torstai 30. heinäkuuta 2015

Pääseeköhän nämä vielä käyttöön...


Taannoisella kesälomareissulla meillä oli tarkoitus tytön kanssa kuvata hänen kaikki uudet kesäkuteet. Aikomus kuitenkin jäi erinäisistä syistä eli epäsuotuisten sääolojen takia yhteen mekkoon. Eräänä päivänä pakattiin alkukesällä valmistunut hamonen ja yksi toinen mekko eväiden kanssa reppuun ja lähdettiin pienelle päiväretkelle. Siellä kauniiden maisemien äärellä sitten saatiin vihdoin kuvattua ne.... ...no, vähäiselle käytölle jääneet kesähepenet.



Tytön hame on tehty veljeni hylkäämästä farkkupaidasta tyylillä suunnittele samalla kun leikot. Eli hame on leikelty summissa ja suunniteltu siinä samalla tehdessä. Ja ehkäpä juuri siksi kun visio ei ollut valmiina siitä tuli oikein mieluisa ja onnistunut yksilö. Voisin melkein itsekkin käyttää samanmoista. 

Hameessa on ohut puuvillavuori, jonka alareunaan ompelin jemmasta löytynyttä leveää ja jämäkkää pitsiä. Vyötäröllä olevien nappien ylin nappi on farkkupaidassa kiinni ollut neppari. Kaksi muuta nappia löytyi omista varastoista.


Tätä kaunista pitsistä paitaa en ole tehnyt, vaan voitin sen keväällä Kannelin järjestämässä arvonnassa. Halusin kuitenkin sen täällä vilauttaa, kun paita on ollut tosi tykätty! Se oli juuri passelin kokoinen meidän neidille!




Neiti 6vee sain myös tälläisen retrohenkisen kesäkoltun. Halusin mekosta samanhenkisen mitä tein pikkusiskolle jo tammikuussa. Minulla oli tarkoitus tehdä samistelumekko myös pienimmälle neidille, mutta en silloin joutanutkaan. Ja nyt ei kyllä harmita ollenkaan vaikka mekko jäi tekemättä, sillä isosiskon mekkokin on jäänyt vallan käyttämättä näiden kurjien kesäsäiden takia. Onneksi sentään hame ja voittamani t-paita on päässyt käyttöön ja uskon, että viimeistään sukkahousukelien tultua retromekkokin pääsee käyttöön. 



Tämän Orelmamekon kaava löytyy Mekkotehdaskirjasta. Kangas on kirpparilta löytyneestä patjansuojuksesta. Pikkuisen on jo kankaassa havaittavissa haalistumaa, mutta minusta sydänkuosi oli jotenkin herttainen juuri kesämekkoihin ja ajattelin, että kyllä tuosta kankaasta ommellut hepenet vielä ainakin kotioloissa menee.


Taskut on leikelty mummoni kirjaillusta liinasta. Pitsi kiersi liinan reunaa ja sainkin leikattua taskut niin, että pääsin hyödyntämään pitsin ilman turhia leikkelyitä ja ompeluita. Se on siis käännetty nurinpäin tuohon taskun reinaksi. 


ps. Tuona retkipäivänä ei siis todellakaan tarennut noissa kesäkamppeissa tepastella, vaan jalkaan oli vedettävä tänä kesänä hyvinkin tutuksi tulleet pitkälahkeiset pöksyt. Ja nuo maisemalliset kuvat on otettu viime viikonloppuiselta reissultamme, mutta ne sopivat hyvin viimeisien kuvien tunnelmaan siksi ne tänne änkesin ;)

35 kommenttia:

  1. Nuo ruskeat retromekot on todella ihanat. Niitähän voi mainiosti käyttää sukkistenkin kanssa ja vaikka valkoinen trikoopaita mekon alle.
    Kauniita maisemakuvia. Onko merenrannalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Miikku! Niin minäkin ajattelin, että sukkikset ja valkoinen trikoopaita alle ja menoksi. Pikkusiskon mekossa yhdistelmä ainakin toimii :) Maisemakuvat on merenrannalta. Kierreltiin viikonloppuna rannikkoa ja nuo kuvat on itseasiassa Reposaaresta (himpunverran Poria korkeammalla). Tosi pieni, mutta idyllinen paikka <3

      Poista
  2. Ihania ompeluksia. Todella harmi ettei tänä kesänä oikein ole ollut mekkokelejä.. Onneksi syksymmällä useimmat hameet ja mekot käy sukkisten kanssa. Ruskeat mekot on tosi suloiset pitsitaskuineen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Onhan se vähän harmi kun kesävaatteet jäävät melkein käyttämättä ja lapsilla kun ei taas tiedä menevätkö ne enää ensi kesänä päällä. Mutta onneksi on noita pikkusiskoja, jotka perivät isosiskon vanhat vaatteet :) Ja mekkoja voi toki käyttää syksymmälläkin!

      Poista
  3. Kauniita vaatteita olet ommellut! Ruskeat retromekot on aivan herttaiset <3 mistä oot muuten tilannu noita saumamerkkejä? Onko sulla jokin omakeksimä tuotemerkki vai ovatko ihan niitä valmiita handmade ym. merkkejä? Minä se edelleen vain haaveilen kyseisistä merkeistä, sillä en vain ole saanut aikaiseksi suunnitella omaa. Nyt kun ompeluinnostus on ruvennut pitkän tauon jälkeen nostamaan taas päätään, vois ruveta tuumasta toimeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Mulla ei ole mitään omaa merkkiä, olen kyllä jo useamman vuoden miettinyt, että oma merkki olisi kiva, mutta mieleen ei ole putkahtanut mitään sopivaa. Tosin miettiminen ei ole ollut edes kamalan aktiivista ;) Nuo, mitä käytän monesti vaatteissa on juuri niitä handmade ym. merkkejä ja ne olen tilannut Royal-tuotteesta. Minusta nekin toimivat hauskana pikku yksityiskohtana, mutta olishan se oma merkki kivempi ja uniikimpi... :)

      Poista
    2. Royal-tuotteesta tilasinkin taannoin juurikin noita valmiita merkkejä, mutta ovat päässet loppumaan, niin mietin josko nyt tilaisi ihan niitä omia merkkejä nyt sitten. Pitäis vaan keksiä jokin kiva nimi tai logo, jollaisia sitten teettäisi. Totta, ne antavat kivasti ilmettä vaatteelle, vaikkei kovin isosta yksityiskohdasta olekaan kyse :)

      Poista
  4. Niin suloiset mekot ja farkkuhame on aivan ihana myös!
    Harmillista ettei noita ehtinyt jo käyttää enempää, mutta josko elokuu toisi vielä lämpimiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi kesä ei ole vielä lopussa ja joskus syksylläkin on ollut vielä mekkokelejä... Ja kyllä ne viimeistään sukkiskelien tultua pääsevät käyttöön. Kiitos Susanna!

      Poista
  5. Ihania kuvia ja todella suloiset sydänmekot liinataskuineen! Farkkuhameeseenkin olet saanut loihdittua kivan mallin. Toivottavasti vielä saataisiin lämpimiä päiviä ja kesävaatteet pääsisivät käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Niinpä, olishan se huippu, jos saataisiin vielä joku lämpöaalto tänne :)

      Poista
  6. Niin söpöt tytöt ja vaatteet. Minä kans mietin, että onpa jääny vähälle käytölle (itellä) hellevaatteet. Lapset kyllä tuntuvat pukevan aamuisin shortsit ja mekot päälle. Silti tänään ostin alesta itelle vielä yhdet shortsit. Luotan siihen, että elokuussa saadaan vielä nauttia helteestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä se kieltämättä tuntuisi aika erikoiselle, jos tänä kesänä hellepäivät jäävät niihin pariin mitä oli heinäkuun alussa. Että jospas sitä vielä lämmintä saataisiin :) Meillä lapset on lähinnä sisällä olleet shortsit ja mekot päällä, mutta ulos vetävät pitkät housut jalkaan ja sisälläkin tytöt on yleensä laittaneet leggarit mekkojen kaveriksi :)

      Poista
  7. Tykkään kaikista, erityisesti farkkumekosta ja tuosta voittamastasi paidasta :)

    VastaaPoista
  8. Farkkukierrätysompelukset on kyllä niin mun juttu, tykkään! Nätit on myös mekkoset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oletkin tehnyt farkuista vaikka ja mitä upeaa, täällä vasta opetellaan :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  9. Tosi suloinen tuo hame, ihastuin tuohon korkeaan vyötärökaitaleeseen ja pitsihelmaan ihan täysin! Eilen näytti jossain lehdessä ennustettavan että helteitä vielä tulisi, saapahan nähdä :) olishan se kiva nauttia paisteesta ennen koulun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin hameesta tuli juuri vyötärökaitaleen ja pitsin ansiosta niin kiva :) Kiitos Krista!

      Poista
  10. sinä se osaat,taikoa kankaasta upeita luomuksia :D tosi suloisia nuo mekot <3 harmi tää kylmä kesä,kun käyttö jää vähemmälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan on pakko päästä tekemään jotakin luovaa, niin jaksaa arkeakin paremmin ;) Kiitti suvi!

      Poista
  11. Kauniita! Harmi,että tänä kesänä on kyllä kesävaatteet saanee olla kaapin pohjalla aika lailla! Kerrankin kun minäkin olin niiden ompelun kanssa ajoissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jäi kesävaatteiden ompelu aikas vähälle, syystä, että viimevuotisista löytyi jokaiselle monta sopivaa kesävaatetta ja toisena syynä oli AIKA! No, nyt ei harmita yhtään, ettei kerinnyt keväällä ompelemaan! Kiitos Nanni!

      Poista
  12. Ihanat kesähepeneet, suloiset pikkutytöt ja upeat maisemat. Niistä on kesä tehty!

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania vaatteita, ihania maisemia. On se kyllä harmi, että käyttö jäi niin vähälle tänä suvena...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Onneksi kesä tulee joka vuosi ja jos ei kesähepenet mahdu enää ensi kesänä vanhimmalle niin onhan noita pikkusiskoja :)

      Poista
  14. Voi kun mukava, että paita sopi tyttöselle. Hame on söpö, niin nätti. Mekot on myös ihanat, nostalgiset:-) . Kauniissa maisemissa olette olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli ja kiitoksia myös sinulle :)

      Poista
  15. Hieno ompeluksia!
    Tänä kesänä kun ei ollut vauvamahaa päätin panostaa omiin kesäasuihini,mutta eipä niille ole ollut juuri käyttöä, kun on suhinahousuissa ja kuoritakissa painettu menemään. Vielä kesää on kuitenkin jäljellä, joten eiköhän kesäkelitkin sieltä saavu ennenpitkää. Toivotaan niin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Nyt näyttäisi säätiedotus lupaavalta ja eilen ainakin meilläpäin tarkeni mekkosiltaan ulkona. Toivottavasti tosiaan nämä ilmat viipyisivät täällä suomenmaassa mahd. pitkään :)

      Poista
  16. Ihanuuksia kaikki! Farkkuinen hame pitsien kanssa on niin hurmaava. Minäkin rakastan tuota ruskeaa sydän kuosia, sopii ihanasti mekkoihin. Pitsiliinasta tehdyt taskut kruunaavat kokonaisuuden. Kauniita tunnelmallisia kuvia ❤ .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna! Retrokuosit on jotenkin vastustamattomia ja sopivat hyvin kesämekkoihin!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥