tiistai 22. elokuuta 2017

Nytkö se kesä jo meni?


Meilläkin on arki pyörähtänyt käyntiin oikein rytinällä, niin kuin varmasti monessa muussakin perheessä. Alkukankeuden jälkeen huomaan taas nauttivani aamupäivistä kolmen nuorimman kanssa, kun koululaiset ovat opinahjossaan. Oikeastaan vain minulle taisi arjen aloitus teettää töitä. Juurihan pääsin vasta tähän kesään kiinni ja sitten huomasinkin koulun alkaneen. Eihän se näin voinut mennä, näinkö lyhyt se kesä taas oli! Nopsasti sitä kuitenkin ihmislapsi sopeutuu tilaansa ja tällä viikolla olen jo nauttinut olostani pienten kanssa. Ja jos totta puhutaan loppukesäähän tässä vielä eletään, vaikka monesti sitä ajatteleekin koulujen alkaessa syksynkin jo saapuneen. 
Me saatiin viettää heti elokuun alkajaisiksi miehen kanssa yhteistä lomaa, aivan kaksistaan. Hienot lomasuunnitelmat vaihtuivat lopulta arkiseen remonttilomaan. Mutta ette arvaa, kuinka terapeuttista on päästä tekemään rästihommia aivan rauhassa, ilman minkäänlaisia vaatimuksia tai keskeytyksiä. Saimme noina päivinä mm. kesähuoneemme sisältä valmiiksi. Lasten kotiuduttua kantelimme sinne heti tavaroitakin, mutta marja-aika onkin sitten taas siirtänyt itse sisustamista. Eilen viimein pääsin nikkaroimaan sinne muutamia hyllyä ja tällä viikolla olisi tarkoitus päästä viimein huonekalujen maalaushommiin toden teolla käsiksi.Ulkoilujen lomassa on tullut siistittyä ja laitettua kesähuoneen ympäristöä. 
Pienet laventelin alut intoutuivat kukkimaan pienesti ja toivottavasti tuosta vielä paljon leviäisivät.

Ruusut tuoksuvat vielä kesähuoneen ikkunan alla ja kärhöt kiipeilevät seinustalla. Osa tosin jo viimeisiä vedellen. Ei se kesä tosiaan vielä ole mennyt, vaika aamuisin onkin jo kovin syksyistä. Syyshortenssiakin vasta availee nuppujaan. Nautitaan näistä loppukesän päivistä, jolloin aamulla leijuvasta usvata voi haistaa jo tulevaa syksyä, mutta joka nousevan auringon mukana kuljettaa vielä palan kesää luoksemme


Loppuun laittelen vielä pienen maistiaisen kesähuoneen sisätilasta. Jospa tekin kohta pääsette kurkistamaan sinne sisälle. Ainakin sisustusinto on nyt kova, kun suurimmat kiireet on selätetty.

Kuulakkaita loppukesän päiviä sinulle ♥32 kommenttia:

 1. Aivan ihanai kuvia ja tunnelmia jälleen!
  Arki pyörähtää vauhdilla aina ja kesäkin alkaa hämärtyä syksyyn.
  Meillä odotellaan vielä arjen alkua syyskuulle ja nautitaan kesälomasta täysillä!

  Lempeitä elokuun päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuussa on kyllä omanlaisensa tunnelma, kun syksy ja kesä monesti viipyilevät samassa päivässä. Pimenevät, lämpöiset illat tuovat vielä oman ihanan lisän tähän loppukesään. Kiitos sinulle, nautiikaa vielä viimeisistä lomapäivistä <3

   Poista
 2. Kauniita kukkia ja kasveja.On ihana käydä pihakierroksella,kun töistä palaa!Aina jotain ihmeteltävää näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri vasta ajattelin, että on se mukava kun vielä elokuun loppupuolella pihalta löytyy uutta ihasteltavaa 😍 Pitäisi istutta vielä lisää syksyn kukkijoita, niin olisi mahdollisimman pitkään ihmeteltävää. Kiitos Aikku!

   Poista
 3. Aivan upeita ruusuja ja muita kukkasia teidän pihapiirissä! <3 Kesähuoneestä odotan kuvia innolla! Ihana tuo laittamasi maistiainen. Iloa arkeen siellä pienimpien kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria 💛 Pikkuhiljaa ollaan laiteltu pihaa, nurkka kerrallaan ja nyt monen vuoden jälkeen alkaa tuntumaan, että piha näyttää (melkein) valmiilta 😁

   Poista
 4. Olipa onni, että tulit vierailemaan blogissani, niin löysin tämän ihanan, kauniin ja kivalla tyylillä kirjoitetun blogisi! Sinulla on silmää kauneudelle. Kodissanne kauneutta on joka puolella. Ja oih, miten suloisia lapsia sinulla on! Iloista syksyä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pikku lisäys. Jäin seuraamaan blogiasi, mutta kuva ei ainakaan heti näkynyt luettelossa.

   Poista
  2. Lämpöinen kiitos Pauliina 💛 Ja tervetuloa lukijaksi 💛 Minäkään en saanut kuvaani näkymään sinun lukijaluettelossa, vaikka lukijaksesi liityin, mistä lie moinen johtuu! Kuulakkaita syyskesän päiviä sinulle!

   Poista
 5. Kyllä se aina vaatii pientä totuttelua tämä koulujen aloitus. Mutta mukava toisaalta kun talo hetkeksi vähän hiljenee ja tulee se tietty rytmi elämään. Minä jään kyllä innolla odottamaan lisää kuvia kesähuoneesta. Sinun sisustustaitosi tietäen, siitä tulee varmasti aivan ihana! 😊 aurinkoisia loppukesän päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt jo tuntuu mukavalta nämä "rauhalliset" aamupäivät kun koko porukka ei ole tässä sähläämässä. Alkuun vaan oli taas vaikea hyväksyä se, että kesäloma oli tosiaan lopussa ja syksykin tekee tuloaan. Täällä sormet syyhyten odotan pienimmän päiväuniaikaa, jotta pääsisin maalaamaan kesähuoneen hyllyjä. Hirveä hinku olisi päästä asentamaan ne jo paikoilleen ja laittamaan paikat ojennukseen 😁 Mukavaa loppukesää myös sinne ja kiitos kommentista 💛

   Poista
 6. Oi en malta odottaa lisää kuvia kesähuoneesta! <3 Niin kaunista jo nyt! Ihan huippu tuollainen parisuhde-remontti-aika kahdestaan! Mekin niin tarvittaisiin sellaista :)

  Tsemppiä arkeen ja ihanaa alkusyksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä en malta odottaa pienimmän päiväuniaikaa, että pääsisin maalaamaan 😁 Sais hyllyt ja muut kilkkeet sinne viimein paikoilleen ja pääsisi järkkäämään tavarat oikeisiin paikkoihin. Oli kyllä niin huippua rempata ja touhuta ihan kaksistaan, kumma kyllä ei siinä enää kaivannutkaan muita lomareissuja. Kiitos Marika ja iloa teidänkin arkeen 💛

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia taas! Tuskin maltan odottaa kuvia kesähuoneesta sisältä ja sen sisustuksesta! Iloa alkusyksyn päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna 💛 Täällä heilui maalisuti ahkerasti pienimmän päiväuniajan, jospa sais huomenna hyllyt seinään ja osan tavaroista ojennukseen 😁 Mukavia päiviä sinnekin!

   Poista
 8. Kaunista! Ihana kun saitte olla kahdestaan rauhassa. Monesti kivointa onkin tehdä jotain yhdessä. Mekin saatiin pieni hengähdystauko, kun päästiin miehen kanssa lyhyelle lomalle ilman lapsia. Niin tarpeellisia ovat tällaiset arjenkatkaisut! Minäkin dottelen kuvia kesähuoneesta. :)

  Suvi
  tuulenlaulu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi 💛 On se niin tärkeää olla välistä ihan kaksistaan ja kumman rentouttava loma olikin, vaikka se vähän työleiriksi muuttui. Me molemmat tykätään nikkaroida ja rempata ja kun ihan rauhassa saatiin touhuta, niin eipä ole valittamista, päinvastoin 😊 Mukava kun tekin pääsitte lomailemaan kahdestaan! Täällä oon yrittänyt pikkuapulaisten kanssa laittaa huonetta kuntoon, pikku hiljaa pätee tähänkin asiaan näköjään hyvin 😁

   Poista
 9. Kesähuoneesta on tulossa tuhottoman kaunis! Joudut ehkä tekemään siitä ympärivuoden-huoneen. :D Paljonko sulla on multaa kärhöjen alla? Olen huonosti uskaltanut niitä ostaa kun pelottelevat että vaatii kauhean syvämultaisen maan ja meillä ei ole multaa syvästi kuin säkissä, muuten tahtoo savi olla joka puolella pian vastassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, nytkö saisi vielä sisustuksenkin reilaan, niin tykkään varmasti vielä enempi. Me mietittiinkin laitetaanko laudoituksen väliin villat, mutta ei sit laitettu, saa nähdä pitääkö sisäpaneelit vielä joskus purkaa 😉 Nuo kesähuoneen seinustalla olevat kärhöt kasvavat ruukuissa ja oon talvettanut ne kellarissa. Yksi kärhö mulla on istutettu kukkapenkkiin ja oiskohan siinä kohtaa n. 40cm multaa saven päällä. Kiitos Tiina!

   Poista
 10. Ihan parasta kyllä varmasti tuollainen kahdenkeskinen loma KOTONA. Olen monesti siitä haaveillut, mutta vielä se tapahtumatta. Niin innolla odotan tuon pihahuoneen valmistumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, saa puuhata mitä haluaa (tai mikä on tarpeellista) aivan rauhassa, ilman minkäänlaista keskeytystä. Ihan luksusta! Ja toisinaan ihan tarpeellistakin! Ollaankin saatu kesähuone jo aika kivalle mallille, jospa ens viikolla saisin sitä vähän kuvattua 😊

   Poista
 11. Luxusta lomailla kotona. Ne on niitä harvoja hetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, sekä luksusta että tosi harvinaista herkkua! Ja välillä jopa tarpeellista 😊

   Poista
 12. Miten kauniilta jo nyt näyttääkään tuo teidän kesähuone! 💜 Sinut tuntien se tulee olemaan myös sisältä yhtä kaunis 😍 Ihana, että saitte tehdä sitä puolisosi kanssa yhdessä. ❤ Kaikki sellainen yhdistää ja tuo toista lähemmäksi.

  Teidän pihalla on ihania yksityiskohtia, joihin katse kiinnittyy. Sinulla on silmää laitella kukkia, sovittaa värejä yhteen ja taitoa hoitaa kaikkea sitä kauneutta hellyydellä. Ihania kukkijoita siellä!

  Elokuun lopun iloa sinullekin! 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä puuhailu on kyllä niin terapeuttista ja varsinkin kun saa rauhassa touhuta. Me molemmat tykätään paiskia hommia ja tosiaan yhteinen tekeminen lähentää. Tulee niin hyvä mieli, kun yhteiset haaveet pikku hiljaa toteutuvat. Oon laitellut huonetta kuntoon pikkuapulaisten kanssa ja nyt tuntuu, että se alkaa saamaan sellaiset raamit mistä haaveilin. Jospa ens viikolla saisin aikaiseksi pyörähtää siellä kameran kanssa 😊

   Voi, minusta tuntuu, että opettelen tuota pihanlaittoa kantapään kautta, kesä kerrallaan. Monesti sitä joutuu pyörittänän kasveja ees sun taas, että löytävät sen oikean paikan tai takapakkien kautta hoksaa miten kannattaisikin joku asia tehdä. Mutta kun ei siitäkään ota turhia paineita, niin säilyy tekemisen ilo. Kiitos Kaaru 💛

   Poista
 13. Ihastuttavan kauniita kuvia 💕 Voi miten mukava onkin nähdä kesähuoneesta lisää kuvia. Niin hurjan kauniita sinun kukkasesi 😍 Mukavaa viikonloppua teidän perheelle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon Katja 💛 Mukava tuota kesähuonetta onkin ollut laittaa ja sisustusta suunnitella. Aika hyvältä siellä alkaa jo näyttämäänkin. Talven aikana sitten onkin taas aikaa kirppiksiä kierrellä ja jospa joltakin reissulta tekisi vielä kivoja löytöjä huoneeseen ensi kesää silmällä pitäen 😊

   Poista
 14. Niin se arki yllätti meidänkin perheen ;) Koko loma meni odotellessa, että kesä alkaisi. Eipä se oikein missään vaiheessa kunnolla alkanut, kun ilmat olivat niin epävakaiset ja viileät. Vähitellen olen minäkin kohtalooni sopeutunut ja syksyn alkaminen tuntuu jo ihan hyvältä. Aivan ihanalta näyttää teidän kesähuone! Innolla odottelen lisäkuvia, kun saatte sitä vielä valmiimmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on juuri tuo, kun tuntuu, että sitä kesää on vain koko ajan odottanut ja kun lämpöaaltoa ei sitten tullutkaan, niin ei meinaa tajuta, että kesä meni jo. Kesä joka ei oikein alkanutkaan. Mutta äkkiä sitä ihminen sopeutuu. Minustakin syksy tuntuu jo hyvältä, omat ihanat tunnelmat ja puolensa kun tälläkin vuoden ajalla on. Toivottavasti saadaan aurinkoinen syksy, aurinkoa kun jäin kesältä eniten kaipaamaan. Kiitos Pizzicato kommentista 💛

   Poista
 15. Kyllä se arki pölähti täälläkin päin näköä liian aikaisin, mutta tottuihan siihen ja ihan mukavaakin se lopulta on :)

  Kiva kun saitte miehesi kanssa yhteistä remppalomaa ja oih, jäänpä odottamaan innolla kesähuoneen lisäkuvia! Hurmaavia kuvia nämäkin <3

  iloisia syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se kesä menikin taas niin nopsaan, tuntuu, että kesät vaan lyhenevät vuosi vuodelta 😉 Onneksi sitä tosiaan äkkiä sopetuu uusiin juttuihin ja minäkin nautin nyt jo tästä alkavasta syksystä. Onhan tällä vuoden ajalla valtavasti omia hyviä puolia 💛 Remppaloma tuli niin tarpeeseen. Ihan parasta yhdessäoloa tämmöiselle parille joka tykkää värkätä kaikkea 😁 Kiitos Iida Emilia ja mukavia elokuun vikoja päiviä sinne!

   Poista
 16. Sinä olet kyllä sellainen kukka-ihminen , ihastellen aina katselen näitä kuvia teidän pihan kukkasista ja kasveista. Ihana kuulla, että olette saaneet touhuta kesähuoneen kimpussa, niin paljon olet siitä täällä kirjoitellut :). Ja loma kotona on minustakin ihan luksusta! Täälläkin syksy pyörähti käyntiin melkoisella tohinalla, ihmeen hyvin päästiin siihen arkirytmiin kiinni mekin. Nythän on kuitenkin ollut aika mukavia syyskelejä,onneksi niitä kesiä on edessäpäin niin ehkä sitä lämpöä saa sitten myöhemmin nauttia taas oikeen kunnolla.

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥