perjantai 12. elokuuta 2016

Kesällä kerran...





Kyllä on ollut koleaa muutaman päivän. Aivan syksyistä jo, vaikka eletään vasta elokuun puolta väliä. Tuntui, että syksy tuli ihan rysäyksellä. Alkusyksy tai loppukesä. Sama se, molemmissa kaikuu samanlainen haikea kauneus ja tuoksuu viileän aamun kostea nurmi. Pimenevinä iltoina on kiva palata kesän mukaviin hetkiin. Muistella ja katsella kuvia, elää vielä hetki tätä niin lyhyttä kesää.





Niin kuin edellisessä postauksessa mainitsinkin, meidän kesälomareissumme suuntautui maamme pohjoisimpaan osioon. Kiertelimme ympäri Lapinmaata ja nautimme siitä mitä Lappi antaa siellä kulkeville. Pohjoisen luonto, se on se mikä saa haluamaan sinne aina uudestaan.








Kaksi viikkoisen reissumme mahtavimmat maisemat näimme Norjan puolella. Sen yhden yön reissun aikana näimme niin paljon kaunista, että sitä on mahdotonta kuvailla. Mutkittelevat kapeat tiet, jylhät vuorijonot, tuntureita pitkin villinä syöksevät kosket ja kivinen merenranta. Tunturin takaa ilmestyvät värikkäät talorykelmät ja kylät, tien reunamilla valtoimenaan kasvava valkoapila ja kissakello (joka on muuten mahdottoman kaunis yhtälö ) ja kalastajamajat. Lammaslaumat vuoren rinteillä ja karu, mutta samalla niin täyteläinen luonto. Rotkolaaksot ja pehmeät vaaramaisemat. Niitä kaikkea ihastelin lähes kymmenen vuotta sitten ja niitä ihastelin nytkin. Ei niitä maisemia ja korkeuseroja saanut kameraan. Enkä edes kovin yrittänytkään. Ne tallentuivat johonkin muuhun 
Sitä paitsi sää oli silloin todella pilvinen, sumuinen ja sateinen 
eli ei kovin kameraystävällinen ainakaan tämmöiselle amatöörikuvaajalle ;)





Ompelin vanhimmalle tyttöselle muutaman mekon alkukesästä. Reissuun ne piti tietenkin varavuoksi pakata. Loman viimeisinä päivinä alkoi ilmatkin sen verran lämmetä, että kesähepenet sai kaivaa vaatepinon pohjalta esiin. Napsittiin sitten samalla tyttösen kanssa pari kuvaa uudesta mekosta tänne blogiinkin.

Tämän mekon kaavat löytyivät Burdasta (4/2014). Kirpparilta löytynyt pitsiliina pääsi koristamaan mekon etumusta ja puuvillapitsiä piti laittaa sekä eteen että taakse. Saapa nähdä onko tämä viimeinen kesä kun tuore ekaluokkalainen suostuu käyttämään tämmöisiä pitsi- ja röyhelöihanuuksia. Tänä kesänä mekot on olleet vielä neidin lempparivaatteita  Ja jos äidiltä kysytään, niin niitä voisi  käyttää vielä useamman vuoden ;)


Tämmöisiä lomanmurusia ja mekkotunnelmia tällä kertaa!

ps. oli muuten harvinainen reissu: yli 3000 kilometriä autossa istumista enkä tehnyt juuri mitään käsitöitä, 
vaikka tällä kertaa olin varannut lankaakin jos jonkinmoista mukaan!
No nyt on sitten langat syksyn kässäilyjä varten valmiina :D

32 kommenttia:

  1. Mahtava reissu ja upeita kuvia. Eihän tuo ole ihmekään,jos et selvinnyt käsitöitä tekemään. Maisemien katseluun ja ihmettelyyn varmasti aika mennyt,jälkeen päin on kiva reissua muistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuolla pohjoisen päässä edes olisi malttanut käsitöitä tehdä sen verran oli upeat maisemat! Ja toisaaltaan teki hyvää olla vaihteeksi tekemättä mitään :)

      Poista
  2. Kauniita maisemia, ehtiihän niitä käsitöitä vielä tehdä. Syksy on edessäpäin :)
    Minä olen jo yhdet sukat kutonut :) Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, syksyn sadekeleillä on sitten kiva valkata lankapussista se kaikkein inspiroivin ja linnottautua sohvan nurkkaan :) Sinähän oot ollut siellä jo ahkerana! Tuun kurkkimaan ootko laittanut sukat jo blogiin...

      Poista
  3. Varmuudella mahtava reissu, kun maisematkin ovat niin upeat! Minäkin aamulla ihan ääneen sanoin itselleni, että on tullut kyllä syksy heti kerrasta, kun olisi tarvinnut takin, täyspitkät housut ja sukat. Mutta vielä selvisin ilman. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kaikinpuolin tosi hieno reissu! Lapsetkin jaksoivat hyvin autossa istumiset, vaikka niitä aluksi mietimmekin. Oli niin vaihtelevat ja eksoottiset maisemat, että viihtyivät varmaan senkin vuoksi :) Meille luvattiin nyt viikonlopuksi vähän lämpöisempää, ihana jos saataisiin nauttia vielä muutamasta kesäisestä päivästä <3

      Poista
  4. Ihania kuvia, Eerika! <3 Se on jännä miten maisema muuttuu heti Suomen rajan tuolla puolen niin jylhäksi. Niitä maisemia katsellessa kokee todella suurta pienuutta - niin mykistävä jylhyys ja luonnon karu kauneus <3 Eipä ihme, että kaipuu sinne jää.

    Ihania mekkosia olet ommellut <3 Meidän 9- ja 8- vuotiaat tyttöset eivät huolineet kesäksi pitsihörsylöitä mekkoihinsa, mutta ovat nyt loppukesästä niitä jälleen kaivaneet kaapeistansa esille. Ja minä tietenkin olen salaa onnellinen, että kelpuuttivat äidin tekemät mekkoset vielä päälleen :)

    Kaunista elokuuta sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mekin ihmeteltiin miten voi maisemat niin muuttua kun rajan toiselle puolelle menee. Ihmeellistä! Luonto, luonnonilmiöt ja -ihmeet on tosi puhuttelevia. Jos tämä suomen luontokin laittaa hiljaiseksi, niin Norjassa kauneus oli suorastaan mykistävää. Mutta ehkä siihenkin jollakin tavalla tottuisi jos aina näkisi niitä samoja maisemia.
      Ihana kun teidän tytöt on sentään näin loppukesästä mekot huolineet päälle. Tuo pikkutyttö-vaihe on lopulta aika lyhyt. Äidin näkökulmasta se saisi kestää vähän pidempään :) Meillä on ollut melkoisen hulina viikko, kun vanhin aloitti koulutaipaleensa ja lapsista seuraava eskarin. Mutta eikähän se arki kohta asetu täälläkin uomiinsa :) Kiitoksia Kaaru sinulle ja tunnelmallista elokuuta sinnekin <3

      Poista
  5. Upeita maisemia, kerrassaan! Ihanan mekkosen olet ommellut, toivotaan että mekkoikä vielä jqtkuisi... Meillä kyllä kaikki tytöt tällä hetkellä vetävät mieluummin päälleen housut ja paidan kuin mekon.. :/ Toki joskus mekotkin vielä päälle löytävät..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Mietittiinkin miehen ja vanhimpien lasten kanssa, että olisi kiva joskus mennä pidemmäksi aikaa kiertelemään pelkkää Norjaa. Saapa nähdä toteuttuuko haavemme joskus!
      Meillä neiti aloitti nyt koulun ja jotenkin tuntuu, että tuossa iässä alkaa niin kaveritkin vaikuttaa moniin asioihin, kuten vaatteisiin... Kiitos Raisa!

      Poista
  6. Todella upeissa maisemissa olette olleet! Norjan kuvailusi sai aikaan heti matkahaaveita sinne :). Mekko on ihana, tunnustinkin kas(avan jo Instan puolella, on omallekin pienimmälle tytölle tullut tehtyä sama mekko pari kesää sitten. Juuri laitoin sen tänä kesänä pois, kun oli pieneksi jäänyt. Mukavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä lämpimästi suositella Pohjois-Norjaa, se on aivan mahdottoman upea paikka <3 Teidän perhehän on ennekin matkustellut pitkiä matkoja, että siitä vaan reissua suunnittelemaan ;)
      Tuo mekon malli on tosi nätti! Jännäsin vähän, että suostuuko tyttö näitä röyhelömekkoja enää pitämään, mutta kyllä ne onneksi käyttöön pääsivät :) Kiitos Krista!

      Poista
  7. Hienoja kuvia! Tuonne tekisi kyllä joskus mieli reissata! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtekää joskus kaveriporukalla kiertelemään Norjan ja Suomen Lappiin :) Siellä on aivan mahtavia paikkoja <3

      Poista
  8. Niin kauniita kuvia upeista maisemista. Norjan puolelle mekin suunnittelimme tänä kesänä matkaavan, mutta niin se vain jäi. Kyllä kesä vilahtaa niin nopeasti, että moni asia jää toteuttamatta.
    Aivan hurjan suloinen on tyttösen mekko. Toivottavasti tykkää mekoista vielä pitkään 👍 Kummasti se ikä tuo ajatuksiin muutoksia näissä vaateasioissakin 😊

    Mukavaa viikonloppua teille ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesät menee aina niin nopsaan, mutta onneksi se tulee kuitenkin joka vuosi uudestaan :) Meilläkin jäi se konsertti väliin, vaikka olisi kyllä ollut hienoa päästä sinne... Oltiin silloin viikonloppuna vasta Rovaniemellä.
      Saapa nähdä kuinka kauan tyttö suostuu pitämään kaikkea tyttömäisen hempeää. Äidin näkökulmasta niitä voisi pitää vielä useamman vuoden :) 7-vuotias kun on vielä niin pieni. Kiitoksia Kanneli <3

      Poista
  9. Ihania lomakuvia.💛 Ihana hörtylämekko. 💛
    Mekin käytiin pikaisesti valalla Enontekiöllä. Kyllä ne maisemat siellä pohjoisessa puhuttelevat karulla kauneudella ja korkeuseroilla. Joskus pitäisi ajan kanssa kierrellä ja kiipeillä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapin maisemassa on jotain erityista lumoa. Se on niin erilaista mihin on tottunut, karua, jonka sekaan on ripoteltu pehmeyttä tuovia asioita ja yksityiskohtia. Kaunista omalla yksinkertaisella tavalla <3 Ja sen on myös mahtavaa, että siellä näkee pitkälle, vaaralta vaaralle, ihan siniseen hämärään asti. Tykkään sellaisesta aavasta maisemasta! Kiitos Kaisu <3

      Poista
  10. Lappi vie sydämen totisesti! Ihania kuvia ja ompeluksia. Minäkin kävin pikareissun Kautokeinolla ja kohta retki Nuorgamiin. Se on sitä jatkuvaa kuumetta Lappiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vie! Mutta on se niin mahtava paikkakin, kerrassaan upea <3 Me ajettiin takaisin Suomeen Kautokeinon kautta. Se oli aivan ihastuttava paikka. Harmi kun nyt oli niin pilvistä ja sateista, niin koko Norjan reissu oli autossa istumista. Minä olen kerran käynyt Nuorgamissa ja sinne pohjolan perukoille olisi kiva myös päästä joskus uudelleen. Jospa mekin taas joskus Lappiin lähdettään lomailemaan :)

      Poista
  11. Todella kauniita kuvia, ja ihana tunnelma välittyy niistä kauniiden maisemien lisäksi. Suloinen kesäneito mekossaan!

    VastaaPoista
  12. Lapin luonnossa on sitä taikaa kyllä! Mahtavia kuvia olet saanut otettua. Se on kyllö tosi että ne Norjan korkeuserot ja mahtavat maisemat on niin hankala saada kuvatuksi. Mutta pääasia että ne maisemat saa johonkin talletettua. Meilläkin lapset kyselevät milloin pääsevät Norjaan. Miehen kanssa kävimme kaksi vuotta sitten reissun sielä ja mieli halajaa kyllä uudelleen sinne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Lapin luonto on niin omanlaisensa, karun kaunista! Meillä meni melkein koko Norjan reissu autossa istumiseen ja minä sitten yritin autosta saada talletettua edes jotain kameraan :) Oli sen verran sateinen keli, ettei se houkutellut liiemmin autosta ulos. Joskus olisi kiva päästä sinne hyvällä ilmalla. Tai ainakin sellaisella ettei sada ;) Sadesäästä huolimatta maisemat oli huimat, eikä lapsetkaan edes valittaneet, vaikka eivät päässeet jaloittelemaan.

      Poista
  13. Niin herkän kauniita kuvia! Mukavaa, että teillä on ollut kiva reissu. Hurja määrä kilometrejä! Jaksoiko lapset istua reippaasti autossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä mukava reissu! Ihan parasta kun koko perhe tykkäsi! Oltiin kyllä miehen kanssa tosi yllättyneitä miten hyvin lapset jaksoivat istua autossa. Eka päivä kun lähdettiin reissuun ja vika päivä kun ajeltiin kotiin oli aikas kitinää ja tappelua, mutta muuten meni tosi hyvin. Me yritettiin ajella lasten ehdoilla, pysähdeltiin kun siltä tuntui ja kuunneltiin satuja. Norjassa oli niin paljon katseltavaa, että vaikka kaksi päivää meni melkein autossa istuen, niin vauva taisi olla ainut joka pari kertaa suuttui. Me oltiin varauduttu, ettei välttämättä kovin pitkälle päästä kun välillä parin sadan kilsan automatkatkin on sellaista jankutusta, niin oltiin kyllä positiivisesti yllättyneita kun lapset jaksoivat niin hienosti.

      Poista
  14. Ihania kuvia ja tunnelmia teidän matkastanne! Mekko on kaunis, sopivasti tulikin kesäinen tuulahdus sen myötä tähän sateiseen säähän. Norjassa on kaunista, minäkin ihastuin siihen. Tosin omasta käynnistä on jo 10 vuotta, mutta kyllä voisin uudestaan lähteä. Sinulle on käynyt kuin minulle :D (samanlainen automatka mekin ajettiin). Varasin automatkoille käsitöitä mukaan, enkä tehnyt sitten mitään. Oli sen verran maisemia katseltavana, ettei oikein malttanut käsityötä kaivaa esille. Ja kysyit tuolla aiemmin, onko minun tullut tehtyä sitä raparperimehua. No, jäi tänäkin kesänä :D. Rempattiin pojan huonetta, niin unohtui koko pihamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein saman verran oli omastakin viime Norjan käynnistä. Siellä oli moni asia muuttunut, oli tehty uusia teitä ja vanhoja levennetty, uusia näköala/parkkipaikkoja oli ilmestynyt teiden varsille, uusia tunneleita oli rakenteilla... Mutta maisemat oli yhtä upeat mitä ennenkin <3 No niin, sullakin on sitten matskut syksyn käsitöihin :D Minä ajattelin, että ei se ollut yhtään huono vaihteeksi vain istua ja olla, itselle kun se on aika harvinaista herkkua! Kerkeehän niitä käsitöitä muulloinkin :) Kiitos Hanna! ps. raparperitkin kasvaa onneksi joka kesä ;D

      Poista
  15. Niin upeita reissumaisemia ja kauniita kesämekkosia <3 Varmasti mahtava reissu teillä. Siinä riittää varmasti muisteltavaa pitkästi aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Tuota reissua on muisteltu paljon ja tullaan varmasti muistelemaan :)

      Poista
  16. Niin ihanian luonto kuvia ja ihania tyttösiä kesämekoissaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥