perjantai 22. helmikuuta 2013

Jotakin pientä pienimmälle...



  






Molemmat mekot kokoa 74 ja kaavat omaa käsialaa. Oranssi kangas on Eurokankaasta, ruskea ja vaaleanpunainen Sinooperista. Napit on omasta jemmasta.

Sitten  muutama kuva lapsukaisten talvivarusteluista siis niistä paremmista :)





 Pienimmäisen haalarin (68 senttinen) kaava on (jostakin) Ottobrestä. Ei ehkä niitä kaikkein toimivimpia kaavoja. Jos uuden haalarin tekisin muokkaisin ainakin kaula-aukkoa vähän tilavammaksi ja laittaisin nepparit ylettymään alemmas. Päällikangas on serkulta saatua vakosamettityyppistä kangasta. Vuorikankaana Kestovaippakaupasta tilattu sienipuuvilla. Nepparit omasta jemmasta. Välissä ihan normaali paksu vanulevy. Eli tämähän ei pidä tuulta, mutta on ollut toimiva ja lämmin turvakaukalossa ja rattaiden kopassa. Eteen aplikoin sienen. Pipon kukkasineen virkkasin lankakorissa olevista jämävillalangoista ja vuoritin puuvillatrikoolla niin ei villa pistele pientä päätä.




Isomman neidin takkin (koko 104) kaava on omaa käsialaa. Päällikankaana villasekoite ja vuorina tikkivuori, molemmat ostettu eurokankaasta. Napit taas omasta kätköstä. Huivin olen tehnyt ohuesta puuvillasta ja siinä on koristeena kangasmöykyistä tehtyjä pallukoita ja pitsiä. Virkattu pipo on vuoritettu fleecellä. Suloisen rintaneulaheijastimen tyttö on saanut vuoden ikäisenä kummitädiltään.


Pojan takin kaava (koko 86/92) on pienennetty jostakin vanhasta Ottobren kaavasta. Päälikangas villasekoitetta ja vuorina tikkivuori, jotka myös Eurokankaasta. Pipo virkattu lankakorin jämistä ja vuoritettu myös fleecellä.

Ompas harmaita noi ulkokuvat! Tänä talvena ei oo kyllä paljon aurinko näyttäyttyt, ainakaan täälläpäin. Ehkä siis meille tulee aurinkoinen kevät ja kesä, jes! Eikä haittais vaikka saatais vielä muutama aurinkoinen talvipäiväkin...







2 kommenttia:

  1. Ihana tuo isomman neidin villakangastakki! :) Olen etsiskellyt kaavaa vanhimman tytön talvitakkiin ja villakankaasta haluaisin toteuttaa.. Tämä sun tekemäsi on aivan ihanan mallinen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli silloin aikanaan visio tuollaisesta pallohelmaisesta takista tytölle ja kun ei kaavaa löytynyt piti piirrellä itse. Ihan kiva takista tulikin ja tänä talvena se pääsee seuraavan neidin käyttöön. Tosin jos nyt tekisin takin uudelleen laittaisin muutaman jutun siihen eritavalla... Villakangastakkeja on mukava ommella, varo ettet jää koukkuun :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥