maanantai 17. elokuuta 2015

Elokuun hehkua




Jos alku- ja keskikesän ilmoissa ei ollut hurraamista, niin loppukesä on antanut parastaan.
Elokuun hehkua. Sitä se on ollut. Kukkien loistoa, lämpimiä, uneliaan viipyileviä päiviä, metsien ja pihamaan herkkuja, pimeitä, tunnelmallisia iltoja, tähtikirkkaita yötaivaita sekä revontulia. Ja ripaus syksyn tuoksua aamun kostealla nurmella. Niin, kyllä syksyn jo haistaa, se tuoksuu pimenevissä illoissa, pellon reunamilla ja siellä aamun kostealla nurmella. 






Niin iloinen ja huoleton kuin kesä aina onkin, huomaan jossakin vaiheessa kaipaavani syksyn tuomaa rauhaa, levollisuutta. Syksy, se taitaa olla itselleni rauhoittumisen aikaa. Saa käpertyä oman kodin suojiin, omaan itseensä. Saa iloita kilpaa syksyn hehkuvan luonnon kanssa, saa tuntea haikeutta ja ikävää, pois lipuvasta kesästä ja syksyn, välillä alakuloisestakin olemuksesta. 




Leivoin yksi päivä (juu ei loppunut makeapuoli niihin pulliin!) suklaisia mascarponeleivoksia. Tehtiin loppukesän värikäs kattaus terassille ja herkuteltiin lasten kanssa leivoksia tuoreiden marjojen kera. Jotenkin minulle tuli siinä leivoksia syödessä tunne, että nämä taitaa olla sitten kesänlopettajaiskahvit (vaikken kyllä kahvia juokkaan!). Ja kyllähän se niin onkin, että kesä alkaa auttamattomasti kallistumaan kohti syksyä.



Tämä kattaus olisi kyllä pitänyt tehdä kultaisena lainehtivan pellon laidalle. Vaan meiltä puuttuu viljapellot tontin reunamilta, joten tyydyttiin terassiin ;) Ja ei sekään oikeasti huono paikka ollut herkutteluun. Ajattelin laitella leivosten ohjeen tähän samaan postaukseen, mutta tästä olisi tullut niin mahdottoman pitkä, joten lähipäivinä tänne putkahtaa sitten ihan oma postaus pelkistä leivoksista.



Pian pois suvi saa, syysharmaa on maa.
Tyly tuuli on tie, suven raastaa se vie.
Kotijärveni nään minä niin yksinään.
Ikävään sinun jälkeesi jään.

Suven säihkyvä sää hetken vain viivähtää.
Kesä pois katoaa, jää autio maa.
Yhä mennehen nään, yhä sen ikävään,
kesän kaukaisen muistoihin jään.

Arvo Ylitalo

Auringon lämmittäviä säteitä sinun päiviisi ♥

32 kommenttia:

  1. Oo miten herkullinen leivos !!!<3 kelpais mullekin! Täällä niin kesämeno ja fiilis . Syksyä ei vielä mietitäkään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on syksy pujahtanut mieleen kun olen aamulla kuskannut meidän eskarilaista ;) Hyi, että on ollut kostean viileää!! Päivällä on ollut kyllä ihanan kesäisiä ilmoja. Sais vaan lämpöiset ilmat vielä jatkua, kun miehellä alkaa kohta kesäloman toinen puolisko!

      Poista
  2. Miten kaunis postaus!
    Hurmaavat leivokset ja ihana elokuun tunnelma!!
    Täydellistä!
    Kiitos näistä tunnelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Susanna! Täällä on ollut elokuu ihan huikea <3

      Poista
  3. Ihanan näköistä ja varmasti makuista myös :) Odotan innolla reseptiä, kun sekä suklaa että mascarpone kuuluu suosikkeihin. Kyllä se syksy alkaa täälläkin koputella ovelle, juurikin nuo suuret lämpötilaerot aamun/illan ja päivän välillä. Hyvin kuvailit myös tuota tunnelmaa, kun toisaalta jää kaipaamaan kesää, mutta toisaalta syksyn rauhoittumista odottaa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos naurispelto <3 Syksyssä on oma hehkunsa, mutta tuntuu se aina haikealta hyvästellä kesä. Onneksi saadaan vielä päivisin nauttia lämpimistä ilmoista, se on niin kuin pehmeä lasku syksyyn :) Yritän naputella ohjeen tänne ihan lähiaikoina!

    VastaaPoista
  5. Olipa sulla taas kiva tunnelma tässä postauksessa. Kauniit kuvat, ja ah, niin herkullisen näköistä leivosta. Melkein pystyn kuvan perusteella maistamaankin, milta herkku maistuu. Nam! On kyllä ollu mahtavat säät nyt elokuussa. Jatkuispa tällaiset säät pitempäänkin. Vaikka aluksi nyt syyskuun loppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jatkuu, miehelläkin alkaa kohta kesäloman toinen puolisko ja olisihan se kiva lomailla auringonpaisteessa. Toisin kuin kesäkuussa ;) Kiitos Pikku Akka sulle <3

      Poista
  6. Upeita, kauniita kuvia! Elokuinen tunnelma välittyy näistä täydellisesti! Ja tuon kakun reseptiä odottelen innolla. Näyttää vähän liiankin herkulliselta :) Mustikka-marenkipiirakkaa jo kokeilin ja hyvin maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva kuulla, että marenkipiirakka maistui :)

      Poista
  7. Ihania kuvia,niin syys-kesän tunnelmaa aistittavissa :) ja nuo herkut,vesi herahtaa kielelle pelkästään kuvia katsoessa :P Ohjetta odotellessa

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! <3 Koulujen alkamisen myötä itselläni ainakin mieli kääntyy syksyä kohti, vaikka nyt tuntuukin että se kesä on vasta alkanut.. Pimeät illat, kynttilänvalo ja syksyn tuoksut on niin ihanaa aikaa. Ihanat kesänlopettajaiskahvit teillä on ollut, leivokset näyttävät niin suussasulavilta että odotan innolla ohjetta niihin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan tätä aikaa, juuri tätä taitekohtaa <3 Ja nyt kun on päivisin ollut niin mahtavat ilmat, niin se on ollut kuin piste i:in päälle! Sitten kun mennään vähän pidemmälle voi jo alkaakin fiilistelemään tulevaa joulua ;D Kiitos Raisa P!

      Poista
  9. Kaunis elokuuta ylistävä postaus! Ihana tunnelma jälleen kuvissasi <3! Ja nuo leivokset, voi apua. Odotan innolla ohjetta niihin. Minä rakastan syksyä, raikkaat aamut ja lämpimät päivät. Ja sadonkorjuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi loppukesän/alku syksyn parhaimistoa on ehdottomasti luonnon herkkupalat. Ja kaupassakin on huippu kun vihannes- ja hedelmätiski notkuu kaikkea hyvää. Kiitos sullekin Hanna!

      Poista
  10. Kesän haikeus välittyy postauksestasi, vaikka kerrotkin rakastavasi syksyä. Minä koen syksyn raskaana ja masentavana ja nyt iloitsenkin näistä elokuun lämpimistä päivistä ja toivon syksyn tulon siirtyvän vähän tavanomaista myöhempään. Suklaaleivosten reseptiä odotellessa toivotan kaikille aurinkoisia elokuun päiviä ja tunnelmallisia pimeneviä iltoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesästä luopuminen on haikeaa, mutta silti syksyssä on oma viehätyksensä. Koen monissa siirtymätilanteissa samalla luopumisen haikeutta, kuin myös iloa uuden odotuksesta. Loskakeleeistä en minäkään tykkää ja monesti marraskuussa alkaa pimeys välillä hermostuttaa, jos ei lunta ole vielä tullut. Onneksi siinä vaiheessa voi ajatukset kääntää jo jouluun :) Mutta muuten syksyssä ei ole suurempia vikoja. Tankkaa itseesi nyt oikein paljon aurinkoa ja olisihan se mahtavaa jos saataisiin nauttia näin upeista ilmoista vielä piiitkään <3

      Poista
  11. ihana postaus <3! tuo kakku... Miten osaatkin leipoa jotain noin kaunista !!! Onneksi näyttää viilenevistä illoista huolimatta lämmintä säätä riittävän ainakin jomkin aikaa vielä :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari <3 Kukkasilla ja marjoilla saa helposti kaunista aikaan. On se ollut ihan huikeaa kun päivät on olleet niin lämpöisiä, kylmistä öistä huolimatta.

      Poista
  12. Onpa niin kauniit kuvat ❤️ -Essi.

    VastaaPoista
  13. Kaunista Eerika, niin ihanan tunnelmainen postaus <3 Kuvissa on niin rauhallinen tunnelma ja lohduttavasti kerroit syksyn kauniista puolista. Huh, miten leivos onkin herkullisen näköinen ja niin onnistuneesti taiottu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin Kanneli <3 Haikean ihanaa aikaa tämä kesän ja syksyn vaihde!

      Poista
  14. Ihania kuvia ja tunnelmia. Itse en ole syksyihminen, vaikka toisaalta pidän sen väriloistosta. Olenkinkovasti iloinnut näistä lämpimistä päivistä. Herkkuohjetta odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuottaisi vaikeuksia sanoa yksi lempparivuodenaika. Itse pidän neljää vuodenaikaa rikkautena, niin kliseiseltä kuin se kuullostaakin :) Ainut mistä en niin välitä on syksyn ja talven vaihde (paitsi jos lumi tulee aikaisin), enkä talven ja kevään vaihteesta (jotenkin se loskaisuus ärsyttää). Syksyllä on ihana rauhoittua myös niiden käsitöiden pariin, mitkä on jääneet kesän jalkoihin ;) Kiitos Krista!

      Poista
  15. Ihana tunnelma kuvissa! Syksyllä syntyneenä minäkin tykkään syksystä paljon. Kesän jälkeen on ihana kun alkaa taas arki ja rutiinit, ehtii taas hetkeksi istahtaa käsitöiden pariin, poimia herukkasatoa omasta pensaasta, poimia porkkanat kasvimaalta, unohtamattakaan syyssateita sekä hämärtyviä iltoja että voi taas ruveta kynttilöitä polttamaan <3 aurinkoista syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Juurikin näin miten kirjoitit :)

      Poista
  16. Niin ihanat kuvat <3 elokuinen tunnelma välittyy kuvistasi. Onhan se haikeaa, kun kesä kohta loppuu. Minä voisin aina asua kesässä, vaikka neljä selkeästi toisistaan erilaista vuodenaikaa ovatkin äärettömän suuri ilonaihe täällä pohjoisessa. Jokaisessa vuodenajassa ne hyvät kuin huonotkin puolensa, kuten nyt missä tahansa asiassa tässä elämässä. Laitahan ohje noihin ihaniin herkkuihin. Olis kiva kokeilla. Näyttävät ja varmasti myös maistuvat aivan taivaallisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että juttu kuin juttu, on niissä omat hyvät ja huonot puolet. Vuodenajoissa on myös aina mitä odottaa, ajattele, jos olisi aina kesä, niin turtuisko siihenkin!? Talven jälkeen kesää aina odottaa innolla ja siitä tuleekin yleensä otettua kaikki irti, ihan kuin tankattua energiaa syksyksi ja talveksi. Laiton juuri ohjeen jakoon, kokeileppa ihmeessä niitä :)

      Poista
    2. Niin, kyllähän se on niin totta, että kesäänkin aika varmasti kyllästyisi, jos olisi aina kesä. Mutta kesällä ei koskaan ole tullut sellainen olo kuin vaikka syksyn ja kevään loskakeleillä, että loppuispa tämä tällainen keli nopeasti! Talvi (tai siis lumellinen ajanjakso) on täällä meilläpäin muihin vuodenaikoihin nähden kaikista pisin ja niin ankea kun on se kauhean pimeä kaamoksen aikakin. Silloin tulee joskus jopa päivittäin tunne, että haluaisi hypätä sen pimeyden yli taas kevääseen ja kesään. Vaikka toisaalta, olen minä joskus kaiholla muistellut kevättalven kelejäkin, sillä onhan siinäkin oma erityisyytensä. Mutta niin se varmaan on, että minkä tahansa kahden eri vuodenajan taitteessa kokee sellaista haikeutta ja surumielisyyttä pois lipuvasta vuodenajasta. Kai sitä on Ikäänkuin uuden edessä ja se vähän niin kuin ahdistaakin, kun ei ennalta tiedä millainen kustakin vuodenajasta on tulossa. Sitä kun on tietyt odotukset niistä kaikista ja jos ne eivät sitten olekaan senkaltaisia kuin niiden on toivonut olevan, pettyy. Kiitos noiden valloittavien leivosten ohjeesta! Saatanpa tehdä niitä jo viikonlopulla :)

      Poista
    3. Tuo on kyllä totta, en itsekkään muista ikinä varsinaisesti kyllästyneeni kesään, mutta varsinkin syksyn ja talven taitekohdissa monesti tuskailee sitä pimeyttä (täällä kun harvoin tulee kunnolla lunta marraskuussa) ja toivoo, että tulis kunnon talvi. Samoin on taas talven ja kevään taitekohdassa. Kevät taas vaihtuu kesään aina niin ettei sitä melkein huomaakkaan :) Minä olen huomannut myös tuon luopumisen haikeuden ja odotuksen ilon vuorottelun monissa elämän taitekohdissa. Vähän niin kuin aina vuodenaikojen vaihteluissakin, taakse jäänyttä muistelee haikeudella ja uutta odottaa jännittyneellä ja odottavalla mielellä.

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥