maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pitsiliinaleggarit ja muuta vaatetusta


Lapsille on tullut taas ommeltua muutamia uusia vaatekappaleita.
Ja läjä leikattuja kankaita odottelee pääsyä paininjalan alle, 
jotenka lisää on jossakin vaiheessa tulossa.


Mielessäni on kummitellut piiitkään pitsiliinanpalalla koristellut legginssit.
Pienimmällä murmelilla oli tarvetta valkoisiin leggareihin, joten kokeilin ideaa hänen pöksyihin.
Kivat tuli, paitsi taisin leikellä ajatuksissa leggarit liian isolla kaavalla. Onneksi tälläisillä reilun vuoden ikäisillä on tapana kasvaa huimaa vauhtia, joten eiköhän murmeli pääse käyttämään leggareita viimeistään kesällä.



Vanhimmalle typykälle tein puseron minun vanhasta paidasta.
Kuosi on mielestäni kaunis, joten en raaskinut paitaa poiskaan heittää, kun itsellä ei tullut enää kyseistä puseroa käytettyä. Paita on tehty hyödyntämällä mahdollisimman paljon alkuperäisen paidan rakenteita.


Pikku Akalta sain taannoin mukavaa postia (kiitos vielä kerran ), josta löytyi mm. hauskoja nappeja. Keskimmäinen neiti ihastui ikihyväksi koira- ja leppäkerttunappeihin ja koirilla sitten tuunasinkin neidille pompulat.




Samainen nappineiti sai leppäkerttumekkosen ja lahkeesta rypytetyt mustat legginssit mekon kaveriksi. 
Mekon kaava on Ottobrestä (4/2014).



Poitsulle taas tein hupparin kaaauan kaapissa lojuneesta Noshin omppuvelourista. Tähänkin humpsahti "himppasen" kasvunvaraa, mutta mieluummin näin päin. Leväyttäessä kankaan lattialle muistinkin taas miksi se aikoinaan jäi sinne hyllylle lojumaan. Kangas oli ottanut esipesussa jostakin muusta vaatteesta vaaleanpunaista väriä omppuihin ja tietty väriä ei enää saanut millään pois. Tätä ei huomaa juurikaan kuvissa, mutta valmiissa vaatteessa haaleanvaaleanpunaiset omput häiritsevät silmääni. Sitäpaitsi kangaspalanen oli kiero kuin korkkiruuvi, mikä on harvinaista Noshin kankaille. Tai ainakin muut sieltä tilaamani kankaat ovat olleet tosi laadukkaita.


Hupparin kaavan piirtelin myös Ottobrestä (1/2013).
Kertokaapa te, enemmän vetskareita ommelleet, myydäänkö jossakin 47senttisiä vetskareita?
Itse en ole paljon vetoketjuja ommellut, mutta joku hämärä mielikuva viiden sentin välein myytävistä vetskoista piirtyi mieleeni. Ja ei ainakaan Eurokankaassa ollut mitään välimallinvetoketjuja. Tämän koon huppariin piti ohjeen mukaan laittaa 47 senttinen vetoketju ja EK:ssa pohdin myyjälle, että jos 50 senttistä taittaisi vähän päistä niin saisin sen yltämään ihan hupun reunaan asti. Myyjän mielestä vetoketjut menevät helposti rikki jos niitä rupeaa taittelemaan (ja tätäkin jäin pohtimaan... Onko kellään kokemusta?), joten nappasin lyhemmän ketjun mukaan ja ajattelin madaltaa hupun reunaa. Arvatkaa vaan muistinko madaltamisen vasta sitten kun aloin kiinnittämään vetoketjua paikoilleen! En jaksanut alkaa purkamaan koko huppua, joten tein sitten hupun yläreunaan tuollaisen hassun nappivirityksen. Ja ihan se on ajanut asiansa.


Lopuun vielä pieni kevennys...
Yritäppä siinä sitten kuvata nappuloita yksitellen,
 kun koko pesue pyörii enemmän ja vähemmän kameran edessä ja jaloissa :) 
Eikä siinä kaikki, vaan kuvattavakin pomppii välistä pitämään taukoa ja halimaan pikkusiskoa.

22 kommenttia:

  1. Ihailen kyllä niin näitä sun ompeluksia :). Erityisesti mun lempparit on nuo pitsiliinalla koristellut legginsit ja sinun paidasta tehty paita! Aivan ihanat!!. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Itekkin ihastuin leggareihin siinä määrin, että piti käydä ostamassa jo vanhimman neidin mittainen pätkä valkoista trikoota :)

      Poista
  2. Onpas ihania ompeluksia! Varsinkin nuo pitsiliinaleggarit ovat ihan mielettömän suloiset ja loistava idea!

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniita vaatteita olet lapsille ommellut! Aika pitkälti vetoketjujen pituudet taitavat olla noita 5cm välein, mutta muistaakseni ostin viime syksynä erään paikallisen tehtaanmyymälän loppuunmyynnistä joitakin vetskareita joissa pituus oli juurikin 47cm.. Luulisi niitäkin myynnissä olevan jos ohjeen mukaan sen kokoista tarvitaan.. Kivasti olet kuitenkin loppupätkän saanut korvattua kivan näköisellä nappiviritelmällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, jos kerran ohjeessa mainitaan välimallinketjuista, niin luulisi niitä jostakin saavan... mutta siinäpä se onkin, että mistä :O Yritin tsekkailla myös muutamista nettikaupoista, mutta niissäkin vetskarit oli 5cm välein. No, onneksi tuo nappiviritelmä toimii :) Kiitos Raisa P!

      Poista
  4. Ihania ompeluksia. Erityisen kaunis tuo pikkuisen setti pitsileggareineen:)
    Ihailin myös ompelunurkkaustasi ed.postauksessa. Inspiroiva!

    VastaaPoista
  5. Aivan mahdottoman söpöt leggarit ja pitsiliina sopii sievästi niihin koristeeksi. Muutkin vaatteet on ihania ja raikkaita kuoseiltaan. En kyllä osaa vastata vetoketjupituuteen. Taitaa olla juuri niin, että olen ostanut noita viiden sentin välein myytäviä. Olen kyllä joskus taittanut yläreunasta ja ihan hyvin käyttöä on kestänyt. Pompulatkin on niin kivannäköisiä. Kuvat on taas niin suloisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jäin miettimään jälkeenpäin myös sitä, että jos vetoketjua taittaa varovasti, niin miksei se kestäisi. Kiva tietää, että sulla taitettu ketju on kestänyt käyttöä. Kiitos Kanneli!

      Poista
  6. Paljon ihasteltavaa; pitsiliinaleggarit ovat aivan uskomattoman ihana idea (heti täytyy laittaa muistiin), sinun vanhan vaatteen kukkakuosi kerrassaan ihastuttava niin kuin paitakin. En ole kyllä aikoihin törmännyt noihin välimitan vetskareihin, mutta siis tuo nappijuttuhan teki hupparista vaan persoonallisemman :). Paljon kyllä olet saanut tehtyä nättejä vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsiliinaleggareista tuli omastakin mielestä kivat. Piti käydä jo ostamassa isoimmalle tytöllekkin leggarikangas :) Pitää muistaa seuraavan kerran vetoketjujuttuja tehdessä viiden sentin välein olevat vetskarit... Tuohon huppariin toimi onneksi nappiviritelmä ketjun jatkoksi :) Kiitos Krista sulle!

      Poista
  7. Voi taitava! Pitsileggarit on ihanat! Ja niin söpöt pikkuvarpaat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Pienet pullero varpaat on kyllä suloiset ♥

      Poista
  8. Kauniita ompeluksia jälleen kerran <3 Pitsileggarit on kyllä niin herttaiset ja niin on kyllä käyttäjäkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru, pitsileggareista tuli kyllä suloiset :)

      Poista
  9. Olet kyllä tehnyt taas niin kauniita vaatteita! Minäkin ihastelen noita pitsileggareita, niin on suloiset <3! Ja nappiviritelmä on minusta kuin tehty tuohon takkiin, ei näytä miltään viritelmältä. Minä olen myös taittanut vaan vetskareita, ihan hyvin ovat toimineet. Tosin meidän pienestä nappikaupasta saa vetskareita määrämittaisina ja lyhentävät myös valmiita siellä. Olisiko teilläpäin sellaista liikettä? Joskus olen tarvinnut johonkin vanhaan takkiin vetskarin määrämittaisena, vakiokoot eivät käyneet mitenkään ja tuolta niitä sai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Kiva kuulla, että sullakin on taitetut vetskarit toimineet! Ehkä uskallan nyt itsekkin niitä tarvittaessa taitella. Kylläpä teidän nappikaupasta saa hyvää palvelua. En ole ainakaan kuullut, että täällä alkaisivat missään lyhentämään, mutta en kyllä tiedä onko kellekkään ompelevalle ystävälleni tullut edes moinen mieleen... Pitääpä kysäistä!

      Poista
  10. Niin tuttuja kuvaushaasteita! ;D

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania sun ompelukset <3

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥