... raparperipiirakka on leivottu ja kohta myöskin syöty!
RAPARPERI- RAHKAPIIRAKKA
4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
1 muna
1 dl piimää
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan muna ja piimä. Levitä tämä puolisko voideltuun vuokaan.
täyte:
raparperia
3/4 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl sitruunamehua
Pilko raparperit ja levitä pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta täytteen päälle.
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Piirakka on parhaimmillaan pikkusen läpimänä!
Kiitos kun vierailit kommentoimassa blogissani:). Raparperipiirakka on todella kesästä kertova herkku, ihana. Sinulla on sivupalkissa aivan ihana runo/ajatelma "Entä, jos katsoisit...". Kenenkähän tekemä se on? Tykkäsin tosi paljon! Jäänpä myös lukijaksikin:)
VastaaPoistaRaparperipiirakkaa on pakko tehdä aina alkukesästä ja rahkaversiona se on tosi herkkua :) Sivupalkin runo on otettu Maailman ihanin tyttö-kirjasta. Siellä ei lukenut kenen kirjottama se on (pitäis melkein netistä yrittää selvittää), mutta joka tapauksessa se on tosi kaunis ja ajatuksia herättävä! Tervetuloa seuraamaan Valkoisen talon tarinoita :)
Poista