torstai 20. elokuuta 2015

Suklaiset mascarponeleivokset


Kaappia tonkiessa sieltä tipahti monta vuotta sitten Yhteishyvän ruokaliitteestä repäisty sivu. Vilkaisu ja sehän sisälsikin herkulta kuullostavan suklaaleivosohjeen, mitä piti hetimiten päästä kokeilemaan. Ja olihan se herkkua, tuo mascarponella höystetty suklaakaakku! Tätä tulee taatusti tehtyä toistekkin!


SUKLAISET MASCARPONELEIVOKSET n. 12 palaa

Pohja
175 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Suklaakreemi
200 g suklaata
250 g mascarponejuustoa
50 g voita
2 rkl tomusokeria

Kuorrutus
100 g suklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl voita

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 30cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.

2. Valmista kreemi. Vaahdota mascarponejuusto, voi ja tomusokeri. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se vaahdon sekaan. Levitä kreemi kakkupohjan päälle. Nosta kreemin päälle toinen kakkupohja.

3. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Sekoita joukkoon suklaa ja voi. Valuta sileä kuorrutus kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Leikkaa sen jälkeen annospaloiksi ja koristele esim. marjoilla.


Loppuun perinteisesti muutama vinkki (ja itselle seuraavalle kerralle muistiksi)! Leivoksista tulee tosi korkeita kokoon nähden. Jos haluaa matalampia leivoksia kannattaa valita himppasen isompi vuoka. Itse ainakin aion seuraavalla kerralla tehdä matalampia versioita. Vaikka onhan nuo tietenkin näyttäviä korkeina ;) Minulla oli myös alunperin tarkoitus upottaa vadelmia täytteeseen, mutta muistin ne vasta kun aloimme herkuttelemaan. Vadelmilla me kuitenkin höystimme jokaisen suupalan ja kivasti ne toikin raikkautta muuten makeisiin leivoksiin. Suosittelen kokeilemaan jos tykkää vadelmista!

Herkullisia hetkiä!!




18 kommenttia:

  1. Oiiii! Kiitos ohjeesta, tämä menee kyllä kokeilulistalle. Suklaa nyt vaan on niin mahdottoman hyvää ;)

    VastaaPoista
  2. Tulipas niistä juhlavia leivospaloja! :)
    Että ihan keskellä viikkoa aloit noin upeita herkkuja tekemään.
    Hyvältä kuulostaa ja ovat houkuttelevan näköisiä! Vesi aivan herahtelee kielelle....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin niistä tuli näyttäviä, eikä varmasti kalpenisi juhlapöydässä muiden herkkujen rinnalla. Nämä oli vähän niin kuin koeversioita ja sitten keksin koristella ne marjoilla ja syötävillä kukilla, niin pakkohan ne oli tännekin kuvata. Ja resepti jakaa kun ne oli niin herkkua. Joskus on arkenakin kiva herkutella ja kattaa kauniimmin. Arkista juhlaa siis :)

      Poista
  3. Hehe, minähän olenkin varmaan tehnyt näitä, kun alkoi kuulostaa etäisesti tutulta :D En yhtään muistanut. Tyypillistä minulle, että leikkelen niin paljon reseptejä talteen ja kokeilen jatkuvasti uusia, että sitten en muista, mikä oli hyvää ja mikä ei ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mullakin on joskus käynyt niin, meiltäkin löytyy näet niitä lehdistä repäistyjä lippulappuja :)

      Poista
  4. On kyllä oikein näyttäviä leivoksia! Ja niin herkullisia myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin niistä tuli näyttäviä ja kaiken lisäksi hyviä :)

      Poista
  5. Voi mitä herkkupaloja! Mulla olisi nyt niin paljon reseptejä "ehkä sitten ristiäisiin" että sitä listaa täytyy kyllä ruveta pikkuisen karsimaan.. :D tätä täytyy kyllä joskus kokeilla, jos ei ristiäisn niiin muuten..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valinnan vaikeus on joskus paha :) Toisinaan taas ei muka keski mitä sitä leipoisi. Mutta kokeile ihmeessä noita, jos ei ristiäisiin niin vaikka jälkkäriksi :)

      Poista
  6. Kiitoksia ohjeesta! Näyttää ihan liian hyviltä ;).

    VastaaPoista
  7. Voi tämä ohje pitää ehdottomasti kirjoittaa talteen. Ihanan näköistä. Eilen olimme appiukkoni synttäreillä ja siellä oli tuon näköistä kakkua tarjolla :)

    VastaaPoista
  8. aivan tosi herkun näköisiä leivoksia! lippuset ja lappuset ovat täällä aina niin iloisesti sekaisin että ihanaa kun laitot tämän tänne kätevästi saataville. kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muka joskus päätin, että edes liimaisin ne lippulappuset reseptivihkoon, mutta arvaa vaan onko tullut liimattua.. Jospa sitä joskus viittisi ryhdistäytyä siinä asiassa ;)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥