maanantai 23. toukokuuta 2016

Kuvakuulumisia




Tällä kertaa tuleekin tämmöinen kuvapainotteinen postaus.








Vähän meinaa olla hiljaiseloa täällä blogin puolella tai oikeastaan minulla taitaa olla hiljaiseloa koko tietokoneen kanssa. Muuten elo onkin ollut viime aikoina kaikkea muuta kuin hiljaista. Kaikenlaista touhua ja tapahtumaa mahtuu aina tälle keväälle. Jospas tämä meno ja meininki vähän rauhoittuisi kun kesäkuu saapuu. 

Meille on tullut ihan kesä. Joka paikka kukkii. Tuntuu, että itse ei meinaa pysyä luonnon perässä. Liekkö syy sitten tämän hetkinen hektinen elo vai rupesiko joka paikka kukkimaan ja kukoistamaan tänä vuonna samaan aikaa. Ja kun vielä tuntuu, että kukat kukkivat taas pikakelauksella. Pikkuinen luumu- ja kirsikkapuumme teki hennot oksat täyteen kukkia. Raparperi on kasvattanut komeat varret ja ensimmäinen raparperipiirakkakin on tullut leivottua ja herkuteltua. Kunhan mies kotiutuu sählypelistä, niin meikäläinen vetäisee lenkkitossut jalkaan ja lähtee nauttinaan asuinalueemme omenankukkamerestä. Ettei menisi nyt ohi nämä ihanat alkukesän hetket!

Ihana kesä, sinua onkin odotettua

Iloa viikkoonne!


23 kommenttia:

  1. Kauniita tunnelmapaloja teidän alkukesästä <3 Sitä minäkin olen täällä ihmetellyt, miten kaikki tuntuu kukkivan ihan yhtäaikaa! Ei kyllä tosiaankaan meinaa perässä pysyä. On tämä kasvun vauhti vaan niin eri kuin pohjoisessa! Niin se vaan yllätti ja ihmetyttää joka päivä vaikka tuttuahan tämän piti olla :) meillä on esimerkiksi täällä samankokoinen ala raparperia kuin kotimme pihapiirissä pohjoisessaki, ja jo nyt olen kerännyt kolmesti varret pakasteeseen talven varalle ja lisää vaan puskee kokoajan. Hukunkohan minä tuohon raparperin määrään? :) Täytyykin leipoa jonain päivänä tuota raparperipiirakkaa. Se on niin ihanan kesäisen makuinen!

    Mukavaa alkukesää sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin kukat kukkii tänä vuonna tosi aikaisin. En muista, että ennen olisi esim. kurjenpolvet ja niittyleinikit kukkineet jo toukokuussa. Varmaan nämä lämpimät ilmat on herättänyt koko luonnon täyteen kukoistukseen. Tuntuu vaan, ettei perässä meinaa pysyä :) Kuullostaa aika huikealta tuo raparperin kasvu. Mulla tekisi mieli kokeilla paljon kehuttua raparperimehua, mutta en tiedä riittääkö meidän raparperit mehuun asti. Nautitaan tästä ajasta <3

      Poista
  2. Ihanan lempeitä kuvia! Piti ihan katsoa kahteen kertaan ja tunnelmoida. Tiedätkö, on vain hyväksi välillä laittaa tietokone-elämä tauolle. Niinhän se meillä aina välillä laitetaan lapsillakin. :) Siellä etelässä kevät on kyllä paljon pidemmällä kuin meillä täällä keskisessä Suomessa, vaikka kyllä meilläkin täällä jo kovasti kukkii ja viheriöi. Omenapuut ovat kuitenkin vasta availemassa lehtiään ja nuppujaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekinkö asutte Keski-Suomessa? :) Tännehän mekin muutimme. Mitenhän lähellä lie asummekaan toisiamme ;) Meillä on omena- ja muut hedelmäpuut kukkineet jo hyvän aikaa, joten ehkä siitä päätellen aikalailla eri suunnilla olemme, jos teillä vasta availevat nuppusiaan :) Samaa maakuntaa tallomme joka tapauksessa! :)

      Poista
    2. Totta, kyllä se meille aikuisillekin tekee hyvää ottaa välillä irtiotto tietokoneesta. Niin hyvä kapistus kuin tietokone onkin, niin yllättävän paljon sen syö aikaa. Ja en kyllä tykkää lapsillekaan opettaa, että tietokoneella voi notkua tuntitolkulla joka päivä. Hauska miten muutama sata kilometriä vaikuttaa noin paljon kevään etenemiseen. Täällä on jo ihan kesä <3 Kiitos, Pikku Akka, mukavasta kommentista!

      Poista
  3. Ihana kesä ja kauniit kuvat! Iloista päivää siulle ❤️

    VastaaPoista
  4. Herkkiä, kauniita kuvia. Kevät ja alkukesä on ihanaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, luonnon kasvua on ihana seurata! Kiitos Kikka Kainu-Lehto!

      Poista
  5. Kauniita kuvia! Ihania kukkijoita kaikki.
    🌸🌹🌼🌻🌷🌺
    Tulipa niin hyvä mieli noita katsellessa, kun omat vielä nupuillaan ja satelee vettä.
    Kesän Iloa! 😙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin saisi kyllä sataa vettä. Täällä on ollut niin mahdottoman kuivaa. Eilenkin pionin varret olivat ihan maatamyöten (luulin eka, että joku oli käynyt niitä härkkimässä), mutta kukkaraukat olivatkin niin janoisia. Johan varsikin suoristui kun niitä kasteli. Harvinaista, että toukukuussa jo joutuu kukkapenkin kukkia kastelemaan monta kertaa viikossa. Mutta on tämä niin ihanaa aikaa, nautitaan tästä! Kiitos Kaisu!

      Poista
  6. Vähän samanlaisia aatoksia ollut täälläkin. On ollut nyt niin kaunista ja lämmistä, että ei millään malta olla sisällä, edes ompelupuuhat ei meinaa nyt houkuttaa. Nyt tosin pari päivää kai sateista ainakin täällä, niin josko sitä saisi jotakin pientä kässärintamallakin tehtyä. Edes sen uikkarin tytölle :)

    On kyllä aivan ihania kuvia, kesä parhaimmillaan. Täälläkin on ihasteltu kukkasia, joka päivä tuntuu löytyvän joku uusi kukkija pihapiiristä :). Kimppuja kerätty ja seppeleitä tehty täälläkin. Ja tietysti uitu. Mukavaa viikon jatkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, me ei olla vielä uskallettu uimaan :) Tai lapset lapset olisi varmasti uskaltautuneet veteen, jos me oltaisi päästy rannalle asti. Meillä lähin ranta on automatkan päässä, niin ei tule alkukesästä useinkan vielä siellä käytyä. Nautitaan nyt näistä lämpimistä, kun tästä Suomen kesästä ei ikinä tiedä tuleeko hellepäiviä vielä vai ei ;) Kiitos Krista!

      Poista
  7. Kauniita kuvia! On kyllä hurjaa, miten nopsaan, voiko sanoa jo, että kesä tulikaan:) Meillä myös omenapuissa kukat ja uusia kukkia nousee maasta tuon tuosta:) Tässä eräs aamu lapsia päiväkotiin viedessä juttelimme ja nauroimme hoitajien kanssa, miten lapsetkin on hämillään näistä lämpimistä ilmoista. Ovat kuulemma niin ihmeissään, että miksi ulos lähtiessä ei tarvitse pukea takkia:D Mukavaa alkavaa kesää, toivottavasti siellä kiireetkin alkaa helpottaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sanos muuta! Minustakin kesä tuli tänä vuonna yhtenä rytinällä! Yhtäkkiä tuli vaan helteet ja joka paikka puhkesi kukkaan. En ihmettele yhtään vaikka lapset on olleet ihmeissään :)
      Kesäkuun alkupuolelta alkaen kalenterin näyttää aikas tyhjältä, että kyllä tämän hopun pitäisi ensi viikon jälkeen hellittää. Jes :D Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  8. Ihanan kesäisiä kuvia! Meillä täällä pohjoisessa on nyt hiirenkorvia ja eilen alkoi yötön yö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Teillä on kaikki ihanuus vielä edessä <3

      Poista
  9. Niin upeita kesäisiä kuvia, ilolla näitä katselee! Kauniita kukkia :). Nopeasti kukat ovatkin aloittaneet kukintansa, meilläkin jo kielot kukkivat. Yleensä ne ovat kukassa täällä vasta juhannuksen seutuvilla, useimmiten juhannuksen jälkeen. Vasta pari viikkoa sitten katselin, miten karua vielä ulkona oli ja nyt tuntuu joka paikka olevan täynnä kukkia ja kesän tunnelmaa.

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥