ennenvanhaa... tästä kohtaa löytyi vanha täkki, villapuseroita ja kalsareita!

Ensiapumaalauksesta on kulunut jo muutama vuosi... 
Talvella aloitettiin sitten vihdoista viimein remppaamaan ihan kunnolla puolikasta yläkertaa. Silloin elättelin toivoa, että kesäkorvalla päästäisiin jo asuttamaan uusia tiloja, mutta, mutta... taisin olla liian optimisti!! En taaskaan älynnyt laskea kaikkia mahdollisia elämän muutuvia tekijöitä mukaan... Ja alkukesän hellejaksokin vähän viivästytti hommia, kun mieskin puurti silloin ulkona!

Meidän tuleva makkari!

Meidän vanhempien, tuleva makkari, aula ja käytävä pääsivät ensimäiseen remonttisatsiin. Loput yläkerrsta päätyy, toivottavasti, sorkkaraudan uhriksi ensi talvena. Tilat olivat sen verta järkyttävässä kunnossa, että kaikki meni purkuu...


Samalla vaivalla, ainakin melkein ;), avattiin makkarin katto ihan harjakorkeuteen saakka. Huonekorkeuden kasvettua tuntuu, että pikkunen makkari on saanut monta neliötä lisää tilaa.

Kylmä vintti eristettiin ja avattiin tuomaan muutama lisäneliö aulaan.

Lattian vaihdon yhteydessä huomattiin, että lattianiskat eivät ole missään kiinni.
Ilmankos lattiat ovat olleet himpunverran kierot ja keinuvaa sorttia! Onkohan talon rakennusaikana naulat loppuneet kesken vai onkohan kiinnittämättömyys pula-ajan säästöjä... Kaikkea sitä tuleekin vastaan vanhassa talossa!

Aulan seiniä pääsisi jo maalaamaan...

Nyt yläkerta on jo hyvällä mallilla, kattoa, sähköjä, pintakäsittelyä ja viimeistelyä vaille valmis! 
Oikeasti menee kyllä vielä hyvä tovi ennenkuin pääsen sisustushommiin, mutta jotenkin kesällä sitä on enemmän kärsivällisyytä, toivottavasti ainakin ;D


 Makkari on saanut jo värin lattiaan. Se on vahattu Osmo Colorin antiikki tammi- sävyllä, samalla mitä meillä on alakerrankin lattioissa. Seinät tulevat olemaan, ainakin nyt aluksi, valkoisella maalipinnalla. Ehkä joskus sinnekin tulee tapetit seinään, mutta se saa odottaa kyllä parempaa ajankohtaa...


Katon korotukseen me ollaan miehen kanssa enemmän kuin tyytyväisiä! Kannatti kyllä nähdä se avauksen vaiva!

Nyt minulla onkin mietinnässä, että minkä väriseksi nuo palkit käsittelisi!?!
Jos ne vetäisee valkoisiksi, ne taitaa hukkua valkoiseen kattoon. Lattian väri taas on ehkä vähän hassu tuolla yläilmoissa. Mitenköhän olisi joku lattiaan sointuva harmahtava sävy...

Mitäs mieltä te ootte, minkä värisiksi käsittelisitti nuo kattopalkit?

Ja vielä lopuksi... tervetuloa kaikki uudet lukijat seuraamaan Valkoisen Talon touhuja!!

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä mielenkiintoinen projekti siellä menossa! Kaikenlaisella materiaalilla sitä on ennen koitettu eristää taloa:-). Ihania nuo vinot katot. Meillä on samanlaisia kattoja yläkerrassa.:-). Työniloa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipähän iske ainakaan tekemisen puute tämän talon kanssa ;) Ite tykkään myös noista vinoista katoista!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥