perjantai 30. joulukuuta 2016

Jouluiset kuvaterveiset





Vuoden toiseksi viimeinen päivä on vaihtumassa illaksi. Katse alkaa suuntautumaan pikku hiljaa uuteen, tulevaan vuoteen. Mitään mahtaa uusi vuosi tuoda tullessaan!?

Ennen vuoden vaihtumista laittelen tänne kuitenkin vielä muutaman kuvan meidän joulusta. Meidän joulu kului sitten kuitenkin sairastelessa. Oikeastaan tänään on vasta tuntunut, että koko porukka, itseni mukaan lukien, alkaa olla kunnossa. Eilen haistoin ensimmäistä kertaa kuusen ja hyasintin tuoksun ja päätin, että joulu saa viipyä meillä tänä(kin) vuonna loppiaiseen asti

Olin ommellut pienimmälle tyttöselle hyvissä ajoin uuden mekon jouluksi. Roosaa, ruusuja sekä pitsiä, arvatkaapa vain tykkäsikö meidän prinsessa uudesta mekostaan!? Mekkotehtaan Alviina oli juuri sopivan simppeli malli tähän mekkoon. En ole oikein ikinä osannut pukea lapsia jouluna "perinteisiin jouluisiin vaatteisiin tai väreihin" ja nytkin tytön joulumekosta tuli enempi keväinen kuin jouluinen. Mutta kevättä kohdenhan tässä taas mennään :) 
Millaisia vaatteita teidän perheessä käytetään jouluna?





Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että olisi kiva kokeilla virkata latvatähti joulukuuseen. Kun sitten Ripaus tunnelmaa -blogin joulukalenterista löytyi linkki kauniiseen virkattuun latvatähteen päätin viimein kokeilla sellaista.  Ja kyllä siitä tulikin kaunis! Kovetin oman tähden laimennetulla Eri Keeperillä. Tästä löytyy ohje latvatähteen. Itse vähän suurensin sitä ja pikkuisen muutenkin muokkasin. Olen haaveillut monta vuotta myös virkatuista lumihiutaleista kuusessa, mutta olen aina ajatellut, että ne on suuritöisiä ja vaikeita tehdä. Nyt tämä latvatähti innosti niin, että saapa nähdä jos ensi jouluna lapset pääsevät ripustamaan kuuseen myös virkattuja hiutaleita soodahiutaleiden kaveriksi. 

Nyt lähden sytyttelemään keittiöön kynttilät, 
niin päästään nauttimaan tänäkin iltana lasten kanssa kynttiläillallista :)

Näiden joulukuvien myötä toivotakin sinulle

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA ♥


23 kommenttia:

  1. Suoloisia tyttösiä siellä kauniissa mekoissaan! <3 En minäkään ostaisi lapsille vartavasten punaista jouluksi, kun ei joulunpunaista vaatteissa muuten käytetä. Mutta nyt tytölle löytyi kaksin kappalein vanhoja punaisia mekkoja mummun varastoista, joten niitä käytetään ehdottomasti vielä ensi joulunakin, jos ja kun mahtuvat päälle. :) Oikein ihanaa uutta vuotta teidän perheelle! )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Minäkin vierastan ajatusta, että vaatteita käytetään vain kerran pari vuodessa. Mielummiin ostan/teen semmoisia, mistä on iloa niin pitkään kun vaate mahtuu päälle. Mutta tuollaiset perintoaarteet, mitä teillä on, on tietenkin asia erikseen. Ihana kun tuollaiset mekot löytyi <3 Leppoisaa vuoden viimeistä päivää!

      Poista
  2. Tosi kaunis tähti ❤ paljon nätimpi mitä nuo kaupan latvatähdet. Onko muuten hyvä istua tuo teidän kangassohva? Ikeanko se on? Mies haluaisi puusohvan kaveriksi jonkin pehmeämmänkin version ja tuo näkönsä puolesta sopisi meille aika mukavasti tänne pirttiin 😊 Meilläkin saa joulu olla tällä kertaa sinne loppiaiseen asti. Yleensä olen jo välipäivinä kerännyt tontut ja muut joulujutut pois mutta nyt nautitaan vielä hetki kun niin viime tingassa saatiin ne vasta laittaa tänne uuteen kotiin. Oikein hyvää uuden vuoden vaihdetta teille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni <3 Jep, nuo miedän sohvat on ikeasta ja on niissä hyvä istua. Alkuun minusta tuntui, että istuinosa oli vähän turhan syvä, että selän takana olisi pitänyt olla aina tyyny, mutta äkkiä siihen tottui. Ainut miinuspuoli noissa sohvissa on se, että istuinosan kangaspäälliset meinaavat "valua" eli tuo alempi terekohta luisuu pikkuhiljaa istuinosan alle näkymättömiin. Joka viikko pitäis ottaa ja "ryhdistää" istuintyynyjen päälliset, jos vaan siis jaksaisi ;D Ymmärsitköhän tästä sepustuksesta mitään?? Muuten ollaan kyllä oltu hirmu tyytyväisiä sohviin. Mukavaa vuoden viimeistä päivää teille!

      Poista
  3. Ajatukseni ovat kulkeneet luoksenne usein, kun ei sinusta ole kuulunut. Ihana kuulla, että te voitte jo paremmin ❤

    Kauniita kuvia teidän joulusta ❤ Ihanasti olet jaksanut sairasteluista huolimatta joulua laittaa. Miten kaunis onkaan tuo virkattu tähti ja niin suloinen pikkutytön mekko, joka sopii kyllä joulumekoksi tosi hyvin.

    Meillä pukeudutaan jouluna juhlavaatteisiin. Lapset haluavat pukeutua usein niihin mekkoihin, jotka kulloinkin ovat ne kaikkein juhlavimmat. Väriskaala vaihtelee, tänä vuonna oli harmaa, musta, joulunpunainen väritys kaikkien vaatteissa 😊 Muistan omastakin lapsuudesta miten tuntui ihanalta pukeutua jouluna juhlavaatteisiin, tuntui melkein siltä kuin olisimme olleet oikeita jouluenkeleitä ❤

    Iloa ja terveyttä uuteen vuoteenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sitä tuli tänäkin vuonna koristeltua koti jo hyvissä ajoin ja joulukukkasetkin kerkesin hankkia juuri ennen kuin kuin kuume nousi :) Minulla on ihan samanlaiset vaatemuistot lapsuudesta. Meillä pukeuduttiin myös aina juhlavaatteisiin ja minusta se toi aina osaltaan jouluun juhlantuntua. Eikö juhliin pukeuduta aina arkivaatetta paremmin :) Nytkin haluan, että perheemme miesväki laittaa jouluna kauluspaidat päälle ja me tytöt ollaan mekoissa. Ei ehkä niissä kaikkein juhlavimmissa, mutta arkivaatetta paremimmissa kuitenkin. Jotenkin sitä myös haluaa opettaa lapsille, että puheutuminen on myös osaa juhlaa. Kiitos sinulle taas Kaaru! Sulla on aina niin ihania kommentteja, sellaisia mieltä lämmittäviä jotka saa hyvälle mielelle <3 Mukavaa vuoden viimeistä päivää teille!

      Poista
    2. Muuten, mitä lankaa käytit tuon tähden virkkaamiseen? Pitäisköhän virkata itsellekin sellainen..

      Poista
    3. Virkkasin se Dropsin Paris-langasta. Se on paksua puuvillalankaa. Virkkaa ihmeessä, valmistuukin aika nopsaan 😊 Rautalangan pujottelin yhden sakaran väliin ennen Eri Keeperiä ja se jämähti sinne tiukasti, vaikka alkuun mietin, että mahtaakohan tähdestä tulla ollenkaan tukeva.

      Poista
  4. Eerika.💜
    Kiitos näistä kauniista kuvista ja joulutunnelmista.
    Kiitos tämän vuoden vuoropuhelusta täällä blogimailmassa ja kesällä livenä.

    Onnea ja iloa uuden vuoden päiviin ja hetkiin.💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä palata tuohon latvatähteen.⭐
      Se on kaunis. Taidan tilata siskoltani samanlaisen ensi jouluksi! 😊

      Poista
    2. Voi, kiitos itsellesi Kaisu <3 Sinä se jaksat myös ilahduttaa aina lämpöisillä kommenteilla <3 Virkattu latvatähti sopisi nätisti teidänkin kuuseen, niiden kauniiden virkattujen lumihiutaleiden kaveriksi! Tuo oli vielä aika nopsa virkata, kun sen sai tehdä paksusta langasta 😊 Onnellisia hetkiä myös sinulle tähän alkaneeseen vuoteen!

      Poista
    3. Laitoin tilauksen menemään. Siskoni lupasi tehdä tähden seuraavan joulun kuuseen. Ihana, siitä se ensi vuoden joulun valmistelu jo lähtikin käyntiin. ;)

      Poista
    4. Kuullostaa hyvältä, sekä latvatähti, että valmistelut 😊😉 Minäkin mietin, että mulla kannattaisi aloittaa lumihiutaleiden virkkaus jo heti alkuvuodesta, kun tuntuu ettei joulunalla tahdo olla aikaa suuriin käsityöprojekteihin. Ja lumihiutaleethan sopisi myös tähän talveen 😊

      Poista
    5. Aikainen lintu madon nappaa, sanotaan. Kun aloittaa ajoissa, ainakin kerkeää!!! :)

      Poista
  5. Se on niin harmi, jos joulu menee sairastaessa. Onneksi kuitenkin joulun aika on niin pitkä, että siihen ehtii mahtua niitä terveitäkin päiviä. Ihanan latvakuusen olet virkannut! Ostapa itsellesi sellainen kirja kuin "Sata virkattua lumihiutaletta". Itsehän innostuin siitä viime kesänä virkkaamaan liivin. Tai aluksi virkkasin vain niitä hiutaleita, mutta sitten yhdistin ne liiviksi. Onnellista uutta vuotta teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulua kun odottaa koko syksyn ja sit jos joutuu koko joulun olemaan pedin pohjalla, niin kyllähän se vähän harmittaa. Onneksi tosiaan joulu on muutakin kuin ne joulunpyhät, että on tässä keritty nauttiakin. Mainitsemaasi lumihiutalekirjaa oonkin miettinyt, mulla oli se joskus lainassa, siellä oli monia kauniita malleja. Olisi aika kivan näköistä jos hiutaleet olisi erilaisia ja ehkä virkkauskin olisi mielekkäämpää kun sais tehdä erilaisia. Muistankin sen sun kauniin liivin 😊 Kiitos Outi!

      Poista
  6. Ihastuttavia tunnelmia teidän kauniista joulusta!
    Onnentäyteistä vuotta 2017 teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Onnellisia hetkiä myös sinulle ❤

      Poista
  7. Ihana latvatähti! Loppiaiseen asti saa olla joulu meilläkin, vaikka kuuseen ei paljoa kärsi enää koskea. Aina jossain vaiheessa unohtuu kastella, ja sitten ei vesi enää kuuselle kelpaakaan. Mutta variskoon sitten :D Onnellista alkanutta vuotta teidän perheelle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi samallalailla, kuusiparka pääsi kuivumaan ja nyt se on alkanut varistamaan niin, että osat oksat on neulasista paljaat :o Aateltiin tänään laittaa se kuitenkin pois. Muita joulujuttuja en taida vielä raaskia pakata laatikkoon :) Hyvää uutta vuotta myös teille ❤

      Poista
  8. Ihania kuvia! Onnellista, valoisaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi! Onnen täyteistä vuotta sinullekin ❤

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥