tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kauppaleikkiä ja huopakarkkeja






Lasten kotileikkinurkkaus muuttuu sännöllisin väliajoin kaupaksi.
Silloin siellä pääsee herkuttelemaan täytetyillä voileivillä, karamellilla 
tai vaikka ostamaan leivoksen kotiin vietäväksi.
Pikkuinen myyjä pakkaa kotiin vietävät ostokset nättiin paperikassiin 
ja maksu hoituu korttia vilauttamalla tai paperirahalla.





Tarjolla on jos jonkin moista herkkua, hedelmistä pikkuleipiin ja lakupötköistä porkkanoihin.
Epäsäännöllisen säännöllisesti kaupan valikoimiin ilmestyy uutuustuotteita tai vanhojen tuotteiden määrä kasvaa. Tämän kevään uutuustuotteina löytyy suklaamunia, salmiakkia, mansikkalakupötköjä ja niille jotka eivät välitä täytelakuista niin ihan tavis lakupötköjä. Myös englanninlakritseja riittää nyt useammalle ostajalle.

Kyllä kelpaa pienien ja vähän isompienkin taas käydä ostoksilla!





Tehtailin aikapäiviä sitten, tarkalleen ottaen silloin kun vauva pötkötteli vielä masussani, lasten leikkeihin lisää englanninlakuja. Innostuin myös kokeilemaan salmiakkien sekä lakupötköjen valmistusta. Askarteluispiraation iskiessä ohut musta askarteluhuopa oli päässyt loppumaan ja kokeilin miten villakangas taipuu lakuksi. Ei kovin hyvin! Sitä oli ensiksi hankala liimata (jos tavallinen huopa imee Eri Keeperiä paljon, niin takkihuopa imee valtavasti ja siltikään se ei meinaa pysyä rullattuna!) ja toiseksi lopputulos ei ollut omaan silmään kovinkaan siisti. Onneksi lapset eivät ole turhantarkkoja, vaan kaikki uudet karamellit kelpuutettiin leikkiin.

Pääsiäisen aikaan virkkasin ruskeat puuvillalanganloput suklaamuniksi. Vaikka suklaamunat onkin pääsiäisherkku, on ne näyttäneet maistuvan myös näin kesällä pienille asiakkaille. Suklaa kun on aina suklaata!

Aikaisempaa englanninlakuerää pääset kurkkaamaan tästä
ja huopaleipiä päällisineen tästä.
Lasten kanssa leivottujen puuleivosten resepti löytyy täältä.

40 kommenttia:

  1. Aivan ihania karkkeja ja leivoksia, niin aidon näköisiä. Kyllä noilla
    kelpaa leikkiä kauppaa ja kahvilaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkunlakuista tuli vähän liiankin aidon näköisiä, niitä kun kattelee niin saattaa tulla kamala karkkihimo ;) Kiitos Jaana!

      Poista
  2. Superhienoja herkkuja teillä siellä myynnissä!! Olen sanaton :).

    VastaaPoista
  3. Mielettömän upea kauppanurkkaus!Sain kuvista inspiksen omankin natiaisen nurkkaukseen,johon en ole keksinyt sopivaa järjestystä-kiitos tästä:)!

    VastaaPoista
  4. Ihan unelma tuo teidän herkkukauppaleikki! :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat leikit siellä ja mut herkkuja! Kyllä tuollaisilla on mukava kauppaleikkejä leikkiä <3 Mutta sitä minä vaan, että miten ihmeessä teillä säilyy nuo kaikki pienetkin leikkikarkit ym. tallessa?! Meillä ne varmaan häviäis samantien tai ainakin lojuisivat niille kuulumattomilla paikoilla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Meillä on saa joillakin leluilla, kuten pikkulegoilla, näillä karkeilla, palapeleillä... leikkiä vaan pyydetysti. Oon varmaan vähän rajoittava äiti, mutta kun en kestä, että kaikki pikku tilpehöörät levitetään samaan aikaan ympäri huushollia ;D Nyt jouduin takavarikoimaan barbitkin (ja kaiken se pikkutavaran) kun alkoi tuntua, että nekin levitetään ympäri taloa vaan levittämisen ilosta :/ Toki lapset saa nekin pyydettäessä, mutta sitten kyllä vaadin, että ne palautetaan vaatehuoneeseen leikkien loputtua. Joo ja siltikin joka siivouspäivänä saa palautella niitä leikeistä kulkeutuneita tilpehöörejä oikeisiin laatikkoihin, mutta ei onneksi niin paljon mitä silloin kun kaikki lelut oli kokoajan lasten saatavilla.

      Poista
    2. Minäkin olisin samaa kysynyt kuin Kaaru! :) Vaikka arvasinkin, että tämän kaiken takana on järjestyksen ystävä-äiti. Minäkin olen ollut aika täpäkkänä pikkujuttujen kanssa. Muuten ne menee pian kelvottomiksi leikkiin, jos kulkevat omia teitään.

      Nuo karkit ovat herkun näköisiä. Kivoja juttuja. Olen nähnyt niitä helmissä. Ihastelen sitä, että panostat lastesi leikkiin. Se on huippu juttu! <3

      Poista
    3. Sanos muuta, eipä sellaisilla yksittäisillä pienillä tavaroilla tule leikittyä, joilta on kaikki parit ja kaverit hukassa! Ja niin kuin tuossa Kaarulle jo vastasinkin, että en tykkää yhtään kun jos kaikki pienet tavarat lojuvat pitkin kotia. Meidän lapset on huonoja pitämään omista tavaroistaa huolta (onhan he kyllä aika pieniäkin vielä), niin pakko itsellä kontrolloida ettei koko talo ole pelkää lelukaaosta. Minulla rupeaa pidemmän päälle suorastaan ahdistamaan, jos kaikki lelut ja muut tavarat on sikin sokin kaikki levällään.

      Sitä pääsee itsekkin vähän leikinmaailmaan mukaan kun noita ruokia on tehnyt :) Niiden teko on muuten yllättävän koukuttavaa puuhaa! Kiitos Kaisu <3

      Poista
    4. Niin juuri :) Minusta se ei ole ollenkaan liikaa rajoitettu, jos jotkin lelut ovat "äidin takana" eivätkä lojumassa pitkin huushollia. Minäkin olen pitänyt tissit ja muut värikynät, sakset, liimat ym. askartelutarvikkeet omassa jemmassa, samoin pala- ja lautapelit. Leluistakin vain osa on esillä ja osa "jäähyllä". Parin-kolmen viikon välein vaihdetaan lelut toisinpäin. Otetaan siis esille jäähyllä olleet ja pakataan kaappiin esillä olleet. Mutta silti ne vähäisetkin lelut mitkä ovat esillä, tuntuvat lojuvan pitkin lattioita eivätkä löydä iseinkaan leikin jälkeen omille paikoilleen :/ Täytynee siis ottaa sama käytäntö, että pienet lelut ovat minun takana ja sitten kun niillä on leikitty, ne kerätään yhdessä pois. Kiitos vaan hyvästä ideasta :) jospa lastenhuone pysyis edes vähän
      Paremmin järjestyksessä siten!

      Poista
    5. Voi tätä tekstinsyöttöä! Tussit eikä tissit :O

      Poista
  6. Voi että, on siinä monenmoista! :) kivaa näpertämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ei kyllä tarvisi tehdä enää yhtään leikkiruokaa lisää, mutta siltikin kävin juuri ostamassa lisää puuvillalankoja... ;D

      Poista
  7. Herkullisen näköinen karkkikauppa!
    Melkein voisi maistaa pari lakua...ihania!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä olekkin! Kyllä noita katsellessa tekisi mieli pyörähtää lähikaupassa... ;)

      Poista
  8. Niin aidon näköisiä että! Hienoja! T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä tuli kyllä vähän liiankin aidon näköisiä ;) Kiitos Pirta!

      Poista
  9. No kelpaapa hyvinkin! Niin hienoja!Taitaa olla jonoa tuohon kauppaan?

    VastaaPoista
  10. On kyllä aidon näköisiä, kiva leikkiä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  11. Aivan upeita herkkuja on siellä kauppa pullollaan!

    VastaaPoista
  12. Nämä sun terveelliset ja epäterveelliiset herkut on kyllä niin valloittavia. Minun täytyisi ihan näyttää noiden huopakarkkien kuva kouluneidille, luulenpa että täällä alkaisi innokas askartelu heti. Petsit kun tuntuvat tarvitsevan vaikka minkälaista niin pienet sormet pystyisivät näitä karkkiherkkuja ehkä tekemään vähän pienemmässäkin koossa vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä isoimmat lapset teki omia karkkeja samalla kun tein näitä, että varmasti onnistuu teidänkin tytöiltä! Ja lasten mielikuvituksella sieltä saattaa tulla ties mitä "herkkuja" :) Kiitos Krista!

      Poista
  13. Teillä on kyllä ihan mahtava valikoima näitä itse tehtyjä herkkuja! Nuo huopanamit ovat niin aidon näköisiä, että miten niistä malttaa ollenkaan pitää näppinsä erossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä jo kertynyt! Harvoin kaikki ruuat on yhtäaikaa leikeissä ja nyt kun kaikki kasattiin kauppaleikkiin, niin itsekin taas yllätyin määrästä. Kiitos Pizzicato!

      Poista
  14. Sinä olet ihan mestari näissä leikkiherkuissa/syömisissä! Niin upeita ja aidon näköisiä kaikki <3! Näitä olisi kyllä ihanaa näprätä, mutta meillä on nuo keittiöleikit jääneet ihan kokonaan. Leikkikeittiö siirtyi jo viime kesänä laivan keittiöksi ulos (meillä ei ole leikkimökkiä vaan sen sijaan laiva, josta lähtee liukumäki yläkannelta ja on hiekkalaatikkokin siellä). Ulkona näitä herkkuja ei uskaltaisi antaa, sinne unohtuisivat kuitenkin :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkolaiva kuullostaa mahtavalta ja varmasti vetää poikia enempi puoleen mitä leikkimökki ;) Voi, että näitä herkkuja on mukava tehdä ja vaikka me ei enää yhtään herkkua tarvittaisi, niin siltikin mulla tuli ostettua kesän automatkoille puuvillalankoja... :D Kiitos paljon Hanna!

      Poista
  15. Wau, siis todellakin wau! Miten ihastuttava ja houkuttelevan näköinen herkkupuoti teillä onkaan! Niin aidonnäköisiä nuo enkkulakut, että tekisi mieli syödä ne(vaikken oikeista enkkulakuista edes pidäkään:) Donitseja, vohveleita..karjalanpiirakoita:D Meidän lapsilla on leikeissä Ikeasta ostettuja leikkihuoparuokia, ja kalpenevat kyllä täysin näiden rinnalla:) Hih, kiitos resepteistä! Lasten kanssa voisi kokeilla noita huopakarkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sullekin Villa Pipo!! Enkunlakut on kyllä vähän liiankin aidon näköisiä. Saattaa tulla yhtäkkinen karkkihimo, kun noita katselee ;)

      Poista
  16. Voi mitä nameja, mielellään tulisin maistelemaan. :)

    VastaaPoista
  17. Aivan ihastuttavia juttuja olet tehnyt, niin hienon näköisiä!!

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥