tiistai 21. heinäkuuta 2015

Lettukestit


Pyykkikone laulaa. Pitäisi saada menneen viikonlopun reissupyykit pestyä, jotta saadaan puhdasta vaatetta tulevan viikonlopun reissuun. Kesä... yhtä menemistä ja tulemista. Siltä se menaa tuntua kun selvittelee pyykkivuorta ja siivoaa asuntovaunua, mutta siltikin sitä aina mielellään taas lähtee valloittamaan uusia paikkoja. Ja onhan se tavallaan niin huoletonta olla reissussa.



Ennen viikonloppua löysin vihdoin meidänkin kulmilta kohtuuhintaisia mansikoita. Piti tietenkin leipoa jotakin mansikoiden kaveriksi ja tällä kertaa paistoin kasan lettuja. Niitä sitten herkultiin tuoreiden mansikoiden sekä kermavaahdon kanssa. Kyllä oli hyvää!



Jospa sitä vielä jonkusen marjan saisi, niin riittäisi mansikat koko talveksi. Ja olisi myös kiva päästä leipomaan kesän ensimmäinen mansikkakakku. Yleensä ollaan jo juhannuksena päästy herkuttelemaan mansikkakakulla, mutta tämän kesän kakku on vielä tekemättä.


Pienenkin reissun aikana huomaa aina pihalla tapahtuneen paljon. Nyt oli vihdoin avautuneet ensimmäiset ruiskaunokit ja muut keväällä siemenestä kylvetyt kukkaset. Tänä kesänä onkin tullut tosi vähän napsittua ulkoa kuvia, mutta nyt sitten kiertelinkin kameran kanssa ihan urakalla pihaa.


 Kylvin talon edustalla oleviin kukkalaatikoihin vaaleanpunaisia ja melkein mustanpuhuvia ruiskaunokkeja sekä vaaleanpunasävyisen kesäkukkaseoksen. Kesäkukkaseoksessa kasvoi tälläistä kaunista, herkkää pientä kukkaa. Tunnistaako kukaan mitä se on? Laatikoista tulee laitettua varmasti vielä yleisempääkin kuvaa kunhan ne kunnolla kukkivat.


Viimekesänä istutetut ketoneilikat on aloittaneet myös kukinnan. Takana olevalle jyrkälle rinteelle PitäsiTehdäJotakin, se kun sellainen rytökasa. Haastetta tuo vaan rinteen jyrkkyys. Talvella siitä saa mitä mainioimman pulkkamäen. Tosi sekin on ollut liian jyrkkä lapsille, mutta minä ja mies ollaan saatu siitä hyvät vauhdit ;) Ja ehkä lapsetkin siitä vielä joskus uskaltavat laskea.


Ketoneilikoiden vasemmalla puolella kukkii jalokurjenpolvi...


sekä värillä yllätysta tuottanut akileija. Luulin nimittäin ostaneeni vaaleanpunaista akileijaa.


Yllätystä tuotti myös tänä kesänä Viherpeukaloilta ostettu lehtoakileija. Olen lähes varma että ostin ne pinkin värisenä ja sata varma, että niiden olisi kuulunut olla tämän näköisiä. No, aina ei voi kaikki näköjään mennä suunnitelmien mukaan ja ihan hienoja nämäkin ovat, tosin kauniimpia mielestäni olisivat olleet ne mitä luulin saavani.


Mutta kesän positiivisin yllättäjä on kuitenkin ehdottomasti viime kesänä istuttamani Itoh-pioni Julia Rose. En todellakaan osannut odottaan juurakosta istutetun pionin tekevän jo tänä kesänä kukkaa, mutta niin se vain teki. Yhden pienehkön, mutta kuitenkin. Miten yksi kukka voikaan tehdä niin iloiseksi!?


Kohta alkavat ruusut kunnolla kukkia. Sitä odotan jo malttamattomana. Tänä kesänä istutetussa köynnösruusussa on lupaavan paljon nuppuja.


Muutamaa valtavaa ruusua olen saanutkin jo ihastella ja tuoksutella. Ruusuistakin tulee varmaan laiteltua lisää kuvia kunhan kaikki kukat avutuvat kunnolla. 



Viime kesänä tekemäni kioski on ollut kovassa käytössä ja muuntunut leikistä riippuen vaikka mihin. Keväällä minulla oli ajatuksena laudottaa tuo toinen sivu ylös asti, kun kuistin rempasta jäi taas purkulautaa (viime kesänä lauta loppui kesken). Meidän pienin on vaan nykyään myös innokas kioskin pitäjä, että sehän jäi kun ajattelin, että pystyn pitämään pienimmän touhuja paremmin silmällä kun näen kioskiin sekä sen taakse. Kioskin edessä olevaan rinteeseen ladoin kiviä ja kivien väliin siirsin karpaattienkellot toisesesta penkistä. Kiviröykkiön edessä on myös kukkapenkki, jota olen tänä kesänä yrittänyt parannella, kun siinä olevat kukat ovat kukkineet vähän huonosti. 


Täällä paistaa aurinko, joten on melkein tyhmää istua koneella ja näpytellä postausta, 
sen verran harvinaisia nämä kauniit ja suht lämpimät päivät ovat tämä kesänä olleet...

Aurinkoista tiistaita sinullekkin

36 kommenttia:

  1. Ihania ihania kukkakuvia:) innolla odotan laajempaa kuvakulmaa kukkapenkeistäsi.
    Hauska tuo lasten kioski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miikku! Varmaan jossakin vaiheessa tulee niitä laajakuvakulmiakin.. :)

      Poista
  2. Niin kauniita kukkia ja teillä varmasti niin kaunis piha:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Saikku! Kyllä me tykätään meidän pihasta, tosin tuntuu, että se on vielä ihan keskeneräinen, mutta kesä ja nurkka kerralla :)

      Poista
  3. Onpas teillä upeaa kukkaloistoa!

    VastaaPoista
  4. kukkia <3 on tämä kesä ihanaa aikaa kun voi ihastella pihan kauneuksia! Ja nam, mitä herkkulettuja sielä on ollut tarjolla.

    VastaaPoista
  5. Nam, mansikoita! Täällä on saatu alkaneella viikolla ekat maistiaiset omista mansikoista tälle kesälle.. Niin hyviä! :) Ihania kuvia kukista ja tuo kioski on kivan näköinen leikkipaikka! Ja aivan varmasti muuntuu leikeissä vaikka miksikä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oman maan mansikoiden maulle ei varmasti mikään vedä vertoja <3 Kiitos Raisa P!

      Poista
  6. Herkulliset lettukestit teillä! Mekin paistettiin tänään lettuja, mutta tällä kertaa ei ollut tuoreita mansikoita :) Kauniita kukkakuvia! Onpa ihanan värinen tuo pionisi! Innolla odotan lisää kuvia teidän pihasta :) Hauskaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni on kyllä kesän paras yllätys, mitä tuli kukkapenkkeihin :) Yritin jo nyt ottaa vähän laajempaa kuvakulmaa kuviin, mutta jotenkin ne ei sitten näyttänytkään hyviltä kuvissa kun joka paikassa tuppaa olemaan vielä joku prokkis kesken.. ;) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  7. Teillä riittää aina vaan toinen toistaan ihanampia kukkasia :). Letut, kermavaahto ja tuoreet maniskat on kyllä vastustamaton herkku!

    VastaaPoista
  8. Ihania kukkasia olet istuttanut <3 Niistä on kyllä iloa koko kesäksi, kun eri lajikkeet kukkivat aina vaiheittain. Onpa teillä ollut siellä ihanat lettukestit! Mansikat, letut ja kermavaahto kuuluvat aika oleellisesti kesään. Ei kesää ilman lettukestejä :) Kesällä reissaaminen on kyllä niin parasta! Mekin kotiuduttiin viikon mittaiselta reissulta tänään. Ajattelitteko ajella ensi viikonloppuna ihan tänne pohjoiseen saakka vai jäättekö tuohon vähän etelämmäksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Mies kyllä heitti, että josko lähdettäisi pohjoiseen saakka, kun kerrankin päästään kahdelleen reissuun (lapset menevät viikonlopuksi vanhemmilleni <3) :D Viikonloppu, vaikka vähän pidennetty onkin, on vaan niin lyhyt ja jos meinaa ajella pohjoiseen asti niin se olisi melkein pelkkää autossa istumista. Ajateltiin sitten kuitenkin pysyä täällä etelämmässä :)

      Poista
    2. Oi, kahdestaan reissuun <3 Harvinaista herkkua, nauttikaahan! Viikonloppu, vaikka se pidennetty olisikin, on todellakin niin lyhyt, ettei siinä ajassa kovin pitkiä matkoja ajella ellei halua istua autossa koko ajan. Mukavaa reissua teille!

      Poista
  9. voi valtava tuota kukkien määrää,minä menin jo pyörälle päästäni :D Ja mansikat,vesi herahti kielelle pelkästä ajatuksesta...Nauttikaa reissuista,meillä tämä kesä menee täysin kotona....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos suvi ja onneksi niitä kesiä vielä tulee...

      Poista
  10. Vau! Niin hienoja kuvia taas, niinku muissakin postauksissasi. Oot hyvä kameran kanssa! <3

    VastaaPoista
  11. Hurmaavat lettukestit ja suloinen tuo kioski!
    Kesän lumoa kaikki!
    Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me nautitaan! Vaikka taas sataa vettä niin onhan nyt kuitenkin kesä :)

      Poista
  12. Aivan ihana väriloisto teidän pihalla!
    Minäkin olin eilen lätynpaistajana Appivanhempien mökillä. Lätyt on aina niin NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lätyt on niin kesäherkku, että namskis vaan täältäkin :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  13. Ihana piha! Ja tuo kioski näyttää houkuttelevalle :) Samoin lettukuvat ;)

    VastaaPoista
  14. Sinulla on upea kukkaloisto siellä! Kauniita kuvia. Lettukestit kuuluvat kesään, samoin mansikkakakku. Minä sain tehtyä toissapäivänä kesän ensimmäisen mansikkakakun, ja kyllä se vaan on niin hyvää. Ihanaa lomaa teille miehen kanssa, sellaiset hetket auttavat jaksamaan arjessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Mulla on edelleen mansikkakakku tekemättä, mutta jospa vaikka ensi viikolla saisi sellaisen värkättyä. On se vaan niin herkkua! Täällä ollaan jo lähtökuopissa.. :)

      Poista
  15. Yhtään kertaa emme ole tänä kesänä vielä ulkona onnistuneet lettusia paistamaan. Viikonloppuna on tulossa vieraita mökille. Tilasivat paellaa, saas nähdä olisiko sadepilvissä semmoista rakoa, että pääsisi ulkotulille paellan valmistamaan ja jälkkäriksi muurikkaletut paistamaan. Mukavaa viikonloppua ja ihanista kukkasistasi nautintoa ja voimaa sinne Valkoiseen taloon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kesän säät ei ole kyllä olleet suotuisia ulkona kokkailuun. Vaikka aurinko paistaisi niin ei ikinä tiedä alkaako vartin päästä taas satamaan :O Meillä oli oikein mukava viikonloppu, toivottavasti sinullakin :)

      Poista
  16. Niin kauniita kukkasia, upea piha teillä!<3 Oliskohan kesäharsoa tuo pinkki kukka kesäkukkaseoksesta..? Saman näköistä ainakin, mitä mulla on monena kesänä ollu valkoisena "täytteenä" kukkapenkissä.. Ihana kukka, vaikka hentonen onkin.. Maljakossa pysyy muistaakseni viikkoroisen hyvänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tuota kun kylvää useamman kerran, niin saa pitempään nauttia kukista. :)

      Poista
    2. Kiitoksia ja kiitti vinkistä! Pitää ensi keväänä napata kesäharsopussi kaupasta meillekkin :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥