maanantai 15. tammikuuta 2018

MerirosvosynttäritTaisin luvata jossakin joulukalenterin luukussa, että laittelen tänne kuvia poikamme 7-vuotis kaverisynttäreiltä. Poika halusi synttäreilleen merirosvojuttuja ja niitä lähdettiin sitten taas yhdessä miettimään. Meidän lapsille on tosi tärkeää, että he saavat itse miettiä millaiset synttäri haluavat ja pääsevät itse osallistumaan niiden järkkäilyyn.
Näille synttäreille en jaksanut leipoa muuta kuin mokkapalalaivoja ja ne korvasivatkin täytekakun. Ekaa kertaa kokeilin tehdä myös kakkutikkareita ja huh, huh, miten makeita niistä tulikin. Jos joku muu kerta niitä tehtailen, niin niistä pitää tehdä ehdottomasti pienempiä ja kuorruttaa mielellään vähän vähemmän makealla tummalla suklaalla. 

Lapset tekivät coctailtikkuja ja muuten mentiinkin kaupan tarjottavilla.


Olipa hauska taas huomata, miten iso apu isoimmista lapsista alkaa olla näissä synttärivalmisteluissa ja kuinka mielellään he niitä valmistelevat. Lapset tekivät lähes itsenäisesti coctailtikut viireineen sekä askartelivat mokkapaloihin purjeet ym. koristeliput. Minun tehtäväksi jäi vain piirtää sopivat kuvat lippuihin ja purjeisiin sekä vähän avustaa. 


Aloitettiin synttärit askartelutuokiolla ja jokainen lapsi sai tehdä itselleen merirosvohatun ja piirrellä aarrekartan. Tämä ohjelmanumero olikin yllättäen hirmu suosittu ja siinä kuluikin mukavasti aikaa ;) Olin piirtänyt valmiiksi karttapohjia, mihin lapset saivat piirtään lisää omia juttuja ja lopuksi värittää kartan. Hattuihin piirsin erilaisia merirosvoaiheisia kuvia, mitä lapset saivat värittää, leikata ja liimata omiin päähineisiin. 

Näitä piirtäessä kävi mielessä, että kyllä olisi näppärää omistaa tulostin tai kopiokone ;) Mutta kun kumpaakaan laitetta meiltä ei löydy, niin piti taas käsin piirrellä jokainen lippunen ja lappunen. Tykkään kyllä piirtämisestä, mutta onhan se vähän puuduttavaa tehdä liuta samanlaisia kuvia.


Yhdeksi ohjemanumeroksi mietimme aasinhäntäkisaa, mutta merirosvoteemalla tietenkin. Tehtiinkin lasten kanssa iso luurangonpää ja jolle olisi ollut tarkoitus laitella silmälappu paikoilleen. Lopuksi kävin kuitenkin niin ettemme kerinneet leikkiä tätä leikkiä ollenkaan, kun askartelutuokio, syöminen ja muut leikit veivät niin paljon aikaa. 

Synttäreiden lopuksi järjestin lapsille aartteen metsästyksen. Olin tehnyt muutaman vihjelapun, minkä avulla pienet merirosvot pääsivät etsimään aarretta. Lopuksi jokainen sai etsiä itselleen oman rahapussukan.

Olin piirrellyt ruskeisiin paperipusseihin kartankuvat ja poika täytti pussukat suklaakolikoilla. Nämä aarrepussukat toimivat vieraslahjoina. 


Meillä on pientä ylimääräistä jännitystä täällä ilmassa, nimittäin viikonloppuna meille rantautui niinkin ikävä vieras kuin vatsatauti. En voinut eilen muuta kuin nauraa, että onpa kyllä oikea loppuhuipennus muutenkin normaalia haastavampaan raskauteen. Nyt olen ollut täällä sormet ja varpaat ristissä, että me miehen kanssa säästyttäisiin taudilta (huh, ei kyllä huvittaisi mennä synnyttämään oksennustataudissa ja mielellään ottaisin miehen sinne mukaan) ja että tauti häippäisisi meiltä ennen kuin vauva päättää syntyä. 

Viikonlopun kynnyksellä olisin ollut jo aivan valmis lähtemään synnyttämään, mutta nyt ei olekkaan enää mitään kiirettä. Ei haittaa yhtään vaikka raskaus menee yliajalle ;D Saapa nähdä miten käy!


14 kommenttia:

 1. Vai miten hienot synttärit siellä on ollut. Mahtava idea tuo Hattujen askartelu ja aarrekartan teko.

  Toivottavasti teillä tauti sairastettu. Oikein mukavaa viikkoa ja loppuraskautta sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuohon aarrekartan tekoon lapset oikein keskittyivät ja samalla syntyi hauskoja tarinoita, mistä kartan aarre löytyy ja miten aarteen luo pääsee. Täällä vielä tauti jyllää, onneksi itse olen siltä toistaiseksi säästynyt. Kiitoksia sinulle ❤

   Poista
 2. Ihania juttuja synttäreille olette värkänneet! Hauska idea nuo hattujen askartelu, jotain jää vieraille muistoksi synttäreiltä.

  Me jouduttiin jännittämään muutama vuosi sitten myös synnyttämään lähtemistä kun raju mahatauti iski taloon. Pelkäsin eniten juuri sitä että pitäisi sinne sairaalaan yksin lähteä ilman miestä. Lopulta kävi niin että molemmat sairastuimme ja sairasteluyön jälkeisenä yönä vauva päätti syntyä. Onneksi olimme molemmat toenneet sen verran taudista että saimme luvan yhdessä mennä sairaalaan.

  Tsemppiä raskauden loppumetreille ja synnytykseen kun sen aika koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, teillä siellä ollut samanlainen tilanne! Muutenkin vatsatauti on "normitaudeista" varmaan se kurjin ja sitten kun se iskee vielä tämmöiseen aikaan, niin vähän meinaa hengästyttää. Yhtäkkiä tuli niin monta muuttujaa hommaan mukaan, eikä pysty yhtään suunnittelemaan ja ennakoimaan tulevaa. Eipä tässä muu auta kuin toivoa parasta ja elää hetki kerrallaan!

   Kiitos Lea ❤ Tsemppejä tässä tarvitaankin 😅

   Poista
 3. Voi kurjuus tuota mahatautia! Toivottavasti tauti on pian sairastettu ja sinä säästyt pahimmalta. Tilanne kuulostaa kyllä kovin hurjalta. :O Kovasti voimia sinulle ja kaukohalaus <3
  Kylläpä vaan olet taas saanut ihanat synttärit aikaan! Ja piirtänyt kaikki vielä käsin! Sinä olet siis taitava piirtäjäkin kaiken muun ihanan käsillä tekemisen lisäksi. VAU! Teemasynttärit ovat kyllä juuri siitä kivoja, että on sitä teemaan sopivaa, mielekästä tekemistä, josta lapset usein nauttivat. Ihania juttuja merirosvoaiheeseen liittyen olet tehnytkin! Ilo tuolla on ollut juhlia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui kyllä tämä tauti huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Muutenkin synnyttämään lähteminen vaatii lisäjärkkäilyjä lastenhoidon ym.kanssa, niin nyt vielä tämmöinen lisäjännite mukaan. No, eipä auta kuin elää hetki kerrallaan ja katsoa mitä tuleman pitää!

   Tykkään hirmuisesti järkätä lasten synttäreitä, mutta itse juhliin voisin aina palkata jonkun ohjelmanpitäjän 😉 Se ei ole yhtään minun juttuni. Nytkin piti poikajoukko pitää koko ajan liikkeessä, ettei homma mene ihan riehumiseksi. Mukavaa tuntui lapsilla olevan ja se lienee pääasiassa, vaikka itse olin melko poikki illalla 😅 Oikein paljon kiitoksia Kaaru ❤

   Poista
 4. Voi miten kivat synttärit. :) Ja voi ei, paha yrjö, mene pois... Toivotaan, että säästytte taudilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että kutsumaton vieras lähtisi yhtä nopsaan kuin tulikin ja me miehen kanssa säästyttäisiin taudilta. Kiitos sinulle Pipo-otus ❤

   Poista
 5. Mahtavat synttärit olette värkänneet - varmasti ikimuistoiset.
  Jospa te loput säästyisitte ilman mahatautia. Niin kurja tauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset kyllä tuntuivat nauttivan juhlista ja sehän se pääasia on. Minä olin juhlien jälkeen aika poikki, kun kokoajan piti jotakin keksiä ettei homma mene ihan riehumiseksi 😉 Mahatauti on kyllä niin inhottava ja vielä tämmöisessä tilanteessa. Kiitos Pikku Akka ❤

   Poista
 6. Ihanat synttärit teillä, aivan huippuja juttuja! Minä en ole yleensä leiponut muuta kuin kakun synttäreille, ei ne leivonnaiset kuitenkaan kauppaansa tee kun on muita herkkuja tarjolla :) Voi itku tuota vatsatautia, toivottavasti tosiaan säästyt itse :/ Tsemppiä synnytykseen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele ❤ Eipä sitä tosiaan noihin kaverisynttäreille tarvii juuri mitään leipoa. Mulla on taas ollut tapana korvata kakku mokkapalalla ja ne on tehneet hyvin kauppansa. Kummisynttäreille olen sitten tykännyt enempi leipoa ja itse tehdä herkkuja.

   Poista
 7. Aivan ihanat merirosvosynttärit! Meillä olisi myös suunniteltavaa, kun eskarilaiselle pidetään ensi kuussa ensimmäistä kertaa kaverisynttärit. Pitkälti kaupan tarjottavilla ajattelin minäkin nämä synttärit selvitä. Sukulaisille sitten enemmän itse leivottua. :)

  Toivotaan nyt, että te miehesi kanssa säästyisitte mahataudilta! Kyllä tuli huonoon saumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samallalailla minä olen tehnyt, kaverisynttärit mennään pitkälti kaupan tarjoomuksilla, mutta kummisynttäreille olen tehnyt herkut sitten itse. Tykkään hirmuisesti leipoa ja nuo kummisynttärit tulee siis aina kuin tilauksesta 😄 Kiitos Maria, täällä elätellään toiveita, että vatsatauti olisi kohta taputeltu! Mukavia synttärisuunnitteluja teille!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥