torstai 3. maaliskuuta 2016

Kevättä leikkikeittiöön





Tässä just mielessä pohdin, että montakohan postausta kerkeän vielä tehdä ennen vauvan syntymää :D Täällä siis vieläkin porskutellaan yhtenä kappaleena ja kovasti näyttää siltä, että tämä uusin(kin) tulokas on sen ihan toisen ääripään tapaus. Meillä kun kaikki lapset ovat syntyneet joko reippaasti ennakkoon tai sitten menneet ihan tappiin yli.




No, tässä odotellessahan on sitten ollut hyvää aikaa touhuilla kaikkea pientä.
Lasten leikkikeittiössä on ollut ihan näihin päiviin saakka jouluinen viirinauha seinässä roikkumassa ja nyt kevään tullen tuo punaväritteinen lippurivistö alkoi tuntumaan jotenkin tunkkaiselta ja niinpä tekaisin köökkiin uuden keväisemmän viirinauhan. Tästä uudesta nauhasta tulikin iloisen hempeä tapaus.




Muutenkin keittiöön tuli vaihdettua vähän hempeämmän värikkäämpää ilmettä purkeilla ja purnukoilla. Meidän yksi lapsista oli ihan pienenä todella allerginen ja hänelle kävi mm. vain apteekista saatava maidonkorvike, joka oli tuollaisissa kuvissa näkyvissä peltipurkeissa. Meikähän tietenkin säästi osan purkeista uusiokäyttöä odottelemaan ja niitä olen päällystänyt lahjapapereilla mm. lasten leikkeihin. Purkeissa on hyvä säilyttää esim. leikkiruokia.


Yläkerran aula on muutenkin kokenut pientä muutosta, kun rakennettiin miehen kanssa aulan toiselle seunustalle pikkutyttöjen vaatelipaston paikalle koko seinämän kattava vaatekaappi. Vetäähän tuollainen koko seinän kokoinen kaappi paaaaljon enemmän tavaraa sisäänsä mitä yksi lipasto, vaikka se jääkin vinon katon alle eli komerot ovat suht matalia. Vaatekaapin seinä paneloitiin ja minun oli pakko kiinnittää siihen vielä taulu ja naulakko.
Vielä kaapit odottelevat ovia, mutta eiköhän nekin saada aikanaan paikoilleen.


Sitten loppuun vielä pienoinen loppukevennys.
Kun kuvailin aulan yhdellä seinällä olevaa taulukollaasia pikkutytöt rupesivat esittämään lauluja mikrofoniin eli kameran jalustaan. Pienempi tallentuikin vahingossa peilin kautta kuvaan. 
Niin, että kuuletteko kun siellä on menossa Prinsessa ruusu linnassa... :D


33 kommenttia:

  1. Onpas söpöjä pikkukeittiöjuttuja!Nuo sienet niin nättejä!Tuolla on kiva leikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku :) Kovasti tuolla leikitään milloin mitäkin!

      Poista
  2. Onpas söpöjä pikkukeittiöjuttuja!Nuo sienet niin nättejä!Tuolla on kiva leikkiä.

    VastaaPoista
  3. Kivannäköisiä purkkeja oot saanut aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis keittiö leikkikeittiö. Ihania nuo purnukat jotka olet päälystänyt uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Aidafoun! Nuo Tildan lahjapaperit on kyllä ihanan värisiä :)

      Poista
  5. Ihana tuo teidän leikkinurkkaus. <3 Kiva,että jaksat panostaa lasten leikkeihin ja että on oikesti tilaan lasten leikeille ja leikkikaluille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Tykkään niin näperrellä kaikkea (lue se on mulle suorastaan terapeuttista ;) ) ja aika paljon onkin tullut sitten tehtyä lapsille leikkeihin yhtä sun toista :)

      Poista
  6. Minullakin on ollut iso määrä noita peltipurkkeja, kun kun Ystäväperheen lapset ovat olleet myös niin allergisia, ettei ole sopinut kuin juurikin tuo apteekin peltipurkkimaito. Loput purkit vein sitten koululle ja teimme jokaiselle oman aarrepurkin. Teidän leikkikeittiössä on kyllä niin ihanan somaa. Tuolla varmaan on aina riidattomat leikit. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä löytyy noita purkkeja vielä kellarista iso läjä, että kun edelliset menee huonoksi voi tehdä uusia. Meilläkin on lapsilla juuri noita purkkeja aarrepurkkeina, niihin on hyvä jemmata kaikkea pientä tilpehöörää talteen. Ja ei, ei tuolla keittiössä ikinä riidellä ja purkitkin pysyy aina niin nätissä rivissä hyllyllä ;D :D Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  7. Täälläkin käy aina mielessä, että koskakohan sieltä vauvauutisia tupsahtaa :). Tiedän kyllä tuon tunteen, meillä tytöt antoivat odotuttaa itseään kanssa, että se oli välillä hermostuttavaa, vaikka tiesi, ettei nyt kovin kauaa tarvinnut enää silloin odotella, odottavan aika vaan on niin pitkä ihan siinä loppusuoralla :). Tai ainakin mulla oli.

    Viirinauha onkin pirtsakan näköinen, hyvä se on keväämmäksi vaihdellakin vähän toisenlaisia sävyjä! Tosi hauska tuo viimeinen kuva, hienosti neito laulaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä nämä vikat viikot/päivät tuntuvat ihan eri pitkiltä mitä vaikka raskauden puolivälissä. Sitä on jotenkin kokoajan valmiustilassa ja ehkä se on juuri se mikä välillä hermostuttaa. Jotenkin sitä alkaa kaipaamaan vähän keveämpiä värejä näin keväänkorvalla. Itsellä ainakin keväällä nousee pastellinsävyt pintaan. Syksyllä onkin sitten kiva taas vaihtaa hempeät värit muihin. Kiitos Krista sinulle!

      Poista
  8. Tuola keittiössä onkin ilo pikkutyttöjen ja poikien leikkiä. Sillä pienellä on liian hyvät oltavat yksiössään kun ei malta luopua siitä ;) Tuossa vaiheessa kyllä todellakin käy toteen sanat että odottavan aika on pitkä :P Minä viimeksi itse asennoiduin siihen että lapsi syntyy kaksi viikkoa yli sen lasketun, niin olipa yllätys kun syntyikin viikon ennen :D Onneksi oli kuitenkin kaikki valmiina odottamassa.
    Jaksamisia sinullekin viimeisiin hetkiin, pian se ihana käärö on sylissä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä viimeiset päivät ovat tosiaan ihan eri pitkiä mitä vaikka kuukausi sitten. Vaikka toisaaltaan aamut vaihtuvat edelleen hujauksessa iltaan (se ei ole muuttunut), niin sitä on kokoajan vähän niin kuin valmiustilassa ja se välillä kuluttaa ja väsyttää ja tekee kärsimättömäksi. Jännittävää aikaa tämä loppu tosiaan kun eipä sitä pysty yhtään ennustamaan milloin vauva päättää syntyä :) Kiitos Nanni <3

      Poista
  9. Pitkiä ovat ne viimeiset päivät ison vatsan ja malttamattoman mielen kanssa :) Jännityksellä odotellaan täälläkin, että koska vauvauutisia tupsahtaa :) Ihanan keväinen ilme teillä lasten leikkikeittiössä ja onpas mainiot nämä värikkäästi päällystetyt purkit! Huippu tuo viimeinen kuva, johon on taltioitunut pieni laulaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne tuntuu olevan :D Sitä on kokoajan vähän niin kuin valmiustilassa, että milloin tulee lähtö :) Onneksi tuli silloin pari vuotta sitten jemmattua noita purkkeja. Ne on ollut tosi käteviä kaiken tilpehöörän säilytykseen. Kiitos Pizzicato!

      Poista
  10. Ihastelen...valo ja kaikki kivat yksityiskohdat!
    Ihania!
    Kyllä se masu-asukki sieltä pian tulee, jaksa vielä hetki!
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Juu, kyllä se pieni sieltä viimeistään parin viikon sisällä tulee <3 Nämä vikat päivät on vaan aika pitkän tuntuisia, vaikka päivät menevätkin nopsaan :) Kiva viikonloppua Mantelilaaksoonkin!!

      Poista
  11. Voi miten kiva tuolla on lapsen leikkiä, onnea synnytykseen ja kivaa viikonloppua :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon siellä leikitäänki kaikenmoista :) Kiitos paljon Jaana <3

      Poista
  12. Kyllä voin kuulla "prinsessa ruusu linnassa..." ;) Ihana soppi tuo leikkikeittiö kaikkine söpöine viirinauhoineen ja purnukoineen ♥ Voimia ja kärsivällisyyttä loppuodotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskoja kyllä nuo pienet :) Kiitoksia paljon sullekin Maarit <3

      Poista
  13. Ihana keväinen ilme keittiössä.. :) Minä aina ajattelen lasketun ajan olevan kaksi viikkoa todellista myöhemmin ,niin ei käy liian pitkäksi aika.. :) Kaksi vuotta sitten, kun poika päätti syntyä vain päivän yli lasketun ajan ,en oikein meinannut aluksi uskoa että lähtö oikeasti tulee.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se meilkein pitäisi ajatella ja nyt kun tämäkin nappulan syntymä on mennyt yliajan, niin parempi asennoitua siihen että menee ihan tappiin yli :D Kiitos Raisa :)

      Poista
  14. Ihanan keväinen leikkikeittiö! :)

    VastaaPoista
  15. Ihania keväisiä sisustuksia siellä puuhailtu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut niin kauniita päiviä, että ajatukset on väkisin kääntyneet tulevaan kevääseen ja sehän näkyy kotona :) Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  16. Ihanan näköistä ♡ Kauniita koristeita olet tehnyt. Lapset varmaan nauttivat leikkinurkkauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Kovalla käytöllä tuo nurkkaus onkin, tällä hetkellä seillä on kauppa :)

      Poista
  17. Tämä on kyllä kaunein koskaan näkemäni leikkikeittiö ❤ ! Nin hurmaavia yksityiskohtia, että kyllä minäkin tuolla viihtyisin :). Tsemppiä sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna kivasta kommentista ja tsempeistä, niitä tarvitaan <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥