keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Yhdistetyt prinsessa- ja hämähäkkisynttärit



Viime postauksessa jo mainitsinkin, että meillä juhlittiin viikonloppuna kahden lapsemme yhteissynttärit. Pientä mietintää vaati kahden aivan erilaisen toiveen yhdistäminen, sillä 3-vuotias prinsessamme halusi itselleen prinsessajuhlat ja 6-vuotias poikamme oli jo syksystä asti toivonut itselleen hämähäkkisynttäreitä. Lisähaastetta suunnitteluun toi tytön hämähäkkipelko, eikä poikakaan ollut innokas yhdistämään prinsessoja hämähäkkeihin. 



Sitten hoksasin laajentaa hämähäkkiteemaa muihinkin ötököihin. Tyttö tykkää ihan hirmuisesti leppäkertuista ja niinpä synttäreillä seikkaili hämähäkkien kaverina prinsessaleppäkerttuja. 3 vuotiasta on vielä helppo johdatella ja vaaleanpunaiset leppäkertut ovat nyt aivan selviä prinsessaleppäkerttuja, eikö niin!? Ja poikakin nieli prinsessaleppikset mukisematta, kun onhan ne sentään aivan eriasia mitä ihmisprinsessat.



Isompi synttärisankari teki isosiskonsa kanssa yhteistyönä upean mustan viirinauhan, jossa toisella puolella seikkaili hämppikset ja toisella prinsessaleppikset. Se ja pari lahjapaperista tekaistua viirinauhaa toivat juhlantuntua leijuvien ilmapallon kanssa keittiöön. Innostuinpa myös väkertämään pilleihin teemanmukaiset koristeet.



Molemmille lapsille piti luonnollisesti tehdä oma kakku ;) Tyttöselle tekaisin leppäkerttukääretortun. Lisäainekammoisena värjäsin valkosuklaasulan karpalojauheella vaaleanpunaiseksi ja siitä väkersin leppiksiä kakun päälle. 

Pojalle piti tietenkin tehdä sitten hämähäkkikakku, jonka välistä löytyi mariannerahkaa ja puolukkahilloa. Pettämätön yhdistelmä, vaikka ei ehkä siltä kuullostakkaan. Hauskojen hämähäkkikeksien idean nappasin joskus instagramista. Isoimmat muksut tekivät suolapaloiksi coctailtikkuja nakeista, juustosta, kurkusta ja rypäleistä ja minä leivoin maailman parasta kinkkupiirakkaa. Muuten mentintiinkin perinteisellä karkki-, sipsilinjalla.


Mukavat juhlat meille lopulta saatiin ja kumpainenkin sankari oli tyytyväinen. Pikkusiskolle vaan hämähäkkikakku taisi olla pieni koettelemus. Hän ilmoitti 3 vuotiaan tarmolla, että se on ällöttävä eikä suostunut maistamaan sitä kuin vasta maanantaina, jolloin se oli kadottanut jo kaikki hämähäkkimäiset piirteensä ja muistutti lähinnä enää vain hajoitettua muurahaispesää :D


22 kommenttia:

  1. Ihanasti somistetut synttärit ja huisin hauska ötökkä-teema! :D Meillä juhlitaan myös aina "kimppasynttäreinä" sukulaissynttärit, kun lapset ovat syntyneet peräkkäisinä kuukausina ja kieltämättä on ollut pieni haaste ujuttaa tyttö- ja poikalapsen toiveet samoihin kemuihin! Kuulostaapa muuten erikoiselta tuo hämähäkkikakun täyte!! Äkkiseltään ei uskoisi, että minttu ja puolukka sopii yhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Ötökät uppoaa poikaan oli ne sitten vaikka vaaleanpunaisia leppäkerttuja 😊 Meillä nämä oli ekat tyttö/poika kimppasynttärit ja voi olla, että jatkossakin näitä tulee olemaan, kun meilläkin synttäreiden väli on vain kuukausi. Hyvin toimi ja pääsee itse helpommalla 😉 Minäkään en joskus uskonut, että puolukka ja Marianne sopivat yhteen, mutta ne herkullisen makupari vaan muodostavat. Sipaisu puolukkahilloa tuo kakkuun mehevyyttä.

      Poista
  2. Mahtava, miten olet jaksanut värkätä! Olispa makia maistella vähän joka lautaselta. Tuollaiset viirit on kyllä kivannäköisiä somisteita. :) Onnea teidän Sankareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa meillä oli nyt viirejä synttärikoristeina ja minä kyllä ihastuin niihin täysin. Meidän koko perheen synttärit ajoittuvat puolen vuoden sisään ja näitä koristeita on kätevä sitten kierrättää juhlista toiseen 😊 Kiitoksia sinulle!

      Poista
  3. Ihanat synttärit olet jaksanut värkätä kyllä! Nuo hämähäkkikeksit on kyllä ihan mahtavat. Mistä tuossa kakussa on nuo hämähäkin jalat tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Hämähäkin jalat on piipunrassia. Oon laittanut joskus ötökkäkakkuihin Pepelakusta jalat, mutta nyt täällä oli yksi gluteeniton syödä, niin piti keksiä muuta. Ja oikeastaan hauskemman näköinen hämähäkistä tuli noilla jaloilla, vaikka ne ei syötäviä olleetkaan 😊

      Poista
  4. No mutta, hämähäkit ja pinkit leppäkertut menevät hienosti yhteen!
    Ihanat kutsut ja nuo pikkuleivät ovat niin söpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin ja poikakin oli tyytyväinen ideaan. Tyttö ei vaan lämmennyt hämähäkeille juhlissakaan 😌 Hämähäkkikeksit oli kuulemma vain hienoja, mutta niistä tulikin kyllä aika hellyyttäviä. Kiitos Susanna!

      Poista
  5. Kylläpä olet järkännyt upeat synttärit lapsille, kaikki otökkäleivonnaiset on ihan huippuja! Ihana kun sait kummankin lapsen toiveita toteutettua samaan teemaan, siinä onkin äidillä välillä miettimistä, kun yrittää keksiä, miten toiveet saa toteutettua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä välillä miettimistä, mutta on niin palkitsevaa kun lapsi on sitten niin onnessaan juhlistaan ❤ Ja nautin kyllä itsekkin kaikesta laittamisesta 😊 Kiitos Krista! Hämähäkkikakku ja -keksit oli hirmu tykättyjä!

      Poista
  6. Dear Eerika,
    How lovely party with such a great ideas!
    Love your pics on IG!
    Greetings, Inês

    VastaaPoista
  7. Mahtavasti sait yhdistettyä kaksi kovin erilaista toivetta. Niin hämähäkkikakku kuin leppiskakkukin ovat upeita! Koristeet myöskin ihania 💟 Varmasti olivat mieluisat synttärit molemmille synttärisankareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Meille on muodostunut sellainen perinne, että jokainen synttärisankari saa miettiä ja toivoa mitä synttäreillä tarjotaan, mitä koristeita tehdään jne. ja niitä olen sitten mahdollisuuksen mukaan lasten kanssa toteuttanut. Niin harvoin tulee yhden lapsen kanssa kahdestaan mitään tehtyä, niin olen ajatellut, että synttärit vois olla niitä yhteisiä juttuja (mihin yritän itsekin itseä tsempata). Kummasti ne lapset "itse valmistelemat" juhlat on aina kovin mieluiset 😊

      Poista
  8. Wau! Upean näköiset synttärit teillä! Tosi kivasti sait yhdistettyä nuo teemat, hyvä että kelpasi lapsille. Hämähäkkikakku on minusta ihan huippu, meillä varmasti poika tykkäisi kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämähäkkikakku oli kyllä tykätty juttu synttäreillä, samoin kuin keksitkin. Taitaa hämähäkit iskeä lähes joka pikkupoikaan 😄 Kiitos Hanna!

      Poista
  9. Huippu synttärit teillä ollut. Sinä kyllä jaksat aina panostaa ja ihanasti kuuntelet lasten toiveita, 'lasten ääntä'. Ja mukava, kun lapsetkin voi valmistella. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään tosi paljon juhlien suunnittelusta ja järjestämisestä, oon aina tykännyt leipomisesta ja askartelusta ja niitähän aina synttäreillä pääsee tekemään 😊 Mulla tulee niin vähän askarreltua ja leivottua lasten kanssa, niin olen sitten yrittänyt ottaa lapsia mukaan omien synttäreiden järkkäilyyn. Se on ollut meillä tykätty ja toimiva juttu ❤ Kiitos Kaisu!

      Poista
  10. Onnea synttärisankareille! Hurjasti olette nähneet vaivaa - ihana lopputulos! :)

    VastaaPoista
  11. Ihan mahtavat kemut ja upeita ideoita kerrassaan! <3 Ihastelin näitä jo instankin puolella :)
    Onnittelut sankareille ja ihanaa kevään odotusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset sinullekin Iida Emilia ja aurinkoista kevättalvea ❤

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥