keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pientä pintaremppaa

Muistatteko, kun kuukausi takaperin vilautin täällä kuvan 
meidän pikkuruisesta pintaremppaprojektista. 
Remppaan ei mennyt kuin muutama päivä aikaa, 
mutta kuulumisia sen osalta saittekin odotella lähes kuukauden päivät. Punainen kammarimme koki melkoisen muutoksen, kun maalasin sen seinät valkoisiksi. Huoneen tapetit, kukkatapettia lukuunottamatta, olivat menneet jo verrattain huonoon kuontoon ja jos oikein rehellisiä ollaan niin kolmen tasaisen tummanpunaisen seinän väri oli mietityttänyt allekirjoittanutta jo jonkin aikaa. Kukkatapetista tykkäsin edelleen hirmuisesti ja monesti sitä harmittelinkin, kun ei alkujaan sillä koko huonetta tapetoitu. Seiniä maalatessa mietin ja pohdin jätänkö kukikkaan seinän kokonaan maalamatta, mutta vaikka sitä miten päin katseli ei kukkatapetti sointunut yhteen kolmen valkoisen seinän kanssa ja niin sekin vaihtoi väriä. Aikansa kutakin, niin kuin sanotaan! Vaikka maalaamisesta on jo jokunen tovi kulunut, niin vieläkään ei silmäni ole täysin tottunut huoneen valkoisuuteen. Mutta ehkä se tässä ajan myötä tottuu, kun viimeisetkin taulut ja muut pikkujutut löytävät paikkansa.Halusin kukkatapetin lähdettyä huoneesta astetta vähäromanttisemman ja niinpä sieltä lähti myös muutamia pikkutavaroita kiertoon. Puusohvan yläpuolelle ostin uuden kellon ja muutaman kehyksen. Pari vanhaa kehystäkin pääsi pienen maalausoperaation jälkeen seinälle. Vielä on pohdinnassa kasvatanko kollaasia edelleen vai saako se jäädä tuommoiseksi. Aika näyttää.Olen ihastunut Keltaisen keinutuolin kauniisiin ja herkkiin kuviin ja tilasinkin nyt Keltaisen keinutuolin korttikaupasta joitakin tuotteita. Muutama kortti ja A4 kokoinen printti pääsi heti puusohvan päällä olevaan taulukollaasiin. Vielä jos löytyisi jostakin joku kiva kuva yhteen kehykseen (mietin kyllä raaskisinko nykäistä yhden kauniin kuvan Keltaisen keinutuolin ensi vuoden kalenterista ja laittaa sen kehyksiin) ja jokin tapetinpätkän tms. yhteen. Suloinen Laiturilla-printti ei pääse minusta oikein oikeuksiin kapeissa kehyksissä ja siihen täytyykin ostaa uudet kehykset, kun sopivat tulevat vastaan.

Oletko sinä jo tutustunut kyseisiin kortteihin ja printteihin? Tai ihastuttavaan kalenteriin?
Ompelin huoneeseen muutaman jouluisen tyynynpäällisen vanhasta huivista (huiveista on näköjään moneksi). Pötkylätyynyn toinen puoli on yhtä huivia ja toista koristaa pelkkä huivinpätkä, muutama pitsisoiro ja kangaspäällysteiset napit. Nyt voi tyynyn puolta vaihdella riippuen siitä kuinka paljon punaista haluaa kullonkin nähdä ;) 


Nyt täällä onkin oikein porukalla pohdittu miksi punaista kammaria nykyään kutsumme, kun sieltä ei, muutamaa jouluista juttua lukuunottamatta, punaista löydy enää mistään. Tuleeko siitä tylsästi vain olohuoneenjatke tai ruokailuhuone, aika senkin näyttää.

Tästä ja tästä pääset kurkkimaan millainen huone aikasemmin oli.Osa Keltaisen keinutuolin tuotteista on saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

18 kommenttia:

 1. Vau,kylläpä näyttää suuremmalta huone valkoisten seinien myötä. Ihanasti olet kyllä sisustanut huoneen. Nuo keltaisen keinutuolin maalaukset on kyllä ihania. Minullakin on tämän vuoden kalenteri sieltä ja taitaa moni kuvista päästä jatkamaan elämäänsä taulun muodossa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone tosiaan "suureni" maalaamisen myötä ja valisti ihan hurjasti. Oltiin mietitty punaisien seinien aikaan, että pitäis ostaa sinne lisälamppu, mutta nut tuntuu, että kattovalolla pärjää hyvin. Punainen kun tuntui syövän kaiken keinovalon. Tuossa kalenterissa oli useampi kauniskuva, jotka pääsevät minullakin varmasi jatkokäyttöön 😍 Kiitos Nanni 😊

   Poista
 2. Ihania kuvia niin ennen kuin jälkeenkin. Molempi parempi! <3
  Kauniita maalauksia minustakin nuo Keltaisen keinutuolin jutut. Pitääpä käydä kurkkimassa noita tuotteita heidän sivuillaan!

  Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisten seinien kanssa valkoiset kalusteet pääsivät paremmin oikeuksiin, nyt tuntuu, että ne vähän hukkuvat huoneeseen. Mutta ehkä se just sitä totuttautumista 😉 Käyppä tosiaan kurkkimassa korttikauppa. Tosi nättejä juttuja siellä onkin 😍 Kiitos Kaisu!

   Poista
 3. Iso muutos huoneeseen tuli! Kukkatapetti oli kyllä aivan ihana, mutta kaunis ja valoisa huone on valkoisenakin. Sisustuksella saat varmasti helposti erilaista ilmettä vaihdettua huoneeseen. Kauniita kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin huone koki valtavan muutoksen. Punainen oli niin hallitseva väri ja varmaan just sen takia silmä ei ole vieläkään täysin tottunut muutokseen. Mutta jospa se viimeistään sitten tottuu kun saadaan koko huone laitettua. Kiitos Pizzicato 😊

   Poista
 4. Niin kovin kaunista!! Valkoiset seinät raikastavat ilmettä kyllä kovasti, vaikka kaunis tuo punainenkin oli ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin molempi oli parempi 😊 Osa tapeteista oli vaan sen verran pahannäköisiä kaikkine osumineen, että siinä mielessä nyt on parempi. Kiitos Hanna sinullekin!

   Poista
 5. Kylläpä siitä tulikin valoisa! Oikein valo tulvii sisälle 😍 Ihana muutos, vaikka olihan se punainen värikin hirveen ihana ❤

  Keltaisen keinutuolin maalaukset ovat ihastuttavia. Joitakin kortteja olen joskus tilannut ja ne ovat kehystettyinä 💙

  Mukavaa torstaita sinne teille! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä punaisessakin oma viehätyksensä. Nyt joulunaikaan punaista tapettia on pikkiriikkisen jopa ikävä, tosin niitä osumia ja repeämiä ei niinkään, vaan sitä väriä 😉 Tykkään hirmuisesti huoneen nykyisestä valoisuudesta 😍 Punainen väri kun söi hyvin valoa, niin nyt tosiaan tuntuu, että huone oikein kylpee valossa. Touhukasta lauantaita sinulle ja kiitoksia! 😊

   Poista
 6. Valkoinen on aina niin kaunista! Se valostuttaa, väljentää ja puhdistaa. Itse värikkään kodin omistavana aina ihailen toisten valkoisia koteja. :) Niin paljon ihania pieniä yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oikein huomasi sen miten punainen väri söi valoa, ihan on eri valoisa huone nyt 😍 Vaikka toihan punaiset seinät omanlaisen hämyisen tunnelman huoneeseen, mutta aikansa kutakin! Tiedätkö minä taas monesti ihailen värikkäitä koteja ja haaveilen, että osaisin enempi yhdistellä eri värejä. Kiitos Pikku Akka 😊

   Poista
 7. Kaunista ja valoisaa!
  Totta, minäkin rakastin sitä punaista tapettia...
  Ja silmäni jäivät kiinni tuohon ihastuttavaan punaiseen tyynyyn nauhoineen!
  Sinun tekemäsi, varmasti!

  Tunnelmallisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kukkatapeti oli kyllä ihana! Voisin ihan hyvin laittaa sitä vieläkin vaikka tyttöjen huoneeseen. On se tyyny minun tekemäni, vanhan huivin uusi elämä tyynynä 😊 Kiitos Susanna ja mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 8. Oh hoh, onpa punainen huone tosiaan kokenut muodonmuutoksen. Minäkin aina ihastellen katselin sitä tapettia, mutta kaunista on nytkin! Tuo huivista tehty tyyny on myös todella kaunis.

  Minulle ei taida nuo Keltaisen keinutuolin tuotteet ollakaan tuttuja. Täytyy korjata asia pikaisesti ja käydä kurkistelemassa :).

  VastaaPoista
 9. On muutos kyllä ollut melkoinen. Tänä jouluna on ollut mukava laittaa tuohon huoneeseenkin punaista, niin piti sitten ommella muutama uusi joulutyynynpäällinen. Aikaisemmin punaisien seinien takia ei ole tullut laitettua sinne mitään punaisia joulukoristeita. Mukavaa jouluviikkoa teidän väelle :)

  VastaaPoista
 10. Upea muutos! Toki ne punaiset tapetit olivat myös kauniit. Kyllä tämä valkoinen vain avartaa kummasti ja tuo raikkautta. Olisiko tämä nyt Valkoinen kammari?:) Ja pienillä sisutusjutuilla saa helposti uutta ilmettä. Kauniit tyynynpäälliset olet ommellut ja sopii mainiosti sisustukseen joulun jälkeenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisella värillä on kyllä uskomaton voima avartaa ja valostuttaa. Maalauksen jälkeen sitä oikein havahtui miten paljon punaiset seinät "söikää" valoa. Nuo punaiset tyynynpäälliset ovat vieläkin puusohvalla, hyvin sopivat minustakin sinne vaikka joulu tuli ja meni :) Suuret kiitokset Villa Pipo!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥