sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Arvonnan voittaja ja viimeisiä kukkijoita


Nohniin! Arvonta päättyi torstai-iltana ja nyt sain viimein voittajan arvotuksi.
Lyhdyn ja kynttilän uusi omistaja on siis Pizzicato!!

Onneksi olkoon!
Laitappa minulle yhteystietosi tulemaan sivusta löytyvään s-postiin,
niin saan palkinnon postipaten matkaan :)

Kiitoksia kaikille arvontaan osallistuneille sekä vielä Vanha-Vantoon,
josta sain lyhdyn kynttilöineen arvottavaksi!

Tähän samaan syssyyn haluan toivottaa vielä kaikki ennen ja jälkeen sekä arvonnan aikana tulleet uudet lukijat tervetulleksi seuraamaan valkoisen talon puuhiaPakko tallettaa vielä tänne muutama räpsy pihamaalta. Keväällä siemenestä kylvetty kerrottu punakosmos kukkii edelleen upeasti. Jos tämä kerrottu versio on yhtään samanmoinen mitä yksinkertaiset sisarensa niin kukkaloistoa on luvassa yöpakkasiin asti. Ei paha! Kosmoksen edessä viimeisiä vetelee malvikki.Mies purki kesällä aivan kaamean peltisen pihavajan syyshortessian edestä (kuvassa oikealla) ja peltikammotuksen tilalle olisi tarkoitus ensi kesänä rakentaa kesähuone. Maltan tuskin odottaa :) Nyt pitäisi vielä syksyn päälle vähän siistiä paikkaa, jotta kesähuonetta pääsisi heti kevään tullen aloittelemaan. Peltivajan toisella puolella (kuvassa vasemmalla) oleva rinne on ollut (ööö-ö leivästi sanottuna) hieman puskittunut ja nyt kun näen jo sieluni silmin peltikammotuksen tilalle tulleen kesähuoneen, niin eihän sellainen epämääräinen heinäpöheikkö sointunut millään muotoa omiin mielikuviin. Niinpä sitten minun hommaksi on jäänyt siistiä ja suunnitella pöheikön tilalle jotakin astetta näyttävämpää. Ja mikäs muu siihen sitten tulikaan kuin kukkapenkki. Kovasti on vielä rinne kesken, mutta tuosta on hyvä jatkaa.


Istutin rinteeseen mm. valkoisen ruusun (Macy's Pride) sekä


vaaleanpunaisen ruusun (Pinktopia). Valkoinen tekee edelleen nuppuja ja kukkia, toki kukat eivät enää näin syksyllä ole niin isoja ja näyttäviä, mitä ne kesällä oli. Vaaleanpunainen oli veikeän näköinen yksilö. Alkuun kukat oli pinkkejä, joiden keskusta oli valkoinen, mutta vanhetessa ne muuttuivat vaaleanpunaisiksi.


Suurin osa kesäkukkasista on nähneet parhaat päivänsä ja kävinkin jo hakemassa kanervia syysasetelmia varten. Jospa vaikka ensi viikolla saisi ne laitettua ja muutenkin siivottua pihaa ja terassia syyskuntoon. Metsästä voisi myös käydä hakemassa luonnonmatskuja askarteluja varten.

Ne pari elossa olevaa kesäkukkaa saa porskutella niin pitkään kuin jaksavat. Lumihiutaleiden lisäksi hengissä ja vieläpä hyvissä voinnissa on mustasilmäsusanna. Susannan siemenet sain talvella Pikku Akalta ja kukasta onkin ollut iloa koko kesän ja vielä nyt syksylläkin.

Leppoisaa sunnuntaipäivää!!

13 kommenttia:

 1. Ihastuttavan rinpsuhelmaisia kosmoskukkia ja hempeitä ruusuja!
  Onnittelut arvonnan voittajalle myös!

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajalle! :) Ihania kukkijoita teillä vielä..

  VastaaPoista
 3. Onnea voittajalle :) Kauniilta näyttää pihanne kukkijat :)

  VastaaPoista
 4. Oi että, mikä ihana yllätys! Tämä kyllä piristää kummasti saapuvaa syksyä :) Kiitos! <3
  Tuo rinne näyttää jo nyt tosi hyvältä. Minä olen ihan laiminlyönyt pihan viimeisen kuukauden aikana. Meillä on myös pihavajan rakennusprojekti meneillään ja puutarhan syystyöt odottelevat tekijäänsä. Inspiraatio on vain jotenkin siirtynyt näihin sisähommiin ja neulomukset/ompelukset houkuttelisivat enemmän, kuin harava, lapio ja kottikärryt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ainakin sata kertaa parempi mitä se ennen oli. Pitäisi vaan mm. hakea jostakin lisää kiviä siihen (en jaksa enempää metsästä kaivaa ;D) ja kukkapenkin yläpuolelta pitäisi kaivaa kurtturuusut pois, kun vähän kituliaasti siinä kasvavat... Mutta onneksi se kesä tulee ensi vuonnakin :) Mullakin on meinannut iskeä laiskuus (joka syksyinen ilmiö täälläpäin) mitä pihan hoitoon tulee ja päätinkin, että teen vaan enää ne oikeasti pakolliset hommat ja sitten vapautan itseni pihahommista. Vien palkonnon postiin heti kun pääsen tästä omille asioille :)

   Poista
 5. Ihanaa, miten pitkään tänä vuonna on saanut nauttia kukkien loistosta. Ruusut ovat aina kauniita, ja niitä jaksaa ihailla. Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
 6. Onnea voittajalle minultakin!

  Ja onnea myös sinulle Eerika...voitit juuri 92 cm pikkumekon arvonnassani. Laita yhteystietoja niin saat pian postia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, olipas mukava ylläri :) Meidän "vauva" saa siis uuden mekon! Laitan yhteystietoni tulemaan pikimmiten!

   Poista
 7. Kiitoksia kaikille kommenttia jättäneille <3

  VastaaPoista
 8. Onnea voittajalle ja ihan harmittaa kun kukkaloisto taas häviää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on se aina haikeaa kun maa muuttuu paljaaksi ja värittömäksi!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥