tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukorttikuvausta


Innostuin joulukuun alussa kokeilemaan mahtaisinko tänä vuonna onnistua ottamaan lapsista joulukorttikuvat. Useampana vuonna homma onkin jäänyt aikomukseksi tai hyväksi yritykseksi, kun koko katras ei ole ollut yhtäaikaa yhteityöhaluinen tai olen itse hoksannut pari päivää joulukorttien postituspäivää, että ne kuvat ovat edelleen suunnitteluasteella.Tänä vuonna, ihme kyllä, sain koko pesueen yhteiseen kuvaan. Tosin vaikka sen miljoona kuvaa räpsin niin aina jossakin kuvassa jollakulla on pienoinen irvistys päällä tai muuten vain huidotaan käsiä, mutta eihän se onneksi ole niin vakavaa.Askartelin kuvausrekvisiitaksi muutamia kolmiulotteisia tähtiä. Tai oikeastaan askartelin tähdet eteisen seinää koristamaan nyt joulunajaksi ja ne päätyivät vähän niin kuin varkain myös joulukorttikuviin. Hyvän ja selkeän ohjeen tähtiin löysin täältä.Ja oikeastaan koko tämän vuoden kuvaidea lähti liikkeelle siitä, kun poika pyysi tekemään hänelle uuden tonttulakin. Silmäni osuivat harmaaseen pellavanpalaan ja mietin miksi tonttulakin pitää aina olla se perinteinen punainen. Ei saanut poika perinteistä lakkia, mutta tyytyväinen hän tuntui olevan ja äitikin sai harmaasta lakista idean korttikuviin :) Tupsun sisään piti tietenkin piilottaa kulkunen, että lakki sentään kuullostaa ihan tonttulakilta.

Onkos teillä tapana ottaa itse joulukorttikuvat?
Vai lähetättekö kenties ollenkaan joulukortteja 
vai laitetaanko teillä joulutervehdys menemään esim. tekstiviestillä?


Lumihiutale ikkunassa kimmeltää,
valo varjolle tietä antaa.
Ilta-auringon viime säde kiirehtää
kohti kaukaista taivaanrantaa.
Sitä katselee lasin läpi tyttönen,
koti turvan suo jääkukkasilta.
Talikynttilän hehku on niin lämpöinen
- tummuu ihana jouluilta.

Ei tunne hän vielä maailmaa,
joka jääkukkien takana aukeaa,
mutta kerran on johtava polkunsa tuo
ihmeistä suurimpienkin luo,
ihmeittein suurten luo.

Ilkka Aaltonen


34 kommenttia:

 1. Täydellisiä kuvia! Nuita kelpaa lähetellä! Kiitos myös vinkistä tähtien tekoon. Olen niitä haaveillut tehdä, mutta nyt hyvän ohjeen myötä saanen aikaseksikkin. Jouluiloa sinne! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ride <3 Ja oleppa hyvä vinkistä, nuo olikin helppoja ja aika nopeitakin tehdä ja minusta vielä kauniitakin!

   Poista
 2. Ihania kuvia söpöistä malleista :) lasten kuvaaminen on kyllä joskus haasteellista, ollaan kanssa otettu neljästä lapsesta
  Kuvia joulukortteihin kun lapset oli pienempiä ja kyllä siinä monta kuvaa täyty ottaa, että joku kuva onnistui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Onneksi nykypäivänä voi napsia kuvia vaikka kuinka, toista se oli filmiaikaan kun sen ensimmäisen piti jo onnistua :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! :) Meillä otettiin tänä vuonna joulukorttikuvat oikein studiossa. Kuvaaja räpsi kuvia oikein urakalla, ja yksi oli sitten sellainen jossa kaikki katsoivat suunnilleen kameraa kohti.. :) Mulla on aika vaihtelevaa joulukorttien lähettelyä ollut, joskus kuvia, joskus askarreltuja kortteja, joskus ostokortteja. Jos ei ole aikaa ja innostusta löytynyt niin olen jättänyt lähettämättä. Silloin joulutervehdys on lähtenyt tekstiviestinä.. :) Nuo paperitähdet on minullakin kokeiltavien listalla.. Erilaisia tähtiä on tuolla listalla vaan aika liuta, joten jää nähtäväksi mitkä niistä oikeasti päätyvät tänä vuonna kokeiluun ja mitkä jää tuleville vuosille.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tehhän saatte siitä sitten ihanan muiston myös itselle <3 Minä olen vähän laiska korttiaskartelija ja ihailenkin niitä viitseliäitä jotka jaksavat itse kortit väkertää. Meillä ollaankin menty pääasiassa ostokorteilla... Kiitos Raisa kommentista!

   Poista
 4. Ihastuttavia kuvia! Eipä ole helppoa tuo kuvien ottaminen ei! Ollaan monena vuonna naurettu jälkeen päin, kun on yritetty ottaa kivoja kuvia ja lapset on hermostunu jo ja perässä aikuiset ja siinä sitten yrittää hyvän joulumielen kuvia ottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä! Niin tuttua tuo, että lapset meinaa hermostua ja sen jälkeen alkaa hikikarpalot nousta kuvaajankin niskaan ;) Senpä takia meilläkin on monesti kuvat jääneet ottamatta. Isoimmat sain tänä vuonna lahjottua kuviin, mutta pienimpään ei vielä lahjukset uppoa. Onneksi sentään omput oli kiinnostavia niin pieninkin pysyi jotenkin paikoillaan :D Kiitos sullekin Essi!

   Poista
 5. Aivan ensiksi: Ihastuttava harmaa tonttulakki <3 Ja ei, sen ei tarvitse olla aina punainen! Oikeastaan tuo harmaa on jopa kauniimpi. Aivan herttaisia, tunnelmaltaan niin suloisia joulukorttikuvia olet saanut kyllä otettua. Meillä postitetaan vähän kaikennäköisiä kortteja: On ostettuja, omatekoisia ja niitäkin itse valokuvattuja. Harvemmin noita viimeksi mainittuja enää nykyisin kuitenkaan. Kuten Essikin tuossa edellä sanoi, joulukorttikuvaus nostatti aina sellaiset hikipisarat pintaan, että lopetettiin se homma silloin kun meillä oli kolme lasta. Nyt viiden kanssa se saattaisi jopa paremminkin onnistua, sillä isoimmat ovat jo "viisastuneet" ja osaavat olla mukisematta paikallaan tovin. En vain laiskuuttani ole jaksanut enää siihen urakkaan ryhtyä, niin mukava kuin se olisikin lähettää lapsista kuva tutuille ja ystäville joka joulu. Helpommalla vaivalla pääsee, kun askartelee kortit lasten kanssa itse tai ostaa jokaikisen valmiina kaupasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aina ollut oma operaatio tuo korttikuvaus ja useampana vuonna onkin tullut laitettua ihan kaupan kortit. KOrttiaskarteluissa olen myös laiska ;) Kohta sen homman voisi kyllä ulkoistaa jälkikasvulle kun he näyttävät suorastaan rakastavan askartelua. Tonttulakista tuli kieltämättä hauska ja tuollainen tupsu voisi tuoda kivaa vaihtelua myös perinteiseen punaiseen lakkiinkin. Kiitos Kaaru sinulle <3

   Poista
 6. Aivan ihania jouluisia kuvia ja tunnelmia! Tuo harmaa tonttulakki on ihana! Itsekin mietin tänä syksynä uusien tonttulakkien tekemistä, mutta päädyin nyt vain koristelemaan tytön punaisen tonttulakin (jonka olen muutama vuosi sitten ommellut) parilla harmaalla virkatulla kukkasella. Onnelin ja Annelin tyyliin :) Pojan tonttulakki on vielä vaiheessa. Meillä on myös joka joulu harrastettu tuota joulukorttikuvausta. On kyllä melkoinen ponnistus! ;) Tänä vuonna päädyin askartelemaan kortit lasten kanssa, mutta omia muistoja varten napsin kyllä muutamia jouluisia kuvia lapsista. Niistä yksi päätyi meidän seinäkalenteriin. Olen joka vuosi tilannut meille seinäkalenterin lasten kuvilla ja sitä varten on sitten pitkin vuotta napsittu sopivia kuvia eri kuukausille :) Nämä teidän joulutervehdykset näyttävät tosi ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Virkatut kukkaset tonttulakissa kuullostaa myös hyvältä! Taidanpa napata idean myös itselle :) Minä olen ollut kamalan laiska korttiaskartelija ja meillä onkin menty yleensä ostokorteilla. Vaikka onhan se aina kiva saada itsetehty, persoonallinen joulukortti.

   Poista
 7. Voi että, miten kauniita kuvia niin lapsista kuin muistakin kohteista! Mikä tahansa noista kuvista sopii joulukortiksi. Mekin ollaan läheisille ystäville ja perheenjäsenille laitettu aika monena vuonna lastenkuvakortteja, vaikkakin mies vähän vastentahtoisesti. Hän ei jostain syystä ymmärrä lastenkuvien laittamista korteiksi. Itse tykkäisin. Ennen kun ei ollut itselleä lapsia, tein aina kortit itse. Nyt on muutamana vuonna on ollut kauniita ostoisiakin kortteja jaossa. Itsellä joulukortit on kyllä semmonen perinne, etten osaa olla lähettämättä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä tuosta tonttulakista: I-ha-na!

   Poista
  2. Voi että, kiitos Pikku Akka <3 Meillä taas ei taida olla miehelle mitään väliä minkälaiset kortit laitetaan menemään :D Ja sama homma, en osaisi varmaan itsekkään olla lähettämättä, vaikka yleensä lähettäminen viimetinkaan meneekin. Ja onhan se niin mukava myös niitä kortteja saadakin :)

   Poista
 8. Wau! Ihanan tunnelmalliset kuvat ❤. Sinun taitosi tunnelmallisten asetelmien luomisessa on kyllä huippuluokkaa! Harmaa tonttuhattu on kivaa vaihtelua perinteisen punaisen tilalla. Minusta joulukortteja on mukavaa lähettää ja saada. Ja viritellä niitä saatuja kodin koristeiksi. Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, joulukortteja on kiva lähettää, mutta myös saada :) Meilläkin laitetaan sen vuoden joulukortit aina esille ja niitä käydään ihastelemassa ja miettimässä mikä oli keneltäkin. Ja kiitos Hanna kommentista, ihanhan tässä meinaa häkeltyä!

   Poista
 9. Aivan ihania ja tunnelmallisia kuvia olette ottaneet! Niin suloisia lapsia! :) Meillä on otettu myös korttikuvat lapsista siitä lähtien, kun esikoinen syntyi. Ei ihan helpoin homma tuo lasten kuvaaminen, mutta ihania kortteja niistä tulee aina! Tänä(kään) vuonna en ottanut asiasta suurta stressiä ja sopiva kuva meidän kolmikosta löytyi kuin ihmeen kaupalla muutaman kymmenen kuvan joukosta. Yleensä kun kuvia on otettu monta sataa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen viimeisen päälle suunnitellut korttikuvia ja sitten koko kuvaussessio on mennyt penkin alle. Tänä vuonna mentiin enemmänkin fiiliksen mukaan ja nyt kuvat onnistuivat. Ei siis kannata liikaa suunnitella tai ressata :) Onhan lapsikorttikuvat myös ihana muisto itselle! Kiitos Maria!

   Poista
 10. Ihana lakki!

  Meillä on välillä otettu korttikuvat itse ja välillä olen askarrellut ja välillä ostanut valmiita kortteja. Parikymmentä korttia tulee kuitenkin lähetetettyä joka vuosi. Tykkään saada ja lähettää niitä.

  Tänä vuonna ei ehditty harmikseni ottamaan korttikuvia. Mies harrastaa valokuvausta ja toissavuonna saimmekin aivan ihanat kuvat, kun otimme ne lisävalojen kanssa pimeällä lumisateessa. Rekvisiitaksi päällystin muutaman paketin ja lisäksi oli vanha puukori omenoineen. Toinen pojista oli tonttulakissa ja toinen karhunkorvamyssyssä. Molemmilla villavaatteet vähän vanhaan tyyliin. Kehystin taas juuri joulun ajaksi pari näistä kuvista katseltaviksi, kun tykkään niistä niin kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän viime vuotiset kuvat kuullostaa satumaisilta <3 Sellaisia onkin kiva laittaa esille! Meillä ollaan menty paljon ostokorteilla ja muutamana jouluna ollaan laittu valokuvakortit. Askartelussa olen ollut onnettoman laiska, niin mukava kuin se on itsetehtyjä kortteja saadakin. Kiitos sullekin naurispelto!

   Poista
 11. Ihania kuvia! Ja tonttulakki on tosi kiva, tykkäaän :)
  Meillä on parina jouluna vähentynyt korttien lähettäminen, ehkä tänä vuonna skarppaan taas kun olis korttejakin valmiina jo jonkin verran. Otin vuosia läheisimmille lapsista kuvan, mutta nyt kun osa lähentelee aikuisikää, se on jäänyt :) Osa on tänäkin vuonna omista kuvista teetettyjä, osa askarreltuja ja osa valmiina ostettuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hannele! Tonttulakista tuli kyllä kiva ja hyvin on kelvannut pojalle :) Sinä osaat ottaa niin kauniita kuvia ja tämän vuoden joulukalenterikuvistasikin sais vaikka kuinka ihania kortteja <3

   Poista
 12. Ihania kuvia! Ja tonttulakki on tosi kiva, tykkäaän :)
  Meillä on parina jouluna vähentynyt korttien lähettäminen, ehkä tänä vuonna skarppaan taas kun olis korttejakin valmiina jo jonkin verran. Otin vuosia läheisimmille lapsista kuvan, mutta nyt kun osa lähentelee aikuisikää, se on jäänyt :) Osa on tänäkin vuonna omista kuvista teetettyjä, osa askarreltuja ja osa valmiina ostettuja :)

  VastaaPoista
 13. Mistä paperista nuo tähdet on tehty? Näyttävät mukavan tukevilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ne jämäkästä akvarellipaperista kun jemmasta ei löytynyt siihen hätään valkoista kartonkia :)

   Poista
 14. Tosi kauniita ja herkkiä kuvia, ihan sinun näköisiä. Me ollaan taidettu vain kerran lähettää lapsijoulukortteja, en tiedä miksi en saa aikaiseksi kuvata niitä. Korteista suurin osa yleensä askarrellaan ja sitten osalle lähetetään kaupasta ostetut, on kyllä joskus ollut vuosia että kaikki kortit on ostettukin :).Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista <3 Minä herään yleensä niin myöhään kortinlähetykseen, ettei siinä enää kerkeä ruveta askartelemaan tai kuviakaan hirveästi ottamaan ellei just kaikki satu olemaan kuvaustuulella... Just mietin tänä vuonna, että taidan voida ulkoistaa kortin tekemiset muutaman vuoden päästä lapsille. Ainakin nyt he ovat tosi innokkaita askartelijoita :) Kivaa viikonloppua myös sinne! Täällä menee viikonloppu kuumeisia lapsia hoidellessa <3

   Poista
 15. Oi että miten kauniita kuvia, kaikki sopii upeasti joulukorteiksi:) Ja tuo harmaa tonttulakki on aivan mainio:) Joulukortit tulee meillä yleensä ostettua kaupasta, hyvin hyvin harvoin olemme askarrelleet niitä itse. Eikä joka vuosi ole edes lähetettykään kortteja vaan laitettu joulutoivotukset tekstiviestillä.(hmm..tänään muuten pitääkin käydä ostamassa kortit) Toki oikeat joulukortit on kivempia ja ihan parhaita olisi tietysti itsetehdyt kortit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, yleensä täälläkin mennään ostokorteilla. Vaikka tykkään itsekkin näperrellä ja askarrella niin joulukortteja en ole montaakaan saanut vuosien varrella tehtyä :O Juu nythän alkaa olla viimeiset hetket niitä kirjoitella. Minäkin sain eilen viimein käytyä ostamassa postimerkit, nyt pitäis enää osoitteet kirjoittaa kuoriin ja sujauttaa kuvat sisälle :) Kiitos Villa Pipo <3

   Poista
 16. Kuinka kauniita kuvia<3. Olet kyllä onnistunut niin upeasti. Ihana tunnelma kuvissa.
  Vähälle on jäänyt korttien kuvaaminen. Muutaman kerran olen tosin kuvannut. Aika monesti olemme askarrelleet, niinkuin nytkin. Olemme halunneet vielä laittaa perinteiseen tyyliin kortit postissa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin Kanneli <3 Minä taas olen ollut kamalan laiska korttiaskartelija. En ole vaan saanut aikaiseksi tai sitten olen herännyt niin myöhään kortinlähetyksiin ettei siinä enää kerkeä askartelemaan. Ja sama homma, minusta on kiva, kun edes kerran vuoteen tulee laitettua perinteisiä kortteja ja onhan niitä myös mukava saada :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥