keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kotiutumista ja arvonnan uusi voittaja!



Lomareissulta kotiuduttu!
Ja kylläpä tuntui taas mukavalta palata kotipesään. Jotenkin sitä aina osaa arvostaa pidempien asuntovaunureissujen jälkeen arkea ja niitä arjen apureita (pyykinpesukonetta, hellaa yms.) ihan eri tavalla mitä ennen reissuja. Ja kotikin tuntui taas melkein kuin uudelta. Piti heti kierrellä ja katsella joka nurkka läpi. Lapsetkin innostuivat tarkastamaan melkein jokaisen lelun ja oman lokeronsa.




Heti reissusta kotiuduttua piti ottaa ruisleivän juuri sulamaan ja ryhtyä leivän tekoon. Ruislimpun, jossa maistuu sukupolvien ketju. Ja jonka juuret ulottuvat kauas, kauas menneeseen. Samasta juuresta ovat monet naiset tehneet leipänsä ennen minua ja sen tuntuu hyvältä. Että itsekkin kuuluu samaan ketjuun. Tosin minä en tee leipää samasta syystä mitä naiset ennen minua. Ei, tänä päivänä ei ole pakko leipoa leipää vain sen takia, että leipää olisi pöydässä. Omatekemän ruislimpun maku on vaan vailla vertaansa, siinä minun leiväntekosyyni yksinkertaisuudessaan.



Muutama reissukuvakin minulla olisi tarkoitus tänne laitella kunhan saan aikaiseksi käydä kuvat läpi. Reissu meni ihan hyvin ja yhdessäolon ja upeiden maisemien lisäksi parhaimistoon kuului ystävien ja tuttujen tapaaminen. Oli myös ihan älyttömän kiva tutustua muutamiin uusiin ja "uusiin-vanhoihin" ihaniin ihmisiin ♥ 


Taannoisen arvonnan voittaja ei ole ottanut minuun mitään yhteyttä,
joten arvoin nyt uuden voittajan ja hän on Odessa!

Toivottavasti pääsen tällä kertaa postittamaan palkinnon pikimmiten!
Laitteleppa Odessa siis yhteystietosi tulemaan sivussa näkyvään s-postiosoitteeseen!

37 kommenttia:

  1. Ihanan kotoisia asioita. <3 Ruisleipä ja sen juuri. Ihana kuulla, että sitä perinnettä vaalitaan. Tulee mieleen anopin leipä, leivät. Niissä oli rakkauden voimakas sivumaku. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli hyvä tuuri kun sain joitakin vuosia sitten aidon taikinajuuren. Nyt oma juureni on jakautunut ainakin pariin uuteen paikkaan ja kovasti on leipojat tykänneet limpun mausta. Sen takia hekin kait leipovat :) Kiitos Kaisu <3

      Poista
    2. Niin ja Kaisu, tervetuloa joukkoon mukaan :)

      Poista
  2. Juureen leivottu ruisleipä on kyllä ihan parasta ruisleipää. Aikaa vievää puuhaa mutta ehdottomasti sen arvoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa vievää, mutta ei suuritöistä ja se maku, se on niin paras :) Kiitos Raisa P <3

      Poista
  3. vesi herahti heti kielelle,tuon ruisleivän kuvan nähtyäni :) Tuoreena maailman parasta ja voin kanssa :P

    VastaaPoista
  4. Nam! Kotiruislimppu on niin makoisaa. Pitäis melkein itsekin leipoa. Varmasti sen jälkeen hellettä olisi ainakin sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesähelteillä ei tosiaan viitsi turhaan leipoa, vain sen verran ettei taikinajuuri mene kesän aikana pilalle. Kiitti Pikku Akka!

      Poista
  5. Oi ei...itse paistettu ruisleipä...tulee lapsuus ja mamma mieleen..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania muistoja sinulla! Tervetuloa seuraamaan Valkoisen talon touhuja! :)

      Poista
  6. Kauniita kuvia ja ihanaa perinteen vaalintaa! Tuore kotitekoinen ruisleipä on kyllä vertaansa vailla <3 Mekin kotiuduttiin reissusta vasta, mukavasti meni asuntovaunuloma meilläkin. Mutta niin totta, koti tuntuu taas niin ihanalta ja nimenomaan helpolta vaihtoehdolta. Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Kiva kuulla, että teilläkin meni vaunureissu hyvin :) Me sitten kuitenkin käväistiin pohjoisessakin jo tänä kesänä ja oli kyllä tosi mukavaa. Ekaksi mietittiin, että mennään vasta ensi kesänä, mutta kuin ei taas ensi kesästä tiedä niin päätettiin tehdä pohjoisen lenkki nyt :) Vähän tuli "turhia" kilometrejä, mutta oli se sen arvoista.

      Poista
  7. Tuo leipä näyttää ihan törkeän hyvältä noissa kuvissa.. mm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on törkeän hyvää ja paranee vain vanhetessa :) Oikeasti limppu on vasta parin päivän päästä parhaimmillaan.

      Poista
  8. Niin ihanat kuvat ja herkullisen näköinen leipä!

    VastaaPoista
  9. Kaunista ja herkullista. Enpä ole voinut pitkään aikaan maistaa ruisleipää viljattomuuden takia. Eerika, lämmin kiitos viimeisestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vain itsellesi <3 <3 Jäi niin mukava olo! Tänä päivänä tuntuu tosi monella olevan keliakiaa tai sitten muuten viljattomia diettejä. Meillä pienin on tällä hetkellä viljattomalla kokeilulla, kun raukalla on niin paha ihottuma. Toivottavasti löytyy allergian aiheuttaja ja pienen olo helpottuu.

      Poista
  10. Juureen leivottu ruisleipä - se on kyllä parasta maailmassa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan parasta! Kiitos Oman näköinen <3

      Poista
  11. Voi ihana, juureen leivottu ruisleipä on niin hyvää. ♥ Nyt iski himo tällä raskaana olevalla mammalla :D

    VastaaPoista
  12. Ruisleipää....hmmm, harvinaista herkkua ja vielä aidosta juuresta tehty!
    Ihanat kuvat!
    Kaunista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläpäin maailmaa ei taida paljon ruisleipää saada! Kiitoksia Susanna!

      Poista
  13. Oi että,kylläpä maistuis ruisleipä itsellekin. Harmi etten vauvan takia pysty nyt syömään ruisleipää. Minullakin on anopilta saatua juurta joka taitaa sekin olla alkujaan aika vanhaa. Ja oikea juurisaavikin löytyy jossa sen leivän teen. Miehen enon kädentaitoja se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun juuri on taas siskoni entiseltä työkaverilta saatu. En yhtään itse tiedä kyseistä henkilöä, mutta juuri on kuulemma kulkenut heidän suvussaan. Juurisaavi kuullostaa hyvältä. Itse teen leivän ihan vaan muovikulhossa, mutta olishan kunnon puusaavia kivempi katella, jos sellainen siis olisi, kun leivän valmistus on kuitenkin aikaa vievää puuhaa :) Kiitos Nanni <3

      Poista
  14. Ihana blogi sinulla! Oli kiva tavata. Minullakin suvun tosi vanha leivänjuuri pakkasessa. Siitä tulee parasta leipää! Kurkkaillaan postauksia! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samat sanat sekä sinun blogista, että tapaamisesta <3 Itse olen saanut juuren siskoni vanhalta työkaverilta ja oli kyllä hyvä tuuri kun sen satuin saamaan, kun juuresta tehty leipä on tosiaan maailman parasta :)

      Poista
  15. Voi näitä sinun ihania kuvia! Toisaalta maailman yksinkertaisin asia, ruisleipä (tai te taidatte sielläpäin puhua limpusta), mutta niin täydellisen kauniit kuvat ja asetelmat <3! Meillä äiti leipoo vieläkin ruisleivät, juuri on suvussa pitkään kulkenut ja tietenkin kunnon puusta tehdyssä juurikorvossa (hauskoja nämä alueelliset erot asioiden nimityksissä). Osaisin itsekin tehdä leivän, mutta meillä ei ole leivinuunia, jossa sen saisi paistettua. Hyvää tulee sähköuunissakin, mutta kyllä se kunnon kiviarinalla paistettu leipä vaan voiton minun maussani vie :). Niin kauan, kun äiti jaksaa leipoa lähipiirin ruisleivät, en sähköuunilla ala paistelemaan :D. Odotan innolla teidän reissukuvia, ne ovat varmasti kauniita myös!

    VastaaPoista
  16. Kiitoksia Hanna sinulle!! Minulle itse tehty ruisleipä on limppu ja kaupasta saa sitten pelkkää ruisleipää :D Onhan se leivinuuni aina leivinuuni siitä ei pääse mihinkään. Minä kyllä itse paistelen leipäni sähköuunissa kun meiltäkin puuttuu leivinuuni. Puuhellassa olisi kyllä uuni, mutta se toimii erilailla mitä perinteinen leivinuuni, enkä osaa oikein käyttää sitä. Itse hellalla tulee kyllä tavisaikaa tehtyä puuroja ym. ruokaa. Ihana kun saatte herkutella siellä äitisi leipomaa leipää <3

    VastaaPoista
  17. Ihastuttavia kuvia! <3 Ja ruisleipä on niin hyvää. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos H ja samoin sinulle hyvää viikonloppua!

      Poista
  18. Ihanat kuvat! Ja mikä sen makoisampaa kuin oma tekemä leipä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Itse tehty leipä on kyllä vertaansa vailla.

      Poista
  19. Kyllä kotona tehty ruisleipä on vaan niin parasta. ❤ Kauniita kuvia!

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥