perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pitkäperjantain iltana



Aurinkoinen, mutta kovin kylmä pitkäperjantai on kääntynyt illaksi. Lapsoset ovat untenmailla ja me odotellaan miehen kanssa, että sauna lämpenee. Ihana, kiireetön päivä takana. Minä tykkään vuosi vuodelta enemmän ja enemmän pääsiäisestä, tästä keväisestä juhlasta. Monena peräkkäisenä pyhänä kerkeää niin hiljentyä ja rauhoittua, kuin touhuta monenlaista oman perheen kanssa ja tavata ystäviä.



Tykkään laittaa pääsiäisenä vähän arkiruokaa parempaa ruokaa ja leipoa kahvipöytään herkkuja. Tänään herkuteltiin jauhottomalla ja sokerittomalla "terveyskakulla" kuohukerman ja marjojen kera. Seuraavan kerran taidan tehdä ohjeeseen muutaman muokkauksen, sillä omaan makuun kakku oli liian kaakaoinen. Koko kakku kuitenkin saatiin omalla väellä tuhottua, joten ei ohje aivan huono tuollaisenaankaan ole!


Kovin on kotonamme vielä väritöntä, sillä keltaiset narsissit vasta availevat nuppujaan. Ehkä ne odottelevat kukkaloistonsa kanssa pääsiäispäivän riemua. Ulkona ilahduttaa harmaasta maasta esiin puskevat ensimmäiset kukkaset. Joka vuotiset ilon ja ihastuksen aiheet päättivät puhjeta kukkaan juuri pääsiäisen aikaan 


Iloista pääsiäista ♥

12 kommenttia:

  1. Kiireettömyys on parasta näin pääsiäisenä.Mulle vaan iski myös flunssa,joten se vähän tympäsee.Mutta tuo kakku näytti hyvälle.Kiitos vinkistä!Täytyy kokeilla sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pitkillä vapailla ja lomalla on kyllä tympeetä sairastaa 😩 Pikaista paranemista sinulle! Mukavaa pääsiäisen aikaa flunssasta huolimatta ja kiitoksia!

      Poista
  2. Reilusti pakkasen puolelle on mennyt nyt muutamana yönä pakkanen täälläkin. Kylmä on yöllä ja illasta, mutta päivisin lämmin. Ihanasti aurinko lämmittää! Tässä istun takapihalla talon seinustaa vasten ja paistattelen päivää. Mikäs tämän mukavampaa vapaan viettoa. 💛

    Ihania pääsiäispyhiä sinullekin! 😚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas on päivisinkin ollut kamalan kylmää, juuri ja juuri lämpötila kohonnut plussan puolella ja päälle oikein hyytävä tuuli. Aurinko on kyllä paistanut melkein koko pääsiäisen, mutta ulos on saanut kyllä vetäistä kunnolla vaatetta päälle, että tarkenee. Kevät keikkuen tulevi, niinhän sitä ruukataan sanoa :) Kiitoksia Kaaru!

      Poista
  3. Pakkasta on täälläkin ja hyinen tuuli! Mutta kuitenkin ihana pääsiäinen. Kiireettömyyttä ja kotoilua.

    Olemme juuri lähdössä klo 23 alkavaan pääsiäisyön messuun kirkkoon. Kerran olen ollut ja se oli vaikuttava tilaisuus.

    Ihania valkeita krookuksia. Meillä on vaan valkeaa lunta! 😊

    Levolliset pyhien jatkot! 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin on ollut koleaa ilmaa, mutta toisaaltaan eipä tässä vielä olla kuin huhtikuun puolessa välissä. Ihanan leppoisa pääsiäinen meilläkin ollut. Mieskin sai piiitkästä aikaa koko pääsiäisen vapaaksi, niin ollaan saatu nauttia koko perheen laatuaikaa. Pääsiäisyön messu kuullostaa kyllä vaikuttavalta <3 Jouluyönä tuli ennnen vanhaa käytyä useasti kirkossa, mutta nyt on kyllä jäänyt niin myöhäiset menot menemättä. Pitää odottaa, että lapset kasvavat ;) Kiitoksia Kaisu!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Niin kylmää on meilläkin, että helmililjat on otettava yöksi sisälle, jotta ne ei paleltuisi. Sinulla jo ihanat krookukset on nousseet maasta, täällä vielä luntakin on jonkin verran.
    Levollista pääsiäistä sinne koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkaa olla lumet sulaneet ja kukkapenkitkin kerkesin siivota ennen tätä "takatalvea". Nyt täällä jännään miten käy ilman suojaksia oleville aroille kasveille ja pienille pionin aluille. Toivottavasti ne selviää näistä pakkasista! Ihanaa pääsiäisen jatkoa myös teille!

      Poista
  7. Herkullisen näköinen kakku! Itse kun pyrin elämään ilman valkoista vehnää ja sokeria, niin reseptejä kaipaan. Löytyykö kookossokeri ihan tavallisesta kaupasta ja entä raakakaakaojauhe. En ole meidän kaupassa hoksannut.

    Itsekin tykkään pääsiäisestä juurikin sen rauhallisuuden vuoksi. Ihana levon juhla juuri ennen kiireisiä keväthässäköitä.

    Aurinkoista pääsiäismaanantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prismasta ainakin löytyi kookossokeria. Sen verran muuten jo muokkasin ohjetta, että vaihdoin raakakaakaon tavalliseen tummaan leivontakaakaoon. Raakakaakaosta kun tietääkseni häviää kuumentaessa sen terveysominaisuudet ja se on aika arvokasta, niin en viitsinyt sitä tähän kakkuun hommata. Tuota kookosöljyä myös mietin, jos sen seuraavaksi kokeilisin korvata ihan voilla, kun ite en oikeaa voita pidä pahana. Kookosöljy tahtoi kovettua samantien kun sen laittoi munavaahdon sekaan ja kakkuun jäi sen takia kaakaosattumia, mikä just saattoi tehdä kakusta liian kaakaomaisen tuntuisen. Kokeileppa ihmessä tätä kakkua. Kerman ja marjojen kanssa ainakin oli hyvää ja hyvin talttui makeannälkä.

      Just eilen totesin, että ihana kun vielä huomisen saa vaan olla. Kyllä tuli tarpeeseen taas nämä pääsiäispyhät. Huomenna taas uusin voimin arkeen kiinni 😊 Hyvää pääsiäismaanantaita sinullekin ja kiitoksia kommentista!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥