maanantai 4. maaliskuuta 2013

Orelma


Tautipahanen kaatoi koko perheen minua lukuunottamatta viikonlopuksi vuoteeseen. Muun perheen vedellessä päivisin pitkiä päikkäreitä, käytin tilaisuuden hyväksi ja ompelin loppuun tyttöjen kesämekot. Näitten Mekkotehdas kirjan Orelma-mekkojen tekeminen on aloitettu jo tammikuussa ja nyt vasta sain ne valmiiksi! Aina on ollut muka jotakin tähdellisempää tekemistä kuin kesäksi tulevat mekot!






Pienemmästä mekosta en tietenkään saanut sovituskuvaa, kun onhan tuollainen 80 senttinen mekko vielä liian iso meidän kahdeksankuiselle kirpulle. Toivottavasti kesään mennessä tyttö ois kasvannu sen verran, että mekko olisi sopiva! Jouduin pienentämään kirjan pienintä kaavaa, jotta saisin sopivamman koon. Isompaan mekkoon muokkasin myös vähän kaavaa. Se on tehty 98/104 koon leveyden mukaan ja helmaan on lisätty n.5cm lisää pituutta. Näin sain niistä enemmän sopivammat!

Kankaat ovat oranssia lukuunottamatta Sinooperista ja napit omasta jemmasta.


Näistä olisi tulossa seuraavat mekkoset. Toinen on jo leikattu ja toisestakin kaavat valmiina. Jospa nämä ei sitten jäisi lojumaan ompelupöydälle vaan valmistuisivat vähän nopeammin kuin nuo edelliset :)

8 kommenttia:

  1. Ihania mekkoja, nää ja myös ne aikasemmat ja kivoja kankaita. Mää en lakkaa ihailemasta tota keppiporoa tuolla sivukuvissa ja ne pitkäkorvat.. vau:)

    VastaaPoista
  2. Onpas ihana mekko, itse en ole vielä hankkinut tuota kirjaa mutta ajatuksena olisi hankkia ja ommella prinsessallemme monta mekkoa kesäksi:) Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kyllä hankkia tuo kirja! Mekkojen lisäksi siellä on myös paljon muuta kivaa ommeltavaa/askarreltavaa!

    Kiva kun olet löytänyt blogini :)

    VastaaPoista
  4. Hienon Orelman olet ommellut! Ja nähtävästi monta muutakin kaunista lasten vaatetta yms yms (mitä löysin vanhemmista postauksista ja kuvista). Itsellä on myös tuo Mekkotehdas-kirja ja oli kyllä kannattava ostos :)
    Onnea uudelle blogillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kirjan kaikki mallit vois kyllä toteuttaa, ovat niin ihania!

      Poista
  5. Heippa! Täältäkin löytyi taas kertakaikkisen ihana uusi blogi-ihanuus <3 Onnittelut tuoreelle blogille! Kauniita kuvia ja käsitöitä :) Jäänpä seurailemaan.

    Itse olen lainannut kirjastosta tuon kirjan, ja se oli täynnä ihania ideoita, mutta itse en vielä päässyt mitään toteuttamaan, kun en omista tällähetkellä ompelukonetta :(
    Ai niin, mutta tyttöjen synttäreille me väsättiin se sellainen jäätelökioski.

    Ihanaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan kun löysit tänne! Joo, kirja on täynnä toteuttamisen arvosia mekkoja ym. kivaa!
      Ei muuta kun ompelukonetta hankkimaan :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥