keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Mustikanvarpukranssi ja talvista kauneutta
Kyllä on ollut taas kaunista! Lumeen kietoutunut maisema jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen. Ensimmäisten lumipyryjen aikaan painelin kovalla kiireellä metsään keräämään arkartelutarpeita siinä toivossa, jos lumi olisikin ollut pysyvää. Tänään näyttää uhkaavasti siltä, että luminen maisema on kohta kaunis muisto vain. Kauniilta näyttää ulkona edelleen, mutta pakkasherra on hellittänyt otteensa ja ilmatieteenlaitoskin lupasi vesisadeta. Voihan kura ja loska! Miten mielellään olisinkaan pitänyt talven täällä!
Hennon lumipeitteen alta kerätyt aarteet päätyivät pieneen kranssipajaan. Astiakaapit saivat jokavuotiset puolukanvarpukranssinsa. Joitakin juttuja pitää tehdä uskollisesti vuodesta toiseen ja puolukkakranssit kuuluvat niihin. Miten kauniilta ja jouluiselta metsänvihreät kranssit näyttävätkään astiakaappien lasiovissa. 

Mustikanvarvuista pyöräytin kranssin keittiön ikkunaan (kuvat otin kyllä olkkarissa). Suhuttelin valmiin kranssin valkoisella maalilla ja kieputin ympärille valosarjan. Niin saatiin viimein keittiöönkin tunnelmavalaistus. Nämä mustikanvarpukranssit on uskomattoman kestäviä. Edellinen kranssi palveli monta vuotta, mutta nyt se oli saanut sen verran osumia kesäsäilössä, että päätin tehdä uuden samanmoisen.Vanhan kranssin ajattelin vielä laittaa kesähuoneen ikkunaa koristamaan. Siellä se saa tuoda yhden talven verran vielä kaunistusta ympärilleen. Näissä kuvissa vilahtaakin meidän tämän syksyinen projekti. Eihän se vielä lähelleekkään valmis ole. Sitä kun ei tahdo ikinä muistaa, että kun kahdestaan miehen kanssa jotakin rakennetaan, perheen pyöriessä ympärillä, ei tahti varsinaisesti ole päätä huimaava. Mutta mikäs kiire tässä on! Kesähuoneprojektista minun on pitänytkin jo pidemmän aikaa tehdä postaus, mutta edelleen se on vaiheessa. Mutta ehkä silläkään ei ole tulipalokiirettä. Jos vaikka hoitaisin tämän yhden homman ekaksi alta pois ;)


Täällä ollaan oltu pari päivää tämmöisissä tunnelmissa!
Laittelen kuvia tännekin päin kunhan tulee valmista.

Ps. Miten välillä tuntuu, että postausaiheet on ihan hukassa,
mutta nyt niitä näyttäisi olevan melkein jonoksi asti :D

10 kommenttia:

 1. Kauniita talvikuvia ❤ Täälläkin näyttää uhkaavasti siltä, että lumet sulaa pois. Toivottavasti sää pakastuu kuitenkin vielä joulua kohti mentäessä, että saadaan valkea joulu ❤

  Ihastelin tuota mustikanvarpukranssia jo instan puolella, ja tuli ihan pakottava tarve kiepauttaa valosarja omankin kranssin ympärille 😉 Niin ihana idea ja sopisi kyllä tuohon ikkunanpokaankin tosi kivasti, vaikka on varmasti keittiössäkin tosi ihanan näköinen!

  Teidän kesähuone näyttää jo nyt hurmaavalta! Entisen kotimme pihapiiriin ehdimme juuri ennen poismuuttoamme saada valmiiksi kesä/kasvihuoneen, muttemme ehtineet lopulta käyttää sitä, kun muutto tuli ajankohtaiseksi niin yllättäen. Sellainen on taas haaveissa, mutta jos nyt kuitenkin ensin löydettäisi se ikioma koti. Tuollainen kesähuone on kaunis myöskin talvisessa asussaan ja tunnelmavalaistuksessaan.

  Ohhoh, teilläpä on siellä menossa todellinen muutos tuon punaisen huoneen osalta! Mielenkiinnolla jään odottelemaan lopputulosta 😊

  Mukavia hetkiä sinulle ja perheellesi jouluun valmistautumisen parissa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tullut tänään kaatamalla vettä ja suurin osa lumesta hupeni sateen myötä :'( Harmi, mieluummin sitä olisi suonut talven jatkuvan. Mutta jospa tämä olisi vain hetkellistä.

   Olen välillä pitänytkin mustikkakranssia tuossa ikkunanpokassa, mutta nyt laitoin olkkarin molempiin ikkunoihin tähdet ja sitten siellä on pallovalot, niin tuo kranssi olisi "hukkunut" olkkarin muiden valojen sekaan. Keittiössä se pääsee tällä hetkellä paremmin oikeuksiin :) Kiva, että kranssi inspiroi sinua. Eikö se ole niin, että ideat on parhaita silloin kun ne pääsee muidenkin käyttöön. Minäkin olen napannut tuon mustikkakranssi-valo-yhdistelmän äidiltäni ;)

   Olen niin innoissani tuosta meidän kesähuoneesta. Monen vuoden haave toteutuu pala palata, pikkuhiljaa. Harmi kun te ette kerinneet käyttää kesähuonettanne, mutta varmasti siitä on paljon iloa entisen kotinne uusille asukkaille <3

   Onhan tuo punaisen huoneen muutos aika radikaali vaikka sieltä ei vaihtunut oikeastaan kuin seinien väri. Punainen oli niin hallitseva väri ettei meinaa silmä nyt tottua valkoisiin seiniin ollenkaan ;) Siellä oli mennyt tapetit vähän huonoksi, niin se oli yksi syy miksi lähdettiin sitä maalailemaan. Mulla oli idea laittaa huonetta maalauksen jälkeen vähän vähemmän romanttisemmaksi, mutta saapa nähdä kuinka käy... :D
   Kiitoksia Kaaru ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 2. Minkähän värinen tuosta ihanasta punaisesta huoneesta tulee? Jännittää! :)

  Niin hyvä idea tuo mustikanvarpukranssin "maalaaminen". Mutta miten sinä saat ne puolukanvarpukranssit pysymään varisematta talven läpi? Sitä minä olen varmasti aiemminkin ihmetellyt.

  Täälläkin näyttää siltä, että lauha keli vie lumet mennessään. Olikin kyllä muutaman päivän ajan aivan hämmentävän kaunista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli ihan mielikuvituksettomasti valkoinen ;) Meillä mies ei ollut kovin innoissaan kun ehdotin uutta tapettia tai jotakin muuta väriä seinään. Pelkää, että minun maku muuttuu hetken päästä ;D Punakukkaisesta tapetista tykkäsin hirmuisesti edelleen ja se oli vielä hyvässä kunnossakin, mutta kolme punaista seinää oli mennyt sen verran pahan näköiseksi, että maalaus tuli ajankohtaiseksi. (Ja ihan oikeasti en minäkään halua meille tapetteja enää niin kauan kun meillä pieniä lapsia...).

   Äitini on maalaillut noita kransseja paljon ja häneltä olen idean napannut. Kranssista tulee heti ihan eri näköinen kun sen maalaa. Ei mulla ole ikinä puolukanvarpukranssit varisseet. Ne on kyllä sellaisissa kaapeissa mitä ei ihan joka päivä tai ainakaan monta kertaa päivässä auota, eikä ne juurikaan heilu ja kopise ovea vasten. Liekkö sillä merkitystä.

   Poista
  2. Aha, no sittenpä taidan itsekin rohkaistua tekemään puolukanvarpukranssin johonkin oveen. :) Mukavaa viikonloppua sulle! :)

   Poista
 3. Voi miten tunnelmallisia kuvia! Talvi <3. Täälläkin oli kaunis lumipeite maassa jonkin aikaa, mutta lämmennyt ilma ja vesisade veivät sen jo pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oman näköinen! Tänään on tullutkin koko päivän vettä ja suurin osa lumesta on jo huvennut. Olisihan se lumi ja pakkanen ollut monta kertaa kivempi, mitä sateet ja loska ja pimeys!

   Poista
 4. Kesähuone haaveissa myös täällä, sitten joskus kun on saatu muut projektit alta pois ja vedetty vain lonkkaa yksi kesä. Milloinkahan tämä tapahtuu?:) Innolla jään odottelemaan punaisen huoneen uutta asua, tuo edellinenkin on näyttänyt niin mukavan kutsuvalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kesähuone oli pitkään haaveissa. Oikeasti alunperin, monta vuotta sitten, tuohon piti tulla varasto, mutta ideat jalostuu kun niitä ei heti kerkeä/jaksa tehdä :D Etteköhän tekin joku kesä innostu vielä oman kesähuoneen väkertämään ;)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥