perjantai 7. kesäkuuta 2013

Oi, ihana kesäkuu!!


Kesäkuu on ehdottimasti, touko- ja elokuun lisäksi, lempparikuukauteni. Nautin niin siitä kun jokapuolella tuoksuu ja kukkii. Iltaisin olen istunut luvattoman kauan lukemassa avoimen keittiönikkunan äärellä ja nauttinut kesän tuoksuista, kielon-, ruusun-, syreenin-, koko kukkivan pihan ja metsän tuoksuista...


 Kurttulehtiruususta tuli napattua kukkia pikkuterassilla roikkuvan käkkyräoksan tuikkukippoihin. Tuikkukipot on tullut kauankauan sitten askarreltua pilttipurkeista, rautalangasta ja helmistä.


Samoja ruusuja nappasin myös kuistille maitotonkaan.
Näitä ruusuja meillä riittääkin... 
Yksi iso puska on saanut jäädä paikalleen ilostuttaamaan jokakesäisellä kukkamerellään. Toinen valtava puska me ollaan saatu hävitettyä. Sitten olisi vielä pienempiä puskia, jotka pitäisi kaivaa maasta pois. Kivoja ruusuja, mutta liika on liikaa...


Lupiinit on kivan näkösiä maljakossa ja niitä tuleekin haettua usein ulkoportaille kimpullinen, mutta omalle pihalle en niitä enää halua kasvamaan! Meillä on ollut myös niistä aikamoinen reisa, mutta onneksi nekin on suurinpiirteiin kuollut sukupuuttoon pihaltamme.


Jotenkin tämä kesä ja kukkien aika on ihan hassua...
Joka päivä tulee kierrettyä kukkapenkit ja istutukset läpi ja tarkistettua, että onkohan tuokin nuppu aiennut vähän enemmän jo aamusesta ja onko tomaatteiin tullut lisää kukkia...!


Hopeahärkki on ilahduttanut joka kesä upealla kukkaloistolla. Se näköjään viihtyy pihassamme. Ja hyvä, että viihtyy, tykkään tosi paljon sen herkistä kukista.


Pakko laittaa vielä kuva minun runkosyreenistä, tammelan kaunottaresta, joka on kukkinut koko pienen puun valtavalla voimalla.
Viimekesänä siinä oli vain kaksi isoa kukkaterttua, mutta nyt koko puu on kuin kesäinen poutapilvi!

Miten kukkiva luonto voi tehdäkkin niin iloiseksi ja antaa hyvän mielen...
Ai, että nautin tästä kesästä... ...taas kerran :D

Hyvää viikonloppua kaikille, nauttikaahan tekin!!

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihana postaus, niin kesäinen ja tuoksuva. Meidän piha kaipaa istutuksia, on vielä tuore, kaksi vuotta vanha. Toisaalta niin vaikeaa miettiä mitä mihin laittaisi. Tykkään niin putsailla ja siistiä rikkaruohoja. Tämä on niin parasta aikaa:-)

    VastaaPoista
  2. Meillä meni puolipihaa kolme vuotta sitten kaivinkoneen alle, laitettiin sillon salaojat, routasuojat sun muut. Kyllä harmitti sillon! Mutta ei onneksi enää, nimittäin se antoi mahdollisuuden tehdä omannäköisen pihan. Paljon onkin tullut tehtyä, mutta paljon on vielä tekemättä... Tiedän tuon tunteen kun ei tiedä mitä mihinkin laittaa, toisaaltaan vaikeaa, toisaaltaan tosi mielenkiintoista, mutta niin mukavaa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunista ja kesäistä, taitavia valokuvia, kauniisti jäsenneltyjä ajatuksia:).

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥