maanantai 23. huhtikuuta 2018

Sokeriton banaani-taateli-suklaakakku


Me päästiin viikonloppuna pitkästä aikaa miehen (ja vauvan) kanssa kahdestaan minilomalle.
Huippuviikonlopun jälkeen arjen aloituskaan ei tunnu pahalta. 
Vaikka tämän viikon aloitus olisi tuskin muutenkaan tuntunut ankealta, 
sillä me saatiin heti viikon aluksi tänne harvinaisia yövieraita 
Vieraat lähtivät illaksi kyläilemään ja minä karkasin nyt koneelle 
viimeistelemään tätä viime viikolla aloitettua postausta.
Nyt siis tulisi resepti viime postauksessa mainitsemaani 
(ja synttäreillä kehuja saaneeseen) sokerittomaan banaani-taatelikakkuun. 



SOKERITON BANAANI-TAATELI-SUKLAAKAKKU

1 pkt (250g) taateleita
2 dl kahvia
2 dl vettä
3 kypsää banaania
1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 munaa
3 dl jauhoja 
(itse olen käyttänyt kaurajauhoja tai vehnää)
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl soodaa
(1 tl kanelia)

1. Pilko taatelit ja laita kattilaan. Lisää kahvi ja vesi ja keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet 
ja seos muuttunut sosemaiseksi. Jäähdytä seos.

2. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taateliseokseen. Lisää joukkoon rahka ja munat.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.

4. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Herkuttele jäähtynyt kakku kermavaahdon (sekä marjojen esim. mansikoiden kera)!


Tästä kakusta ei siis tule mikään tavallinen suklaakakku. Banaanin ja taatelin maku 
on aika vahva ja ne toimivatkin tämän kakun makeuttajana. 
Tätä ei siis voi millään verrata sokerilla makeutettuihin kakkuihin, 
mutta ei tätä kyllä pahaksikaan voi sanoa ;) Jos resepti kuullostaa yhtään omalta, 
niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Valmistuskin on helppoa kuin mikä, jos osaa sekoittaa, 
niin osaa tämän tehdä. Yksi synttärivieras luonnehti kakun olevan aikuisen makuun sopiva. 
Aika hyvin kuvattu, tosin meillä lapsetkin syövät tätä. 
Minusta kakku on parasta, kun sen syö kerman (ja marjojen) kanssa. 

Olen leiponut kakkua vehnäjauhoon ja nyt kokeilin kaurajauhoon, kun yksi vieras oli keliaakikko.
Minusta tästä kauraversiosta tuli jostakin syystä parempi (mutta taitaa olla makuasia) 
ja taidan vastaisuudessa tehdä kakun aina kaurajauhoon.


Mukavaa ja makoisaa uuden viikon aloitusta sinulle



14 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista! Pitää testata joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaappa ihmeessä 😊 Minä odotan jo vähän mansikka-aikaa, ajattelin nimittäin heti, että tähän sopisi todella hyvin tuoreet mansikat kylkiäiseksi 👌

      Poista
  2. Minä myös kiitän ohjeesta! :) Ohje kuulostaa tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Nämä sinun leivonnaisesi ovat niin herkullisen näköisiä, että väkisinkin herahtaa niitä katsellessa vesi kielelle:)
    Makoisan ihanaa viikkoa! T: -Satuli-

    VastaaPoista
  4. Hei ! Voisko maitorahkan tai turkkilaisen jogurtin korvata jollain maidottomalla ? Sais myös maidottomalle sopivan ? Laktoositon onnistuu,maidoton on haastavampi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä kokeillut korvata kakun rahkaa maidottomalla tuotteella, joten en uskalla varmaksi mitään sanoa. Kokeilemalla se selviää 😊

      Poista
  5. Tätä ohjetta tuo kaapissa oleva taatelipaketti on joulusta asti varmaan odottanutkin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos resepti pääsee testiin! Sain jo yhdeltä tätä testanneelta palautetta, olivat tykänneet :)

      Poista
  6. Kiitos paljon Eerika tästä reseptistä! Rakastan taatelikakkua ja baanaanikakkua ♥ Kun ne yhdistää, niin tuloksena täytyy olla ihan täydellinen herkku! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun resepti pääsee kokeiluun! Toivottavasti tykkäät 😊

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥