tiistai 17. lokakuuta 2017

Ulkopuuhia



Niin se vaan on syksy kuljettanut meitä jo yli lokakuun puolen välin. Kotipihamme puut alkavat olla riisuneet jo kultaiset vaatteet yltään. Luonto valmistautuu talveen. Tähän aikaa syksyä talven tulo tuntuu jo hyvältä. Joinakin kuulaina ja kylminä päivinä talven on voinut jo haistaa. Kumpa saataisiinkin viime vuoden tapaan aikaisin pysyvä lumi. 




Hämärä laskeutuu iltaisin yhä aikaisemmin ja aikaisemmin. Pimeys kietoo taas ympäristön tiukkaan syleilyyn. Kohta voikin etsiä ulkovalot varaston uumenista ja viritellä paperitähdet ikkunoihin. Pimeyskin muuttuu pehmeämmäksi, kun saa ripoteltua tunnelmavaloja ympärille. Oikeastaan tämä aika on aika mukavaa, kohta pääsee jo miettimään joulujuttuja



Meillä päin on sadetta edelleen riittänyt. Aurinkopäivät ovat olleen harvinaisia tänä syksynä. Sateiden välissä ollaan yritetty keretä lasten kanssa ulkoilla ja ulkoilujen lomassa olen laitellut hiljalleen pihaa talvikuntoon. Vielä pitäisi suojata pensaan alut ja muuta pientä. Terassille ja kesähuoneen edustalle on tullut rakenneltua syksyisiä asetelmia. Instagramissa olen ihastellut muiden tekemiä kauniin syksyisiä kransseja ja niinpä minäkin innostuin sellaisen tekemään. Kranssin pudottaessa lehdet ajattelin maalata paljaat mustikanvarvut valkoiseksi. Näin saan siitä kätevästi talvisen koristeen.


Minulta on toivottu kesähuoneestamme ennen ja jälkeen kuvia. Kovin oli taas märkää ja harmaata, kun näitä kuvia napsin ja niin kuin kuvista näkee, ovat vesisateet on siirtäneet portaiden viimeistelyn ensi kevääseen. Jospa silloin olisi kuivempaa, että pääsee ritilikköjä ja luukkuja rakentamaan ja kaiteet loppuun käsittelemään. 


Tässäpä siis lähtötilanne tuolle samaiselle paikalle, olkaapa hyvät :D Tosin kuva on otettu juuri eri suunnasta. Kyllä tulee itselle hyvä mieli kun näitä ennen ja jälkeen kuvia katselee, kun monesti tuntuu, että nämä hommat etenee niin hitaasti. Kesähuoneen oikean puoleisen istutusalueen/pengerryksen sain tänä syksynä viimeisteltyä (tosin eihän sitä ikinä tiedä jos siihen vielä jotakin keksii ;D ). Ensi kesänä olisi takoitus jatkaa vasenta puoliskoa.


Lopuksi muistutan teitä alakerran ARVONNASTA (klik, klik)!! 
Käykääpä osallistumassa, sieltä voi voittaa paketillisen syksyisiä herkkuja ;)

Ja uudet lukijat, olette lämpimästi tervetulleita seurailemaan valkoisen talon touhuja
Toivottavasti viihdytte matkassa!



15 kommenttia:

  1. Niin viehättäviä tunnelmia kesähuoneen rappusilta!
    Joulu....tuntuu niin etäiseltä kun aurinko paahtaa ja mitarissa vielä 27C!
    Silti näin viimeyönä unta joulukoristeista...joko se aika tulee??

    Kauniita syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
  2. No, en yhtään ihmettele 😁 Siellähän on vielä varsin kesäiset kelit 👌 Täällä sen sijaan talvi tekee tuloaan ja pakostakin ajatukset alkavat hämärien iltojen mukana kääntyä jouluun. Kauppoihinkin oli ilmestynyt ekat joulujutut 😅 Kiitoksia Susanna!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtavan kranssin olet tehnyt kesähuoneen oveen. Muutenkin niin ihana tunnelma - ihan sellainen jouluaodottava. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekeeköhän tuo kuusi sellaisen tunnelman 😁 Mietin pitkään, että viitsinkö vielä edes tuota pientä kuusta laittaa, kun itselläkin tulee kuusista heti joulu mieleen. Toisaaltaan joulua kohdenhan tässä kovaa kyytiä mennään 😄 Kiitos Outi ❤

      Poista
  4. Tosi kaunista! <3 Mekin laittelimme tytön kanssa pihaa talvikuntoon yhtenä päivänä ja laitoimme pari kuusentaimea ruukkuihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta ❤ Vähän mietin tuon kuusen kanssa, että onko liian jouluista, mutta sinne maitotonkkaan se jo sujahti 😁 Ja tykkään kyllä hirmuisesti!

      Poista
  5. Kauniin asetelman olet koonnut. Se on kuin tehty tuon vanhan, ihanan oven edustalle! 😍

    Minäkin laittelin jo pikkukuusia talviasetelmiin, johon ne sopivat niin kauniisti. Valotkin kieputtelin niihin enkä malttanut olla laittamatta niitä päälle, vaikka ajattelin alunperin sytyttäväni valot vasta pyhäinpäiväviikonloppuna. Mutta jotenkin kaipasin lisää valoa tämän syvenevän pimeyden keskelle. Eikä jouluunkaan ole kuin kaksi kuukautta aikaa. ❤ Ihan sopiva hetki siis lisävalolle ja tunnelmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin ja tuota kranssia piti erikseen vielä ihastella. 😙 Niin kaunis ja mahtavan käytännöllinen idea sen takana! Enpä olisikaan tuollaista hoksannut. 😙

      Poista
    2. Minäkin hain tänään keittiön ikkunaan valokranssin. Aikaista tai ei, muttä kyllä sitä pimeisiin iltoihin jo kaipaa piristystä. Lasten kanssa kun ei voi jättää kynttilöitä yhtään vahtimatta, niin pitää laittaa sitten ajoissa tunnelma- tai jouluvalot pimeää karkottamaan :) Minä mietin tuota kuusta, että onko liian jouluinen, mutta tonkkaan se sitten lopulta sujahti. Callunoiden kanssa se näyttää enempi just talvikuuselta, mitä joulukuuselta <3 Kiitos Kaaru ja kiitos kranssi-inspiraatiosta! Mm. sinun ihanat kranssisi inspiroivat minuakin tekemään omani!

      Poista
  6. Voi miten kauniita asetelmia ja tuo kranssi <3

    VastaaPoista
  7. Ihana tunnelma kuvissa ja kaunis blogi sinulla! :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania syysjuttuja siellä laiteltu<3 Onko teidän suunnalla maa jo valkoisena? Täällä on jo sen verran satanut lunta, että ensimmäiset lumiukot saatu pyöriteltyä:)
    No niin, siinäpä ne ennen ja jälkeen kuvat, kiitti kun laitoit:) On se vaan huikea muutos, pihapiirissa komeilee nyt upea kesähuone! Näin isot projektit vie oman aikansa, mutta niin ne vain pikku hiljaa valmistuu. Varsinkin kun on noin taitavia käsipareja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo ❤ Meillä on, ihme kyllä, edelleen vähän lunta. Huomenna on taas luvattu plussaa, että taitaa kohta päästä jatkamaan taas haravointihommia. No, hyvähän nuo lehtikasat on saada lumen alta pois. Lumi tuli niin yllättäen että jäi pihahommat vähän kesken 😁 Me ollaan oltu kyllä niin tyytyväisiä kesähuoneeseen. Eilen viriteltiin sinne jo jouluvalotkin 👌

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥