sunnuntai 29. marraskuuta 2015

1. adventti ja arvonta muistutus!


Ajatella tänään on ensimmäinen adventti! Tästä se ihana joulun odotus alkaa; tunnelmointi ja jouluun valmistautuminen. Tuleva kuukausi onkin täynnä mitä mukavampia puuhia, mutta välillä on kiva myös hiljentyä, istahtaa alas ja pelkästään vain tunnelmoida ja nauttia joulun tuoksuista, mauista ja musiikista.


Aamuhämärässä syttyi ensimmäinen kynttilä olkkarin uuden kaapin päälle väsäämääni adventtikynttelikköön. Mehu- ja glögipullot pääsivät tänä vuonna toimittamaan tätä tärkeää virkaa. Perjantain viikkosiivojen jälkeen oli suorastaan ilo silittää kaikki jouluiset tyynynpäälliset ja illan hämyssä asetella ne olkkarin sohvatyynyihin. Pari tonttuakin pääsi lasten riemuksi alakertaan seuraamaan lasten touhuja. Jotenkin itseäni ei nuo tonttujutut jaksa vielä innostaa, mutta lapset on etsineet ne jo niin monta kertaa käsiinsä, että pari punalakkista sitten hellyin alakertaan tuomaan. Olihan ne tontut itsellekin lapsena joulunaikaan tärkeitä.



Sohvien välissä oleva nurkkaus on huutanut jo jonkin aikaa tyhjyyttää. Siinä on ollut vuosien varrella ties mitä, vanhasta peiliovesta, heinäseivästikkaisiin, mutta nyt se on ollut ihan paljaana jonkin tovin. Miehen kanssa sitten väsättiin tyhjää kohtaa paikkaamaan kaponen kaappi. Saumaton yhteistyö toimi jälleen ;) Minä suunnittelin, mies leikko palat, kasaus yhdessä ja minulle jäi viimeistely eli hiominen ja maalaus. Kaapin kansi on tehty ylijäämä lattialankuista ja se on ehkä parasta koko hyllykössä. Kaappia hetken katsellessa olen alkanut miettiä pitäisikö siihen kuitenkin tehdä vielä ovet... Kivasti saatiin kaapin myötä paikka osalle lasten kirjoille sekä väritys- ja piirrustusjutuille. Sen verran piti hienostella blogikuvia varten, että nostin syrjään sieltä alahyllyllisen Miinoja, Manuja sun muita opuksia ;D



Muistatteko muuten kun kesällä haaveilin meille sohvapöydästä ja toin kokeeksi lasten leikkikeittiön pöydän (mikä olisi muuten ollut ihan täydellinen olkkariin ;) ) olkkariin. Lapset vaan ei oikein sisäistäneet sohvapöytäideologiaa kun seuraavana aamuna petienpetausoperaation jälkeen lähdin antamaan aamupalaa jälkikasvulle niin kaksi isointa oli tuonut leikkikeittiön pöydän sohvapöydän keittiöön ja siinä mutustivat kaikessa rauhassa leipiä ja iloitsivat kun saivat sopivan pienen pöydän alakertaan! Siinä sitten jouduin selittämään, että heidän pöytänsä toimittaa nyt koekaniinin virkaa olkkarissa, eikä sitä saa kannella mihinkään. Mutta huonosti meni oppi perille, reilun viikon päästä luovutin ja vein pöydän takaisin yläkertaan ja hautasin haaveen ainakin toistaiseksi. Pitää odottaa otollisempaa hetkeä seuraavaan sohvapöytäkokeiluun tai sitten hankkia koekappaleeksi jokin muu kuin leikkikeittiön ruokapöytä!


Loppuun vielä muistutus käynnissä olevasta heijastin arvonnasta!
Vielä olisi pari päivää aikaa osallistua!

Tunnelmallista 1.adventtia kaikille!!

32 kommenttia:

  1. Ihanaa ensimmäistä adventtia teidän perheelle!
    Kaunista, oi, kaunista teillä on ja näppärä mies tekemään sinun suunnitelmista totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susanna! Ja ihanaa adventtisunnuntaita myös Mantelilaaksoon <3

      Poista
  2. Kauniita kuvia ❤️ Rauhallista adventtisunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihana tuo hyllykkö <3 Ihanaa adventtia!

    VastaaPoista
  4. Ihana hyllykkö! :) Ja kqunis adventtikynttelikkö, pullot on kauniita kynttilänjalkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Lasisista pulloista on moneksi, kesällä ne myös kivoja kukkamaljakoita!

      Poista
  5. Niin nättiä ja mieletön puusohva!

    VastaaPoista
  6. Ihana tuo kaappi, tosi kaunis ovilla tai ilman :))
    Rauhallista ensimmäistä adventtia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Mulla vähän häiritsee kaikki lasten kirjat ym. kun ne jää näkösälle, mutta toisaaltaan mitäpä sitä kaikkia lasten tavaroita piilottamaan :)

      Poista
  7. Ihanan kaapin ootte kyllä tehneet! :) ihanaa joulunodotusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni ja ihanaa joulunodotusta myös sinnekin päin <3

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Kiva idea adventtikynttelikössä! :)

    VastaaPoista
  10. Ihania jouluisia kuvia ja tuo puusohva on kyllä kerrassaan upea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tyynelä! Puusohvasta tykkään minäkin <3

      Poista
  11. Tosi upea kynttelikkö sekä kaappi myös. Täällä myös eilen siliteltiin joulutekstiilejä esille ja lapset saivat laitella tonttujoukot ja enkelit esille. Melkoinen punalakkisten joukko niitä tuossa alakerran "aulan" lipaston päällä onkin esillä nyt ;). Ihan hauskan näköisiä, jonkinlaisen joulukukan voisi hetken päästä vielä hankkia tonttujoukon viereen kaveriksi :). Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuli sitten tänään loputkin tontut vaatehuoneesta näkösälle lasten toimesta :D Eivät taas aamulla malttaneet olla niitä hakematta ja ajattelin, että olkoot ja tulkoot sitten koko kaarti taloon, lapsille kun ne on niin tärkeitä. Kiitos Krista sinulle ja aurinkoa päiviisi!

      Poista
  12. Aika näppäriä ootte kyllä, tosi kaunis hyllykkö :) Ja teillä aina niin kaunista!
    Mukavaa joulukuuta ❤️

    VastaaPoista
  13. Aika näppäriä ootte kyllä, tosi kaunis hyllykkö :) Ja teillä aina niin kaunista!
    Mukavaa joulukuuta ❤️

    VastaaPoista
  14. Ihana hyllykkö ja taas niin kauniin tunnelmalliset jouluiset kuvat! Ihailen sinun taitoasi luoda niin ihania asetelmia kotiisi <3! Meillä on vasta muutama tonttu tullut esille, aika vähän vielä on koristeita laitettu. Mukavaa olisi ehtiä enemmän koristelemaan, joulu on kuitenkin vaan kerran vuodessa ja loppuu niin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Meilläkin koristeet tulee pikkuhiljaa, sitä mukaan mitä kerkee niitä laittelemaan :)

      Poista
  15. ...you have got such a wonderful Blog!

    LOVE LOVE LOVE

    Gabi

    VastaaPoista
  16. Kaunis hyllykkö ja ihastuttavat jouluiset kuvat <3 Tuo vanha ikkunanpoka on kyllä ihan mahdottoman kaunis! Sievä on adventtikynttelikkökin noista pulloista koottuna. Kaunista teillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään ikkunanpokasta. Se löytyi miehen isän kotitalon vintiltä :) Kiitoksia sinullekin!

      Poista
  17. Hetki sitten pääsin ihastelemaan teidän kaunista ja jouluista terassia ja nyt tunnelma siirtynyt sisätiloihin:) näyttää tosi kauniille! Pieniä joulusisustusjuttuja ehdin itsekin vähän toteuttamaan, kaivelin kaapin päältä vuosi sitten tekemäni joulukukka-asetelman ja ajattelin sitä vähän päivittää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut pakko laitella sisällekin jo enempi jouluisia juttuja :) Tosin sisälle on tullut laiteltua joulujuttuja pikkuhiljaa, vieläkin osa joulukoristeista majailee laatikoissa, mutta ehkä se pikkuhiljaa ripottelu onkin se yksi kutkuttava puoli koristelussa ;) Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥