tiistai 9. tammikuuta 2018

Lämpöä ja pehmeyttä vauvan nurkkaukseen


Täällä on laiteltu pikkuhiljaa vauvan juttuja valmiiksi. Rakentelin alakertaan vauvalle oman lämpöisen pesän, missä pikkuisen on hyvä päivällä nukkua. Huomattiin meidän edellisen lapsen kohdalla, että oli hirmu kätevää, kun vauvalla oli oma nukkumispaikka meidän makkarissa yläkerrassa sekä toinen alakerrassa. Niinpä vauva saa nukkua öisin kehdossa (tai meidän vieressä ;) ) ja alakerrassa pikkuinen taas saa köllötellä vanhassa pinnasängyssä. Myöhemmin kun kehto käy liian pieneksi pinnasänky saa siirtyä takaisin meidän vanhempien makuuhuoneeseen. 


Uusi pehmoinen villamatto sopii täydellisesti tuohon vauvan nurkkaukseen vanhan pinnasängyn kaveriksi. Sain Sukhimatoilta kivan yhteistyötarjouksen ja koska olen kuullut näistä käsityönä tehdyistä matoista paljon hyvää halusin minäkin toki niitä testata. Meillä ei ole myöskään aikaisemmin ollut villamattoja, joten senkin puolesta on kiva päästä kokeilemaan kuinka villamatto toimii pikkulapsiperheessä. Villamatoista sanotaan, että ne ovat luonnostaan likaa ja nesteitä hylkiviä, joten odotukset ovat korkealla,


Turhaan ei ole taidettu näitä huopapallomattoja kehua, sillä onhan tämä aito villamatto vaan ihanan pehmoinen ja lämpöinen jalan alla. Minä en tainnut olla ainoa meillä joka ihastui mattoon. Meidän pikkutytöt sanovatkin tätä  huopapallomattoa pomppupallomatoksi, niin kivasti paksu villamatto joustaa jalan alla. Viisi vuotias neitimme varasi jo maton oman sänkynsä viereen, mutta taidan kuitenkin pitää maton vauvan sängyn vieressä tai sitten otan sen meidän makkariimme. 


Jokainen Sukhimatto valmistetaan käsityönä ja itsekin paljon käsitöitä tekevänä tuntuu uskomattomalta, että tämänkin huopapallomaton jokainen pallo on käsin huovutettu ja huopapallerot on käsin solmittu matoksi. Minusta oli kiva kun matontekijän nimi löytyi matosta ja se teki matosta jotenkin uniikin kappaleen. Mukava on myös tietää, että Sukhimattojen työntekijät saavat työstään kunnollista palkkaa ja työolosuhteet ovat hyvät. Sana Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista, mikä kuvastaakin yritystä hyvin. Luulenpa nimittäin, että uusi matto tekee sekä maton uudet omistajat tyytyväisiksi, että työntekijän työolosuhteiden ja palkan takia onnelliseksi. Mattoja valmistetaan Intiassa, Marokossa, Nepalissa ja Turkissa ja parhaista mahdollisita materiaaleista. Esimerkiksi huopapallomatot valmistetaan 100% Uuden Seelannin villasta. Sukhin sivuilta löytyy valtava määrä kauniita mattomalleja, mutta esimerkiksi näitä huopapallomattoja voi myös itse suunnittella koosta, väristä ja kuviosta lähtien juuri itselleen sopivaksi.


Minä ihastuin lopulta valkoiseen huopapallomattoon, mutta hetken aikaa piti miettiä suunnittelisinko vaaleanpunasävyisistä huopapalloista maton yläkerran aulaan juuri tätä mattoa haikailleen neidin nurkkaukseen. Olisi saattanut olla neiti aika onnessaan ;) 

Toinen matto huopapallomaton lisäksi mihin ihastuin oli Beni Ouarain matot. Ne on paimentolaistyylisiä villamattoja ja valkoinen matto tummalla salmiakkikuviolla olisi varmasti aivan ihana olkariin. 


Nyt taidankin lähteä jatkamaan vauvanjuttujen parissa. 
Vielä pitäisi järkätä vähän vaatejuttuja ja muuta pientä. 
Kovasti täällä jo odotellaan pientä saapuvaksi
Jänskää kun ei yhtään tiedä päättääkö pikkuinen tulla tänään, huomenna 
vai vasta kuukauden kuluttua.


Aurinkoisia hetkiä sinulle ♥


-Yhteistyössä Sukhimatot-

19 kommenttia:

 1. Nurkkaus on todella sievä 💖 niin kaunista silmille 😍
  Täälläkin on ihastuttu nuihin mattoihin. Sängyn vieressä oli pitkään, välillä nyt talja 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stella Vanilja 💙 Minuakin houkuttaisi laittaa matto meidän sängyn viereen, olisi niin ihanan tuntoinen paljaan jalan alla. Pitää vähän pyöritellä ja katsoa mihin matto lopulta päätyy.

   Poista
 2. Miten ihana matto ja nurkkaus vauvalle!
  Soma nukkumasoppi.
  Ihania odotuksen viimemetrejä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ❤ Ihana laitella taas kaikkia vauvanjuttuja 😍

   Poista
 3. Mukavaa loppu odottelua.Kaunis nurkkaus pienelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Vauvanjuttuja on niin mukava laitella 😊

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikö olekin, meillä jopa mies tykästyi siihen 😊

   Poista
 5. Tuollaisessa nurkassa on Pienoisen suloista aloitella eloa teidän kodissanne. Varmasti ihanan tuntuinen matto jalan alla ja onhan tuo kauniskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ❤ Mukava taas laitella kaikkia vauvajuttuja ja puuhastellessa pysyy ajatuksetkin sopivasti kasassa eikä ala turhaan tulevaa hötkyillä 😊

   Poista
 6. Oikein rentoa ja rauhallista, hyvinvoivaa loppuodotusta! <3 Ihana nurkkaus pienelle tulokkaalle, mukavaa kun pääsimme siihen mukaan.

  VastaaPoista
 7. Kiva nurkkaus pienelle. Näitä mattoja on näkynyt nyt paljon blogeissa.. On ihanan pehmoisennäköinen. Kerropa joskus myöhemmin kokemuksia matosta pikkulapsiperheessä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ❤ Itse yllätyin positiivisesti maton pehmeydestä. Muistutappa mua myöhemmin, jos en itse muista mainita miten matto on meillä toiminut. Tuo valkoinen väri vähän arveluttaa, kun matto ei kestä vesipesua, mutta aika näyttää... 😊

   Poista
 8. Aivan ihana nurkkaus pienelle ❤ Meillä on tosi paljon samantyylinen vauvansänky, se ei ole vain jatkettava. Esikoiselle ostettiin aikanaan kirpparilta se, kunnon puuta ja puutapeilla kasattukin. Valkoisena se on ollut mutta nyt tekisi mieli maalata se uudelle vauvalle jollain, ehkä hyvin vaalean harmaalla 🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni ❤ Me ollaan saatu tuo sänky jokunen vuosi sitten, oli menossa roskalavalle, mutta onneksi kerittiin paikalle 😁 Alkuun mietin sen maalaamista, mutta lopulta en raaskinutkaan. Jotakin sympaattista on tuossa kuluneessa vaaleasinisessä värissä, vaikka muuten en vaaleansinisen ylin ystävä olenkaan.

   Poista
 9. Oi onnea odotukseen! Enpä ollut tätä hoksannutkaan ❤️ Kaunis matto ja söpö nurkkaus vauvan uinua :)

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥