torstai 19. tammikuuta 2017

Rakkautta ensi silmäyksellä




Tänä(kään) talvena ei ole haitannut lumituiskut ja poskia nipistelevä pakkanen. Villaista vaan päälle ja ulkokeleistä nauttimaan. Viimeistään syksyn ensimmäisen pakkasaamun jälkeen sitä tulee aina herättyä tulevaan talveen ja käytyä perheen talvikamppeet läpi. Mitä nyt kelläkin oli ja mitä nyt kukanen tarvitsee! Aina puuttuu joltakin vähintääkin siistimpi pipo tai sopivan kokoiset villasukat. Ja sehän tietää yleensä allekirjoittaneelle hommia, mutta eipä mitä tahansa hommia, vaan sellaisia mistä ihan tosissaan tykkään. Miten mukava sitä onkaan istahtaa parin kerroksen verran sohvalle kesken arkihässäkän tai nollata ajatukset illalla muutamalla neulerivillä.




Tänä syksynä törmäsin vielä niin suloiseen neulekirjaan, mikä piti hetimiten itselle tilata. Rakkautta ensi silmäyksellä ;) Ihan tuli valinnan vaikeus päättää mitä ihanuuksia sieltä tekisin. Vesselimyssy vauvalle, isosiskolle ja -veljelle hauskat pallokuosiset pipot ja itselle Klompemyssy. Vähän hidastahan tämä neulominen minulla on, lapset sentään saivat piponsa ja pienin sukkansa viime vuoden puolella, mutta minun myssyni valmistui vasta viikko sitten. Mikä ilo onkaan ollut nyt vetäistä uusi, pehmeä merinovillainen pipo päähän ulosmennessä. Nyt päätäkään ei palele tai ole liian kuuma, kun aikaisemmin omistin vain trikoopipoja ja ylipaksun villamyssyn.




Loppuun tiedoksi, että pipot on neulottu iki-ihanan Klompelompe-kirjan ohjeilla ekan kuvan roosan väristä pipoa lukuunottamatta, minkä olen viime vuonna koukunnut. Vauvan villasukat olen neulonut tällä ohjeella. Villasukkiin ja pallokuvioisiin pipoihin tuhosin jemmalankoja, mutta vauvan pipoon ja omaan pipoon piti käydä ostamassa uudet langat (tjaa, mitäköhän syksyllä langoista kirjoittelinkaan... Nämä langat pääsivät sentään suoraan puikoille :D).


Meillä vietetään viikonloppuna kahden lapsukaisen yhteissynttärit. 6vee poika on toivonut hämähäkkisynttäreitä ja neiti 3vee, joka inhoaa hämähäkkejä ja on ilmoittanut haluavansa hienonväriset (=vaaleanpunaiset) prinsessakekkerit. Poika on nyt ollut huolissaan, että eihän vaaleanpunaista voi nyt mitenkään yhdistää hämähäkkeihin. Siinäpä äidillekin pähkinää purtavaksi! Jospa me kuitenkin jotakin keksitään ja molemmat muksutkin olisi mielissään :D

Auringon pilkahduksia talvipäiviisi ♥

35 kommenttia:

  1. ...so sweet!
    Have a nice evening !
    LOVE
    Gabi

    VastaaPoista
  2. Voi noita suloisia myssyjä!
    Tuo lipallinen versio on vaan niin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ❤ Lippapipo on munkin lemppari ja sopii niin hyvin pienelle pojalle 😍

      Poista
  3. Niin suloisia neulomuksia! Tuo kirja on kyllä ihana, muutama ohje odottaa minullakin tuossa valmiina :) Mukavaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta kirjasta vois kyllä tehdä melkein kaikki mallit, jos vaan olis aikaa 😁 Mitäköhän ihanuuksia sinä oot mahtanut tuolta neuloa 😊 Kiitos Hanna!

      Poista
  4. Oletpa ollut ahkerana siellä! Ihanat ja niin kauniin väriset pipot suloisilla malleillaan. 💜 Klompelompe-kirja on kyllä sellainen inspiraation lähde, joka saa tarttumaan puikkoihin tämän tästä. Siitä kirjasta voisi tehdä

    Onpa siinä tosiaan pähkinää purtavaksi yhdistää kaksi niin erilaista toivetta, mutta en epäile, etteikö se sinulta onnistuisi ☺ Mukavia yhteissynttäreitä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh,jäi lause tuolta väliltä kesken! Siitä kirjasta voisi tehdä vaikka kaikki mallit, piti sanomani ☺

      Poista
    2. Harvasta neulekirjasta vois joka mallin toteuttaa, mutta tämä on sellainen kirja 😍 Minusta tuntui jossakin kohtaa syksyä, että neulehommat junnaa vaan paikoillaan, kun tahti on niin hidas. Nyt tuntuu taas, että olenhan sentään jotakin saanut tehtyä. Monelle nuo minun neulomukset olisi pikkujuttu, mutta ite kun yrittää saada valmista kerroskerrallaan niin hidastahan se on, vaan mikäpä pakollinen kiire noillakaan oli 😊 Kiitos Kaaru ❤

      Poista
  5. Aiiiiiivan ihania pipoja! <3 Voi kun itsekin osaisin neuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ❤ En minäkään oikein osannut muutama vuosi sitten, mutta sitten innostuin opettelemaan ja opinkin 😊

      Poista
  6. Niin on ihania! Ja erikoissöpönen tuo pienimmän lippapipo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Minustakin se on hurjan söpö 😍

      Poista
  7. Aivan ihanat ❤ minunkin piti ostaa tuo kirja omaksi kun niin ihastuin malleihin. Mitään en ole vielä kerennyt siitä tekemään mutta jospa jossakin vaiheessa ehtis kokeilla muutamia ainakin ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirja on ihana myös katsella ja selata 😍 Sieltä vois tehdä vaikka joka jutun, jos vaan kerkeisi, niin ihania mallit ovat! Kiitos Nanni 😊

      Poista
  8. Aivan ihanat pipot ja muksut <3

    VastaaPoista
  9. Ihania pipoja kaikki, mutta lippapipo varsinkin. <3 Ja tuo sinun oma piposi saattaisi olla materiaaliltaan minullekin mieluinen. Kaunis malli siinäkin.

    Ihania synttäreitä ja tammikuisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Lippapipo on minustakin hurjan suloinen 😍 Oi, tuo Dropsin merinovilla on ihanan pehmoista ja lämmintä. Yleensä mulla pitää olla joka villapipossa trikoovuori, mutta tähän ei ole ainakaan vielä tarvinnut tehdä.

      Poista
  10. Ihania pipoja!!! Villavaatteet ja asusteet on kyllä talviulkoilussa ihan pakollisia! Ja niitä saa nopsasti ja edullisesti itse tehtyä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ilman villaista ei kovilla pakkasilla oikein pärjää! Kiitos Heidi 😊

      Poista
  11. Klompelompe on ihana kirja! Kauniita pipoja olet tehnyt ja ihanan lumiset maisemat teillä päin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kirjasta voisi toteuttaa vaikka kaikki mallit, niin nättejä ne kaikki on 😍 Kiitos Pizzicato ❤

      Poista
  12. Supersuloisia! Harmi etteivät rahkeeni (tai motivaationi) tunnu riittävän neulomisen syvällisempään opetteluun, vaan tyydyn kunnianhimottomasti villasukkiin. Olisipa ihania tällaiset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Noihin pipoihin ei tarvi syvällistä neuletuntemusta, munkin pipo on vaan oikeiden nurjien toistoa, helpompaa mitä villasukat 😉😄

      Poista
  13. Aivan ihania on nuo kutomasi pipot ja sukat! Itse olen korviani myöden rakastunut samaiseen kirjaan ja taas on uusi pipo puikoilla edellisen juuri valmistuttua. Miten se pää nollaantuukin niin helposti, kunhan saa puikot käteen???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma vaikutus noilla käsitöillä 😄 Minäkin aloittelin itselle siksak-huivia ja just tilasin langat tyttöjen kevätpantoihin 😊 Kiitos Hanna!

      Poista
  14. Kauniita pipoja! Tuo sinun piposi on malliltaan ja kuosiltaan juuri sellainen minkä itsekin mielellään laittaisin päähän. Täytyykö minun lähteä metsästämään tuota kirjaa, jos vaikka saisi tehtyä itselle tuollaisen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kermaruusu! Tuo pipo on täydellisen mallinen ponnari/nutturapipoksi. Jos mulla on hiukset auki se on vähän turhan lörppö. Pitäis varmaan tehdä toinen pipo pienemmillä puikoilla tai kireämmällä käsialalla, niin saisi "hiuksetauki" villapipon myös 😄

      Poista
  15. Tästä kirjasta minäkin olen kuullut paljon hyvää ja onpa se itsekin tullut kirjakaupassa selattua :). Ihania käsityöjuttuja olet tehnyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä mahdottoman suloinen kirja ja ainakin nuo mun tekemät pipot on myös hyvän mallisia. Kiitos Krista 😊

      Poista
  16. Oi, miten ihania neuleita olet tehnyt <3! Minäkin olen tuota kirjaa selaillut, pitäisikin koettaa saada se kirjastosta lainaan. Itselleni pitäisi pipo neuloa :).

    Mukavaa, että haluat jatkaa vielä bloggausta! Omaan tahtiin vaan :). Minä en ehdi enää niin usein kommentoimaan blogeja, joten on kivaa, kun ei ole viittäsataa uutta postausta jäänyt kommentoimatta ;). Nautin sun blogista tosi paljon, kauniista kuvista, teksteistä :). Ja kuvapostaukset on myös ihania, niissä lukija voi sitten päästä johonkin omaan maailmaan ja tunnelmaan. Mielelläni luen edelleen sinun blogiasi. Toivepostausta en osaa heittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna mukavasta ja rohkaisevasta kommentista! On niin kiva kuulla, että te lukijat tykkäätte täällä vierailla, se lämmittää niin mieltä ❤ Nyt opettelen vähän rennommalla otteella bloggaamista. Niin se on tässäkin harrastuksessa, että turhat paineet vaan tahtoo vielä koko harrastamisen ilon. Ja tuosta Klompelompe-kirjasta vielä, lainaa ihmeessä se joku kerta kirjastosta. Se on myös tosi kaunista katseltavaa 😍

      Poista
  17. Aivan ihania neulomuksia!<3 Tuosta klompelompe kirjasta olen kuullut ja nähnyt paljon juttua:) Kunhan tässä innostuu neulomishommista niin täytyy kirjasta jotain ottaa toteutukseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirja on aivan ihana! Harvasta kirjasta voisi toteuttaa kaikki mallit, mutta tuosta voisi 😃 Kiitos Villa Pipo ja iloista kohta alkavaa viikkoa!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥