tiistai 15. elokuuta 2017

Makoisa mustikkapiirakka



Marja-aika, kesän paras aika! Ainakin nyt tuntuu siltä. Oikeasti kesällä taitaa parasta olla aina juuri tällä hetkellä oleva aika. Siksipä tämä marja-aika ja erityisesti mustikka-aika tuntuu nyt olevan parasta mitä tiedän. Mikä ilo (juu, ihan oikeasti) on ollut rämpiä mustikkametsässä. Olen niin nauttinut metsän tuoksusta, sen rauhoittavasta tunnelmasta ja siitä hiljaisuudesta, minkä kokee ainoastaan luonnonhelmassa. Jos metsään on lähtenytkin vähän kireällä mielellä, niin jonnekin sammaleiden uumeniin ne ärsytykset ja murheet tuntuvat aina hävinneen retken aikana. 


Leivoin omille ahkerille apulaisilleni yhden mustikkaretken päätteeksi makoisaa mustikkapiirakkaa ja tallennanpa tämän herkkupiirakan reseptin nyt tännekin. Tämä rahkamurupiirakka onnistuu tehdä myös muista marjoista, hedelmistä sekä raparperista. Kaksinkertaisesta annoksesta saa tehtyä pellillisen piirakkaa.


MAKOISA MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua voita
1 muna
1 dl pimää, kermaviiliä tai
maustamatonta jugurttia

Täyte

n. 4 dl mustikoita
(ripaus perunajauhoja)
3/4 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon.
Jaa taikina kahteen yhtäsuureen osaan. Lisää toiseen osaan muna ja piimä.
Levitä tämä osa voideltuun piirakkavuokaan.
2. (Pyöräytä marjat perunajauhossa ja) lisää ne pohjan päälle.
3. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada ne marjojen päälle.
4. Murenna toinen puolisko pohjataikinasta täytteen päälle.
5. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

Nauti lämpimänä ja hyvässä seurassa :)




Minä käytän leivonnassa nykyään melkeinpä aina intiaanisokeri (joka on mukamas terveellisempää mitä valkoinen sokeri, mutta tiedä sitten oikeasti..!!) ja sillä leivottuna leivonnaisista tulee himppasen tummempia mitä valkoiseen sokeriin tehdyt. Nyt arjen alettua ajattelin siirtyä taas enemmän sokerittomaan elämään. Tässä kesällä sen taas huomasin, että voin niin paljon paremmin, kun en syö sokeria olenkaan tai ihan vain silloin tällöin. Vaikka kesälläkin sokeria kului maltillisesti, niin ei se vaan säännöllisesti syötynä minulle sovi. Ilman sokeria olen pirteämpi, energisepi ja mikä parasta mielialani pysyy paljon tasaisempana, kun ei tule turhia verensokeriheilahteluja. 


Mustikansinisiä hetkiä sinulle ♥

Minä aion kipaista tänä iltana vielä kurkkimaan, 
josko jonkun marjan pakkaseen löytäisin.


7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sitä se olikin, varsinkin uunituoreena 😋

      Poista
  2. Pitääpäs testata vaikka jo viikonloppuna. :) Minä yleensä teen Pionilaakson murupiirakalla kaikki marjapiirakat. Oletkos sitä kokeillut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole testanut, pitääkin googlettaa kysyeinen ohje! Minäkin voisin vaihteeksi testata jotakin muuta murupiirakan reseptiä 😊

      Poista
  3. Ihanalta näyttää ja niin kauniit kuvat taas! 😍 Ihanaa aikaa tämä syyskesä, minä niin tykkään 💛

    Elokuisten päivien iloa sinne! 😚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin tykkään tästä loppukesästä, kun syksy ja kesä mahtuvat samaan päivään <3 Kiitos Kaaru ja elokuun tunnelmaa ja iloa sinullekin!

      Poista
  4. Ihanalta näyttää ja niin kauniit kuvat taas! 😍 Ihanaa aikaa tämä syyskesä, minä niin tykkään 💛

    Elokuisten päivien iloa sinne! 😚

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥