lauantai 6. huhtikuuta 2019

Jäälauttaleivos


Nyt laittelen edellisessä synttäripostauksessa lupaamani 
jäälauttaleivoksen ohjetta tulemaan. Tällä ohjeella saa tehtyä pellillisen tätä 
suklaista ja marenkista herkkua. Jos haluaa tehdä pienemmän annoksen, 
niin puolikas ohje riittää juuri sopivasti pyöreään piirakkavuokaan.


JÄÄLAUTTALEIVOS
(pellillinen)

Pohja
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munan keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Taikinan päälle
200g suklaata rouhittuna

Marenki
4 munan valkuaista
2 1/2 dl sokeria

1. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää kuivat aineet ja maito.
2. Taputtele pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Ripottele rouhittu suklaa pohjan päälle ja painele sitä kevyesti taininan joukkoon.
4. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen joukkoon.
Vatkaa marenkivaaahto aivan kovaksi.
5. Levitä tai pursota marenkivaahto suklaan päälle.
6. Paista jäälauttaleivosta 175 asteisen uunin keskitasolla 
(tai alatasolla riippuen uunista) n. 30 minuuttia.

Suklaan tilalle käyvät hyvin myös marjat, mm. mustikasta saa tehtyä myös herkullisia leivoksia.



Tällä kertaa tämmöinen lyhykäinen postaus, 
lauantaihommat kutsuvat ja minun pienet kuumepotilaat tarvitsevat syliä

Aurinkoista viikonloppua ♥

Ps. Lämpimästi tervetuloa, uudet lukijat, seuraamaan touhujani,
mukava kun olette löytäneet tänne 




16 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta. Tytyypi kokeilla gluteenittomana versiona joskus. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä 👍 Minäkin olen joskus tehnyt tätä gluteenittomana versiona ja hyvin onnistui! Kiitos Erica ♥️

      Poista
  2. Niin herkullisen ja kauniin näköistä taas! <3
    Lempeitä huhtikuun tuulia sinne!

    VastaaPoista
  3. Oijoi kun näyttää hyviltä nuo jäälauttaleivoksista:) Paranemisia sinne pienille potilaille ja mukavaa alkavaa kevättä!

    VastaaPoista
  4. Sain vastikään tätä herkkua maistaa!👌 Pitääpä kokeilla tätä vaikka pääsiäiseksi!💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä, tämä onnistuu muuten hyvin myös gluteenittomana 👍

      Poista
  5. Tämä on niin hyvää. En olekaa pitkään aikaan tehnyt. Vois vaikka pääsiäiseksi tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä herkulla saa kyllä makeannälän pois, niin herkkua on 😋

      Poista
  6. Voi, miten kiva synttäriteema teillä onkaan ollut - ja niin ihanan näköisiä tarjottavia. Nämä jäälauttaleivokset ja jääkarhumuffinssit ovat ihan supereja ...siis miten taipuu sana super monikossa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, supereja tai supereita... mitäköhän olisi oikeaoppinen taivutus 🤔😂 Kiitos mukavasta kommentista SisustEllen ♥️

      Poista
  7. Kiva kuulla että toi onnistuu myös gluteenittomana.
    Minäkin mietin että vois tehdä just pääsiäiseksi, ettei tuu tehtyä aina niitä samoja.
    Toivottavasti sun pikkuset on ruvennu paraneen ja pidä just ennen sylissä, kuin että oot koneella. Mun kuus lasta on jo aikuisia, ei ole enään kukaan pyrkimässä syliin, niin tai onhan nuo lastenlapset(5). Toivottavasti pidin omia lapsiani tarpeeksi sylissä.
    Oikein aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on tullut myös, kun olen tehnyt tätä gluteenittomana. Vähän ehkä murenevaisempaa, mutta hyvää 😋 Joo, eipä tuota syliä varmasti liikaa kukaan saa tai tuskinpa kukaan isompana valittaa, että on ollut liikaa sylissä. Nyt meillä alkaa olla lapset kutakuinkin kunnossa ja mukava niin, kun eihän nämä sairastamisen kivoja ole. Kiitos kommentista ja ihanaa viikkoa sinnekin ☀️

      Poista
  8. Kannattaa laittaa suklaaksi Maraboun minttukrokanttia, tulee mukava raikkaus makuun mukaan!

    VastaaPoista
  9. Moikka! Säilyykö nämä hyvin jos tekee edellisenä päivänä?☺️

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥