sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Pikkukeittiön joulu



Lasten leikkikeittiöönkin on saapunut joulu 
ja siellä näytti olevan eräs päivä kova hyörinä käynnissä.
Kurkataanpas vähän mitä siellä on touhuttu.




Keittiön jokainen purkki ja purnukka on siivottu ja kolo puhdistettu. Siistissä keittiössä onkin hyvä aloittaa jouluvalmistelut. Niin kuin jokainen todellinen jouluihminen ainakin on tämänkin köökin pikkuemäntä aloittanut joululeipomukset. Koko yläkerta tuoksuikin aivan piparkakuilta ja muilta jouluisilta herkuilta. Oli kuulemma vieraita tulossa, joten piti alkaa heti aamusta taikinanpyöritykseen.



Välistä piti silitellä vauvalle joulumekko valmiiksi ja sitten valmistuikin porkkanalaatikko uuniin.
Vieraitakin varten glögi pääsi lämpenemään.




Vieraiden saavuttua glögikin oli kerinnyt jo lämmetä ja pöytään oli katettu sen seitsemän sorttia herkkuja. Pikkukeittiön emäntä ei kursaile kahvileivistä, ei ainakaan näin joulun alla.


Pienimmän vieraan toimesta kannettiin tontutkin glögikekkereille.
Ja tämän pienimmän vieraan toimesta keittiöön piti tehdä hetken päästä uusi joulusiivous ;)


Innostuin tekemään leikkikeittiöön jouluisen viirinauhan Mailegin tyyliin. Viiristä tuli mielestäni niin kiva, että en kyllä tiedä raaskinko tuota ottaa joulun jälkeen edes pois. Joku tarkkasilmäinen ehkä hoksasi, että pikkupöydän tuolit ovat vaihtaneet väriä. Täältä pääset kurkistamaan miltä ne on ennen maalausta näyttäneet. Olihan ne aika symppiksiä entisessäkin asussaaan. Maalipinta vaan alkoi olla turhankin kulunut lasten leikkeihin ja ne oli vähän niin kuin pakko uudelleen maalata. Valkoista maalia sattui olemaan purkillinen kellarissa ja samalla sudittelin nämä tuolit, kun muutamia muitakin juttuja syksyllä maalailin.


Aika mielenkiintoista tosiaan tämä kuvaaminen tähän aikaan vuodesta. Varsinkin kun ulkona on tasaisen harmaata (tulisipa tännekin lunta!) ja meidän aulakin, missä kotileikki on, on luonnostaan todella vähävaloinen. Tietenkin asiaan saattaisi auttaa jalusta. Niin että voisiko armas joulupukkini tuoda meille minulle jouluksi uuden jalustan tai edes laittaa tontut asialle ja etsiä olemassa olevan jalustan puutuvan palasen, niin, että siihen saisi kamerankin kiinnitettyä ;)

Se olisikin sitten aika jo toivottaa ihastuttavaa 3. adventtia!!
Joulu alkaakin olla jo ihan nurkan takana

28 kommenttia:

  1. En kestä, miten söpöä siellä on ❤️ Ei uskalla lapsille edes noita kuvia näyttää ;) Meidän leikkikeittiö nurkkaus kun näyttää vähän erilaiselta, eikä ole joulusiivousta nähnytkään... Tuollaisesta nurkkauksesta minäkin haaveilen. Herkullisia jouluisia hetkiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Essi! Miten sitä roskaa ja silppua löytyykin joka siivouskerralla ja joka kiposta ja kupista. Epäilen vain, että ennen joulua pikkuköökkiin joutuu tekemään uuden inventaarion ;)

      Poista
  2. Ai jai, miten ihanat leikit siellä lapsilla! <3 Kaiken sortin herkut ja porkkanalaatikkokin uunissa. Nam! Oletpa tehnyt ihanan viirinauhan. Minäkin olen sellaisesta haaveillut, mutta se ei valmistu vielä täksi jouluksi... eikä ehkä vielä ensi jouluksikaan. Taitaa jäädä aikomisen asteelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Niinhän ne monet asiat tahtovat jäädä haaveilun asteelle. Maailmasta kun löytyy ihan liikaa, ihan liian ihania ideoita :)

      Poista
  3. Voi miten ihana keittiö ja hyvät tarjottavat :)

    VastaaPoista
  4. Niin suloiset leikit lapsilla ja aivan hurmaavat leivonnaiset paistumassa!
    Kolmannen adventin lumoa sinnekin!

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja ja niin jouluinen pikku keittiö! :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihanat leikit siellä ollut! Tuo keittiö on aivan hurmaava <3 Viirinauhakin niin kaunis. Olet kyllä niin aikaansaava kaikkien näiden ihanien ompelusten kanssa ettei voi kuin henkeään haukkoa!

    Tunnelmallista kolmannen adventin ja lucianpäivän iltaa sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Mulla tulee usein miehen yövuorojen aikaan iltaisin, kun olen saanut lapset nukkumaan, touhuttua omia juttuja. Ja monesti tulee just tehtyä käsitöitä silloin. Saan aina niin huonosti unenpäästä kiinni, jos toinen on töissä, niin olen sitten käyttänyt sen "valvomisajan" hyödyksi :)

      Poista
  7. Kuin satukirjan kuvia katselisi! <3
    Ihana leikkipaikka teillä. Hieno juttu, että lapsilla on paikka leikille! :)

    VastaaPoista
  8. Niin ihana tunnelma ja leikit käynnissä näissä kuvissa, tuli ihan oman nelikon touhut mieleen muutama vuosi takaperin :). Lapsillasi on kyllä ihana leikkipaikka. Täälläkin tehtiin jo viime viikolla joulusiivo tyttöjen huoneeseen :).

    Kiva oli tuo edellinen vuosi sitten-postauksesi myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Hauskoja leikkejä lapsilla tuntuu olevankin ja minusta on niin kiva kun melkein aina ottavat pienimmänkin mukaan :)

      Poista
  9. Ihana leikkikeittiön joulu! Niin kaunista ja pikku emäntä siellä on ahkerasti leiponut tarjottavia <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Tämä pikkuemäntä on oikein aikaansaapa ;)

      Poista
  10. ja lapset tykkää :) Suloisia leikkejä <3

    VastaaPoista
  11. Ihanan viirinauhan olet tehnyt, itsellänikin suunnitelmissa vähän samaa värimaailmaa, mutta mutta... taitaa joululahjaompelukset ajaa edelle. Järjestelmällistä leikkiä siellä, meidän pojat on keittiöleikeissään vähän toista maata :D Yleensä joku on jossain hellan sisällä tai jotain muuta mukavaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Lapset ne osaa!! Mulla on tullut laitettua lastenhuoneisiin paljon punaista ja ripaus vaaleansinistä kun yhdistelmä käy hyvin tytölle, että pojalle. Varsinkin isompien huoneeseen en halua liikaa vaaleanpunaista kun se on tytön ja pojan yhteinen huone :) Kiitos naurispelto!

      Poista
  12. Miten ihastuttava joulupostaus pikku emännän touhuista söpössä keittiössä. Aivan ihanan näköisiä juttuja:-). Olet taituroinut taas lapsille ihania leikkivälineitä. Mukavaa joulun odotusta sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kanneli ja mukavaa joulunodotusta myös sulle <3

      Poista
  13. Huokailen täällä ihastuksesta miten kaunis pikku keittiö onkaan:) Siellä se pieni emäntä ahertaa, niin herttaista:) Ja mitä herkkuja siellä onkaan tarjolla, joulutorttujen ja pipareiden tuoksu kantautuu tänne asti:) Meidän tyttö olisi kyllä aivan haltioissaan tuollaisesta omasta keittiöstä. No niin, ehdin kommentin aikana jo katsella Brion helloja..:) Mukavaa joulun odotusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Villa Pipo :) Nykyään onkin paljon aivan ihania ostokeittiöitä tarjolla <3 Silloin kun olen tuon keittiön rakentanut tuntui, että Ikea oli Brion lisäksi ainut mistä sai ostaa valmiita keittiöitä ja siksipä innostuin aikanaan itse tekemään. Nykyään Brion keittiöönkin saa kivan allasjutun lisäksi. Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

      Poista
  14. Ai että miten ihania käsitöitä ja pikku keittiön tunnelmia! Tuo tekemäsi lippunauha on aivan ihana! Itselläni on se mailegin versio, mutta tämä kyllä pesee sen :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Maarit <3 Mailegin nauha olisi ollut ihan liian pitkä tuohon ja osittain siksi piti lippunauha tehdä itse. Ja osittain siksi, kun oli helpomi tehdä itse mitä lähteä keskustan sisustusputiikeista metsästämään ;)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥