tiistai 12. tammikuuta 2016

Pojan synttäreiltä...





Me juhlittiin vähän ennen joulua meidän poitsun synttäreitä.
Meidän viisi vuotiasta jouluvauvaamme

Taisin ennen joulua lupailla juhlista tännekin kuvia ja nyt niitä sitten tulee...




Taitaa olla jo perinne meidän perheessä se, että tuleva synttärisankari saa tulla leipomaan kanssani tarjottavia. Nytkin poika varmisti jo hyvissä ajoin, että saahan hän itse leipoa omat herkut juhliin. Niinpä sitten tarjottavien makea puolisko tehtiin yhdessä. Yhdessä myös askarreltiin lahjapaperista ja coctailtikuista pieniä viirejä tarjottavien päälle.

Suolaiselle puolelle värkkäsin tuorejuustolla, kinkulla, salaatilla ja kurkulla täytettyjä leipiä. Muuten mentiinkin perinteisellä linjalla, mitä varmaan meidän jokaisen lapsen synttäreiltä on löytynyt eli sipseillä ja dipattavilla kasviksilla.




Täytekakuksi poika toivoi pöllökakkua ja jotakin sen suuntaista teinkin tai oikeammin yritin tehdä. Poika oli onneksi tyytyväinen pöllöönsä. Tosin pienin sisko väitti sitä itsepintaisesti kummitukseksi :D Ja vähän haamumaisia piirteitä siitä itsekkin löysin.

Kakkupohjan ohjeen nappasin suklaapossun sivuilta. Kakun välistä löytyi appelsiini-suklaarahkaa ja päälle levitin kermasta, appelsiinituorejuustosta ja sulasta suklaasta tehtyä seosta.

Kakun lisäksi leivoimme tarjolle jäälauttaleivoksia. Ohjeen niihin löydät täältä. Nyt laitoimme vaan mustikoiden tilalle tummaa suklaata. Tein muuten ekaa kertaa gluteenittoman jäälauttaleivoksen pellille (aina ennen olen tehnyt sen piirakkavuokaan) ja sehän mokoma levisi puolet isommaksi (pursui ihan pelliltä yli) mitä siitä olisi pitänyt tulla. Normi vehnäjauholla tehtynä kun pienempikin leivos pysyy pellillä leviämättä kasassa... Niinpä jäälauttaleivoksista tuli sitten tavallista ohkasempia, mutta onneksi se ei makua haitannut.

Herkullisiin ja meheviin puolukkamuffisseihin löysin ohjeen kinuskikissan sivuilta.


Huvittavaa kun jokainen lapsukainen on halunnut aina jokaisille synttäreilleen ilmapalloja. Eikä siinä vielä kaikki, vaan ne ilmapallot on aina pitänyt asetella suunnilleen jokaisille ja jokaisen synttäreillä samalla lailla roikkumaankin. Nytkin mentiin siis samalla linjalla, vaikka yritinkin ehdottaa, että laitetaan ilmapallot vaihteeksi johonkin muuhun.  Ja syönnin jälkeen ilmapallot pitää tietenkin sitten irrottaa yläilmoista ja antaa ne lapsille leikkiin.

Tälläistä synttärijorinaa tälläkertaa :)


22 kommenttia:

  1. Mageet juhlat!
    Minäkin väkersin juuri pieniä viirilippuja aamiaismuffinien päälle pomoni yllätys brunssille rannalle!
    Tuo pöllökakku on kyllä superkiva!
    Onnea pienelle miehelle vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Pienet viirit on nopsa tehdä ja niillä saa kivaa ilmettä tarjottaviin. Yllätysbrunssi rannalla kuullostaa huipulta :)

      Poista
  2. Olipas herkulliset tarjottavat, pöllökakku on ihanan näköinen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! En ole mikään kakkumestari, joten hyvin kelpasi pöllökakku myös minulle, vaikka siinä vähän kummitusmaisia piirteitä löytyykin :D

      Poista
  3. Nams, miten herkulliset tarjoilut poika loihtinut! Kyllähän se pienestä pitäen kannattaa opetella leivonta ja ruoanlaitto puuhat:) Ennen en ollut kovinkaan innokas leipomaan, mutta nykyään lasten synttäreille tulee innostuttua kokeilemaan erilaisia reseptejä, varsinkin suklaakakkuja..:) Pöllökakku näyttää oikein hienolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan ;) Lasten synttäreitä on kyllä hauska järkätä. Tai oikeestaan tykkään järkätä juhlia kuin juhlia, jos järkkäilyn saa tehdä suht rauhassa ja ilman kiirettä. Suklaakakut on muuten munkin heikkous :) Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  4. Namskis - oi, jospa oisin saanut olla mukana. :) Meinasinkin kysyä, että mistä olet nuo pikku viirit löytänyt, kun meillä on tulossa mustavalkoiset synttärit huhtikuussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Lahjapapereissa on monesti ihania ja sopivan pieniä kuoseja just tälläisiin pikku näpertelyihin. Ei muuta kuin lahjapapruhyllyä tutkailemaan ja askartelemaan :)

      Poista
  5. ai mitä herkkuja :) Meillä ne 5v synttärit kans lähestyy ja taidetaan mennä prinsessa-tyylillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän poika ei olisi tainnut prinsessajutuista välittää, mutta tuon ikäisille tytöille se on kova sana :) Huh, huijakkaa vaan ;) Kiitoksia suvi!

      Poista
  6. Ihania herkkuja ja tuo pöllökakku on aivan upea! Täällä ei omia synttäreitä ole hetkeen vielä tiedossa mutta muiden järkkäämiä juhlia kylläkin vielä tammikuu pullollaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Oon kyllä tyytyväinen kuin sain edes jonkun näköisen pöllön tehtyä, vaikka vähän haamumaisia piirteitä tuosta saattaa löytyäkin ;) Meillä alkaa aina joulusta synttäriputki, joka jatkuu juhannukseen asti. Syksy onkin sitten rauhallisempaa siltä osin.

      Poista
  7. Upeita herkkuja ja aivan huippu tuo pöllökakku! :) Onnea 5-vuotiaalle! Meidänkin esikoispoika täyttää jo ensi kuussa viisi! Niin se aika rientää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Lapsista sen ajan riennon oikein huomaakin, vastahan nuo vanhimmat syntyivät :)

      Poista
  8. Mahtava kun jaksat nuin paljon nähdä vaivaa lasten synttärien eteen. Herkkuja jos jonkinlaista. Heille jää varmasti mukavia muistoja aikuisuuteen nuista yhteisistäleipomis ja askarteluhetkistä.
    Meillä olis kohta pojan 10v synttärit. Ei ole mun lempparihommia nuo järkkäilyt, joten pojan kanssa yhdessä ideoitiin sählysynttärit läheiselle liikuntahallille. Sieltä sitten porukalla pizzojen tilausta ja tänne kotiin syömään. Kakun voisin värkätä jälkkäriksi. Ei tartte mun keksiä ohjelmaa kotimme ahtaissa neliöissä kahdeksalle pojalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä tykkään järkätä juhlia, jos ne saa laitella rauhassa ja ilman kiirettä :) Tosin vähän kauhulla odotan, kun eskarilainen haluaisi keväällä pitää ekat kaverisynttärit ja sinne kait kuuluu vähän erilailla valmistautua mitä muutaman serkun, kummin ja isovanhempien käsittäviin juhliin. En tosiaankaan koe olevani mikään ohjelma-automaatti... :/ Leipomisesta ja askartelusta kyllä tykkään, mutta ohjelman ym. keksiminen menee yli hilseen. Onneksi on google ;) Sählysynttärit kuullostaa just hyvältä tuon ikäisille. Varmasti pojat viihtyvät ja pitsa maistuu! Kiitoksia Miikku!

      Poista
  9. Juhlaisa pöydällinen ihania herkkuja. Minustakin pöllökakku on upea! :)
    Meillä tälläiset lasten juhlat ovat jäämässä historiaan. Aikansa kutakin! <3
    Ihana tuo leipomisvuoro synttäreiden alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Meillä ne on vasta alkaneet.. ;) Aika vähän tulee lapsia otettua, ainakin ihan yksitellen mukaan leipomishommiin tms., niin olen ajatellut, että yritän ottaa lapsia ainakin omiin synttärivalmisteluihin mukaan jokaisen vuorollaan. Ja kovasti ovat olleet innoissan kun ovat saaneet äidin kanssa kerrankin ihan kahdestaan touhuta <3

      Poista
  10. Ihana perinne teillä.. :) Minä olen vähän laiska järkkääjä, saan kyllä kakut ja muut herkut tehtyä, mutta koristeet(!), niitä ei meillä vielä vajaan yhdentoista vuoden aikana ole koskaan nähty.. Vaikka oikeastaa tykkäisinkin sellaisesta värkkäilystä ,mutta mikö siinä onkin että kiire tulee aina ja niistä luovun ensimmäisenä.. Ihana kakku, pöllöt on niin valloittavia! :) Sama juttu tuon ohjelman järjestämisessä. Kerran koitin oikein järjestää jotain, mutta kun kuitenkin touhuavat omiaan niin koin sen järjestetyn ohjelman vähän turhaksi.. Jotain rauhoittavaa toimintaa on kuitenkin hyvä olla aina takataskussa varuiksi jos meno äityy ihan hulluksi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän laiska ottamaan lapsia mukaan leivontaan (tai pullien ja sämpylöiden tekoon muksut kyllä aina tulevat ;) ), niin saavatpahan edes kerran vuodessa äidin kanssa ihan kahdestaan suunnitella ja toteuttaa omia herkkutoiveitaan :) Meillä eskarilainen on toivonut keväällä ekoja kaverisynttäreita, saa nähdä miten ohjelman käy... Kiitoksia Raisa!

      Poista
  11. Herkullisen näköisiä tarjottavia ja kauniita koristeita! Kiva tapa ottaa sankari mukaan leivontaan. Minustakin juhlien järjestäminen on todella hauskaa, ja mieluiten kaikessa rauhassa :). Noista kaverisynttäreistä sen verran, että ei meillä ainakaan lapset mitään ohjelmaa kaivanneet. Ensimmäiset kaverisynttärit oli viime kesänä. Näkyivät osaavan itse keksiä puuhaa. Tosin meillä oli vain 2 parasta kaveria juhlimassa. Ehkä useamman lapsen kanssa on jokin ohjelma ihan ok, niin ei kukaan jää ulkopuolelle leikeissä. Huomattiin ettei kovin kummoisia tarjottavia tarvinnut. Pojat söi miehen tekemiä hodareita navat täyteen ja sitten ei enää karkit ja muut maistuneetkaan :D. Ehkä ensi vuonna sitten pitää jo jotain ohjelmaa keksiä, jos lapsia on paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Tuota kaverimäärää olen myös miettinyt.. Nyt meillä oli vieraana mm. lasten kaksi serkkupoikaa ja en itsekkään keksinyt mitään ohjelmaa kun tiesin, että keksivät kyllä itsekkin leikkejä. Mutta jos tulee enempi porukkaa, niin äityykö meno villiksi, että on parempi keksi jotakin ohjattua... Tai jos tosiaan joku jääkin porukan ulkopuolelle. Tyttö on ollut muutaman eskarikaverin synttäreillä ja niihin oli kutsuttu kaikki eskarin tytöt eli yli kymmenen. Minusta aika iso määrä. Minusta kyllä eskarisynttäreille riittäisi muutama kaveri. Saa nähdä miten keväisten juhlien käy :) Kivan ja rennon kuulloiset synttärit teidän pojalla ollut!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥