keskiviikko 6. toukokuuta 2015

6-vuotis synttärit




Nyt seuraa kuvapläjäys neitimme 6-vuotis synttäreiltä, joita vietimme viime viikonloppuna. Kovasti tämä neitokainen taas suunnitteli juhliaan; leipomuksia ja askarteluja. Tämä vuonna toivottiin vaaleanpunaiset juhlat. Huvittavaa sinänsä, kun ei meillä kukaan muu ole ollut omista synttäreistä noin tarkka, mutta tämä tyttö on jo useamman vuoden tiennyt tarkkaan mitä synttäreille haluaa :D  Ja vaaleanpunaiset juhlat sitten järkättiinkin. Kakkuja neiti olisi halunnut juhliinsa 6 kappaletta (jotta hänelle riittää kakusta kaksi tai kolme palaa)!!! Lohdutin, että kyllä yhdestäkin kakusta santsipalanen riittää ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin kakkua jää vielä seuraavaankin päivän.





Yksi kakku siis tehtiin ja pienen pohdinnan jälkeen päädyttiin vadelma-suklaatryffelikakkuun. 
Ja niin kuin veikkasinkin kakkua riitti vielä seuraavallekin päivälle ;) 
Ohjeen kakkuun löydät täältä.



Tytön kanssa leivottiin tarjolle kinuskikissan pehmeitä minttusuklaakeksejä, riisisuklaata 
sekä suklaabrownieta vadelma- ja mustaherukkasattumilla. 
Siitä ajattelin lähipäivinä rustata tänne reseptiä...



Oikein oli mukavat juhlat, niin kuin juhlat yleensäkin ovat. 
Se on vaan aina pahasta kun jos juhlista jää tuota makiaa puoliskoa paljon seuraaville seuraavalle päivälle. Eipä siihen sitten muuta tarvitakkaan kun itselle on jäänyt taas herkkuputki päälle... Ja mikä siinäkin on, kun tasan tarkkaan tiedän, että itse voin paremmin jos yritän syödä terveellisesti, enkä aiheuta makeilla herkuilla turhia sokeriheilahteluja. Mutta kuitenkin niitä herkkuja tulee kiskottua kaksin käsin, kun niitä on tarjolla. Nyt on onneksi herkut puputettu ja yritän aion palata taas ruotuun.



Että tälläisiä vaaleanpunaisia synttäritunnelmia tällä kertaa!

12 kommenttia:

  1. Ihanat herkut taas olet loihtinut. Meille pitäisi järjestää ensi viikolla pojan ysiveet. Ei kuulemma mitään teemoja. Riittää kuulemma, että on pitsaa, limsaa, kakkua, mokkapaloja ja karkkia. Helppo nakki! Kyllä meilläkin Neidillä oli marraskuussa paljon enemmän toiveita. Mekkokin piti silloin ommella juhlaa varten. Ei ole poika mitään sellaista maininnut, että pitäisi olla juhlavaatteet. Kutsuunkin kirjoitettiin, että "pelataan jalista". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Niin ne on erilaiset tyttöjen ja poikien toiveet. Ja toki lapsissakin on eroja. Joku on vaan tyytyväinen kun on synttärit ja toinen taas haluaa juhliinsa just tiettyjä juttuja. Ite tykkään juhlien järkkäilystä, jotenka mukava se on ollut tytön kanssa yhdessä suunnitella ja touhuta. Ja tulipahan kerrankin annettua laatuaikaa tyttöselle :)

      Poista
  2. Täälläkin järkätään juhlat reilun viikon päästä, vähän niinkun kaikile meidän perheen naisille yhteisesti, kun on tässä ollut kaikenlaisia päiviä vähän jokaisella :). En ole suunnitellut vielä mitään tarjottavia tai koristeita, kun pitäisi ehkä ensin vähän jotain rättiäkin taas nurkkiin näyttää, plääh, toivon ihanaa keliä, että voitas pitää juhlat taas ulkona viime vuoden tapaan ;). Sinä olet kaikki laittanut tapasi mukaan niin nätisti ja tarjottavat näyttävät niin herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sullakin on tuo siivous inhokkihommaa?! Ite kyllä viihdyn siistissä kodissa, mutta siivouksesta en välitä = huono yhtälö ;) Ulkojuhlat kuullostaa kätevältä, ei tarvis niin ressata siivouksesta ennen juhlia eikä juhlien jälkeenkään. Mukavia juhlavalmisteluja sinne teille!!

      Poista
  3. Makoisia herkkuja olet loihtinut! Itse olen pahimman luokan sokerihiiri, varsinkin leivonnaiset kuuluvat suosikkeihini. Meilläkin olisi pojan juhlien järjestelyjä mutta ei ole muita toiveita kuin mokkapaloja ja sipsiä. Helpolla pääsee tarjoilun osalta, 10 pojan kaitseminen muuten onkin sitten oma hommansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaikki hyvät kaakut ja pullat, kukapa niitä voisi vastustaa ;) Nyt tuntuukin olevan yhdellä jos toisella juhlia. Mukavia ja vauhdikkaita juhlahetkiä teille :)

      Poista
  4. Ihania herkkuja! Meillä on useammilla synttäreillä parhaiten tehneet kauppansa dipattavat kasvikset ja sipsit. Se on kaikenlaisten juhlien pieni miinuspuoli että yleensä aina jotakin jää ja niitä tulee kyllä vedeltyä jälkikäteen vähän turhan paljon.. mutta ainakaan ei tarjottavat lopu kesken.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on dipattavat kasvikset tehneet aina kauppansa ja myös coctail-tikut. Nyt en jaksanut alkaa niitä väkertämään, vaikka tyttö halusikin. No, tyytyväinen hän oli myös noihin dippi-kasviksiin. Mulla tulee vielä usein leivottua pakkaseen juhlaherkkuja ennakkoon, eikä niitä ylijääneitä sitten viitsi pakastaa uudellen (vaikka tuskinpa ne oikeasti miksikään menisi) ja sitten niitä ei tietenkään voi roskiin heittää, joten ne pitää syödä. Ja tottakai juhliin pitää aina leipoa niin paljon, että varmasti riittää kaikille satsikierros.. ;)

      Poista
  5. Ihanasti olet taas laittanut synttärit. Voi, voi noita herkkuja :-) . Kuulostaa niin tutulta tuo sokeriheilahtelu. Miten sitä ennen pystyikin surutta herkutella. Aivan ihania nuo valkovuokot:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, voi mistäköhän sitä saisi niin paljon itsehillintää, että pystyisi pitämään herkuttelun aisoissa. Oikeasti jos ei kokoajan ole sokeria puputtamassa sitä ei edes enää tee sillä lailla mieli, mutta nämä juhlien rääppiäisen rääppiäiset on pahoja... Käytiin lasten kanssa poimimassa synttäripöytään vielä nupulla olevia valkovuokkoja ja äkkiä ne sisällä avautuivatkin ja miten musta tuntuu, että nämä nupulla poimitut kestivät pidempään maljakossa mitä aukinaisina poimitut.

      Poista
  6. Upeat juhlat olette järjestäneet! Herkut näyttävät taas niin makoisilta ja kauniit koristeet kruunaavat juhlat. Yksi sokerihiiri täälläkin ilmoittautuu :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Tervetuloa sokerihiirten sankkaan joukkoon ;D

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥