maanantai 9. toukokuuta 2016

Leijuvia ilmapalloja ja paperiperhosia 7-vuotis synttäreillä





Meillä on ollut melkoinen juhlaputki takana. On ollut omia juhlia ja muiden juhlia, missä olemme saaneet olla vieraana. Lauantaina saimme juhlia 7 vuotiasta neitiämme ja olihan eilen äitienpäiväkin. Neidille tuli muutamia eskarikavereita päivällä ja illempana jatkoimme juhlimista vielä kummien ja mummien kera. Minua alkoi laiskottamaan synttärileipomusten kanssa ja tarjoomukset olivatkin lähinnä kaupasta hommattuja. Kunnon täytekakkuakaan en jaksanut leipoa, vaan tein sen tilalle ruusuritarikunnan kakun. Se kun on helppo ja nopsa tehdä. Makeassa ja tuhdin suklaisessa pohjassa on kevyt marenkinen maku ja päällä on minttusuklaakuorrute. Aika herkkua siis :) 






Synttärisankarin kanssa askarreltiin paperiperhosia koristeeksi, jotka ripustettiin leijuvien ilmapallojen kaveriksi keittiön pöydän ylle. Leijuvat ilmapallot saa tehtyä helposti siiman ja kirkkaan teipin avulla. Ilmapallon solmun kohdalle vain sidotaan siima kiinni, teipataan siima ilmapallon huipulle ja siiman pää kattoon. Helppoa ja hauskan näköistä!

Loppuun laitan vielä kuvan minkä mallisesta papereista perhoset on taiteltu, jos vaikka joku innostuu näitä kauniita siivekkäitä värkkäilemään kevään tai kesän juhliin. Tai muuten vaan koristeeksi.
Neliön alapäästä aloitetaan taittelemaan paperi haitariksi. Rautalanka sidotaan vartaloksi haitarin keskelle ja rautalangan päät taitellaan tuntosarviksi. Sitten avataankin taitellun paperin päät ja tadaa perhonen on valmis! Nämäkin on helppo tehdä ja onnistuu lapsiltakin!


Nyt lähdenkin tästä auringon hellittäväksi
ja toivottelen kaikille mukavaa uutta viikkoa!!

23 kommenttia:

  1. Sinä laitat aina niin kauniit juhlat. Kiva idea tuo leijuvat pallot! Ah, valkovuokot - niin ihania! Meillä ne ovat nupullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Törmäsin noihin leijuviin ilmapalloihin youtube:ssa ja sen verran helppo ja hauska idea se oli, että oli pakko itsekkin kokeilla. Ja valkovuokot jaksavat ihastuttaa vuosi vuoden jälkeen <3 Tyttö on halunnut käydä poimimassa niitä monena vuonna synttäreillensä. Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Niin kauniisti olet jälleen juhlat laittanut <3 Tosi ihania nuo perhoset ja hauska idea tuo leijuvat ilmapallot!

    Meilläpäin en ole vielä valkovuokkoihin törmännyt, sinivuokkoja sen sijaan on vaikka miten paljon. Kauniita nekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru <3 Ilmapalloidea oli minustakin niin kiva, että se oli pakko päästä kokeilemaan. Varmasti tulee muittenkin lasten synttäreille laitettua ilmapalloja leijumaan. Oi, sinivuokot on myös kauniita. Ne on itselle sellaisia lapsuudenkukkia <3 Meidän metsässä taas ei ole niitä. Olen monena keväänä ajatellut käydä hakemassa anoppilan lähimetsissä sinivuokkoja omaan kukkapenkkiin, mutta niin se vaan jäi tänkin vuonna tekemättä. Ehkä ensi vuonna :)

      Poista
  3. Niin kauniit juhlat ja tarjottavat. :)

    VastaaPoista
  4. Suloiset kekkerit ja keijukaisia koko kaunis talo täynnä!
    Perhoset ja leijuvat ilmapallot tekevät niin kesäisen tunnelman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Perhoset on ehdottomasti kesän juttu. Hauska sattuma kun tyttö sai vielä monta perhoskoristeltua lahjaakin, vaikka kukaan vieraista ei tiennyt meidän koristuksista ennakkoon :)

      Poista
  5. Kauniita koristeita ja herkulliset tarjoilut.. :) Nyt on kyllä niin ihanat kelit ollut, toivottavasti vielä vaan jatkuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, nämä ilmat on olleet ihan mahtavia! Ja kyllä niistä on nautittukin! Harmi kun huomisesta alkaen oli tänne luvattu kylmenevää. Kiitos Raisa :)

      Poista
  6. Oi miten kauniin näköiset juhlat taas♡

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia. <3 teillä varmasti kesä jo pitkällä kun vuokot kukkivat. :) Ihana kun ehdit nähdä aikaa ja vaivaa ihaniin koristeluihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Kevät otti aino loikan eteenpäin heti vapun jälkeen kun saatiin tänne lämpimät ilmat. Tänään huomasin, että etelärinteellä kielot on aukaisemassa kukkiaan. Ei tässä meinaa itse pysyä kevään mukana :)

      Poista
  8. Ihanan keväiset juhlat. Kauniisti olit koristellut ja noista valkovuokoista täällä vain unelmoidaan! Kevät tuli tosi vauhdilla. Nyt vähän kylmemmäksi muttuu. Kerkeää eli malttaa vielä sisähommiakin tehdä. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä noita valkovuokkoja riittää ja joka vuosi ne jaksavat ilahduttaa kauneudellaan. Vanhimman neidin synttärikukkia <3 Niitä on tainnut olla melkein joka synttäreillä. Ja totta, nyt kun ilma viileni niin malttaa tehdä kotihommiakin (jotka onkin jäänyt vähän retuperälle...). Sitä ei jotenkin malta olla sisällä kevään/kesän ekoina lämpiminä päivinä, vaan haluaa ottaa kaiken ilon irti :) Kiitos Kaisu!

      Poista
  9. Juhlat ovat ihania, vaikka itse ainakin vähän otan niistä järjstelyistä välillä suotta stressiä. Täälläkin pitäisi synttärikemuja järkätä, jos koristeille on tarvetta niin taidankin
    tämän perhoskoriste-vinkin napata mukaan :). Kauniit juhlat olet laittanut, niin kuin aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en yleensä hirveästi stressaa juhlien järkkäilystä, vaan enemmänkin nautin siitä, mutta nyt kyllä meinas vähän stressiä pukata ja laiskuus iskeä. Siispä menin tälläkertaa helpoimman kautta ja jätin turhat leipomiset pois. Välillä näin :) Nappaappa ihmeessä perhosvinkki mukaan, jos vaan tarvetta on! Teillä isommat tytötkin osaa varmasti näitä tehdä! Me ei olla raaskittu vieläkään ottaa perhosia pois keittiön katosta, vaan siellä ne edelleen ilahduttaa ja tuo kevään tuntua sisällekin :) Kiitos Krista!

      Poista
  10. Voi mitkä juhlat olet loihtinut! Ihanat nuo perhoset, niin suloiset. Tänään lähti jäät kotirannastamme:) Hyvää loppuviikkoa sinulle! T.Pirta

    VastaaPoista
  11. Siellä on pöytä laitettu jälleen koreaksi:) Ihanat juhlat varmasti oli herkullisine tarjottavineen ja kauniine koristeineen. Valko/sini/kangasvuokkoja on saatu täälläkin ihastella, ja niitä on muuten paljon! Ihana kevät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän metsässä ei ole kuin valkovuokkoja. Monena keväänä olen ajatellut anoppilan metsästä hakea sinivuokkosiirrännäisiä kukkapenkkiin, mutta taas se jäi tekemättä. Ehkä ensi vuonna sitten ;) Kiitos Villa Pipo, meillä oli kyllä mukavat juhlat!

      Poista
  12. Hurmaavan kauniit juhlakoristeet! Nuo paperiperhoset ovat niin ihania, että ehdottomasti laitan muistiin tämän ohjeen, kiitoksia :)! Myöhästyneet onnittelut 7 vuotiaalle <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna <3 Me suunniteltiin, että perhoset saavat olla katossa myös seuraavan tyttösen synttäreillä. Niitä vietetään ensi kuussa.

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥