maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kevätauringon värinen


Jatketaanpas eilisen päivän keltaisissa tunnelmissa.
Ulkona tulee taivaan täydeltä lunta, eikä ihanasta kevätauringosta ole enää tietoakaan.
Meillä kotona kuitenkin pyörähtelee iloisen keltainen hulmuhelma
ja tuo väri tuo tuulahduksen keväästä takatalvesta huolimatta.


Keskimmäiselle neidille ompelin mun lempparikirjasta eli Mekkotehtaasta pirtsakan kevätmekkosen.
Mallina on Riine, joka niinikään kuuluu tämänhetkisiin lemppareihin kyseisestä opuksesta.
Riinejä olen ennenkin tytöille tehnyt ja niitä voit kurkata täältä, täältä ja täältä.


Kankaaksi valikoitui mummolta peritty keltainen pussilakana. Juuri sopivan pehmeäksi kulunut.
Lisukkeeksi oli pakko taas tunkea pätkät pitsiä ja vuoriin sekä kanttauksiin löytyi palanen,
juuri passelia, keltaista pilkkupuuvillaa.


Jotenkin keltainen väri on iskenyt tänä keväänä.
Ei minulla ole ikinä kyllä ollut mitään keltaista väriä vastaan,
mutta tänä keväänä se on erityisesti iskenyt.
Itsellekkin olen ommellut jotakin keltaista, mutta siitä lisää tuonnenpana.

Vilautanpas vielä palasen IkuisuusProjektiksi kutsuttua tekelettä.
Jospas sitä saisi taas ispiksen jatkaa tuota.
Alkutekijöissähän automatto on ja aikamoinen tikuttaminen vielä edessä.
Mutta täytyy edetä kortteli kerralla ja toivoa, että se joskus valmistuisi.

Onko sinulla sellaisia töitä mitkä ei meinaa valmistua?
Tai valmistuminen on h-i-d-a-s-t-a?


Leppoisaa hiljaista viikkoa juuri sinulle

41 kommenttia:

  1. Ja pitää vielä kertoa että tein jätskikakun sinun ohjeella. Onnistuin:) hyvää oli!

    VastaaPoista
  2. Ihana aurinkomekko, keltainen on upea väri ja sopii minusta hyvin niin vaaleille kuin tummatukkaisille :). Neulomisprojektit tuppaa yleensä olemaan sellainen, mikä jää helpoiten minulla roikkumaan, nytkin yksi neuletakki ollut kesken jo muutaman kuukauden ;). Mukavaa hiljaista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, molemmille passaa :) Tuosta mekosta saakin aimo annoksen väriterapiaa, kun se on niin pirteän keltainen. Hui, minä en edes uskaltaisi aloittaa neuletakkia kun pelkkien villasukkienkin teko useimmiten kestää. Tsemppiä neuleprokkikseen :)

      Poista
  3. Niin sievä ja oikea auringonpaiste tuo mekko! Automatto näyttää todella hyvälle, mielenkiinnolla odotan sitten kuvia valmiista ;). Kyllä minulla on useinkin projekteja, jotka eivät tahdo millään valmistua. Ristopistoja tein ja ne sain valmiiksi, mutten vaan millään saa siitä mitään valmista tuotetta tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanna Mi! Meillä poitsu taitaa olla nyt parhaassa autoleikki-iässä, joten siinä mielessä olisi kiva, että saisin maton tehtyä... Jos ottaisi tavoitteeksi saada valmista tämän kevään aikana.

      Poista
  4. Oikein aurinkoinen mekkonen! Kuosi on aivan ihastuttava, ja pitsit ja kaikki.. :) Automatto näyttääkin kivalta.. Jos olisi enempi aikaa niin poimisin idean kummipojan synttärilahjaan mutta taitaa olla niin että tässä kohtaa ei pysty.. Joskus joku jää roikkumaan eikä tahdo millään valmistua. Tällä hetkellä yhdet virkatut lapaset on sellaiset. Tein epähuomiossa viimeisen kuvion värit väärin päin ja nyt en saa millään purettua sitä ja tehdyksi uudelleen.. Toivottavasti automatto kuitenkin joskus valmistuu! :) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Miten jotkut asiat jäävätkin roikkumaan ja ei muka saa aikaseksi jatkaa... Olisko se sitten sitä ispiraation puutetta ;) Toivottavasti automatto valmistuu (joskus) ja sinäkin saat lapasen virheet purettua ja tehtyä uudelleen :)

      Poista
  5. Voi kyllä.. ompeluksia ei kylläkään, mutta entäs se kihlajaiskuvastamme aloitettu ritsipistotyö, jota olen pistellyt lähemmäs kymmenisen vuotta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meinaa välillä jäädä tuollaiset isommat ompelutyötkin roikkumaan, mutta useimmiten neulomukset tms.
      Muistankin sen sun ristipistotyön... ai se on vieläkin kesken ;)

      Poista
  6. Ihana mekko! Mulla on samanlainen automattoprojekti, tosin se on vasta suunnittelu vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä suunnittelin automattoa vaivaiset kaksi vuotta ja sitten sain vihdoin viime syksynä ostettua pohjakankaan ja nyt se on tuossa vaiheessa. Ei ole siis päätähuimaava tahti :/
      Toivottavasti sun projekti ei ole näin hidas ;D

      Poista
    2. Vielä kysyisin että miten oot tehny nuo tiet ja keskiviivat tuohon automattoon? Ja minkälainen kangas sulla on pohjakankaana? Minä oon niin pähkäilly ja miettiny miten omani toteuttaisin :)

      Poista
    3. Tiet on maalattu kangasvärillä ja keskiviivat piirsin vapaalla kädellä kangastussilla (tai oliskohan sen nimi ollut maalitussi, ostin sen Sinooperista). Nuo tiet rajasin ekaksi maalarinteipillä niin sai sitten huoletta suditella maalia :) Pohjakangas on Eurokankaasta jämäkkää puuvillamarkiisia, se ei kurttaanu niin kuin tavallinen ohut puuvilla. Aion laittaa vielä taakse tukikankaan ja ommella pohjaksi jonkun muun kangaspalan niin tulee varmasti tarpeeksi jämy.

      Poista
  7. Oot uskomattoman taitava Eerika! Minä oon vähän sellanen että kun jotain aloitan, niin pakko tehdä mahd pian loppuun.. Jos jää kesken niin suuri vaara, että jää kokonaan tekemättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda :) Just hyvä kun osaat keskittyä vaan yhteen asiaan kerrallaan. Mulla meinaa isommat hommat alkaa jossakin vaiheessa kyllästyttämään ja sitten tulee haalittua välipalatöitä ;)

      Poista
  8. Ihana mekko <3 Minulla on lähes samanlainen vanha lakana juuri työn alla :)
    Tällä hetkellä ei ole meneillään mitään isompaa projektia, mutta kovasti tekisi mieli aloittaa joku isompii neule- tai virkkaustyö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauska sattuma! Laitappa sitten se sun työsi blogiin, niin näen mitä sun lakanasta tuli :)
      Sulla se riittää kärsivällisyys isompiin neule- ja virkkaustöihin. Mulla meinaa olla välistä vaikeuksia saattaa ne pienet neuletyötkin loppuun :o

      Poista
  9. Ihanan aurinkoinen mekko, retrokankaat ovat usein niin hurmaavia. Pieninä ripauksina keltainen on minunkin mieleen. Keskeneräisiä projekteja löytyy täältäkin vähän liikaa. Tosin olen yrittänyt opetella tekemään ensin yhden asian loppuun, mutta minkäs teet, kun aina tekee mieli aloittaa jotakin uutta. Hieno automatto tulossa, tsemppiä sen kanssa. Minullakin vastaavanlainen ollut joskus suunnitelmissa, mutta niin se vain on jäänyt ja kohta sellaisen aika alkaa jo olla ohi. Mukavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retrokankaat on monesti niin herkkuja! Se olisikin hyvä jos osaisi tehdä yhden homman loppuun, mutta kun välillä tulee innostuttua tästä ja toisena hetkenä tuosta, niin sittenpähän ne työt kasaantuu. Toisaaltaan, onpahan sitten valinnanvaraa mistä jatkaa ;) Vaikka toisinaan liian korkea keskeneräisten kasa meinaa alkaa suorastaan ahdistamaan, mutta omapahan on vika.. :o Kiitos Kirsikka!

      Poista
  10. Ihanaihana mekko! Ja niin kauniit kuvat...oijoi.Ja miten voikin olla mahdollista...Minäkin haaveilen itsetehdystä automatosta! Vähän sitä on jo aloitettu..palasia on muovipussillinen mutta tästäpä sain lisää potkua.Näyttää huikean hienolta tuo tekemäsi. Kiitos taas inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hanna! Hauska sattuma! Kiva kun sait innostusta jatkaa sun mattoa. Ja kiva olisi sitten (joskus) nähdä valmis matto blogissasi :)

      Poista
  11. Ihana keltainen mekko! Niin aurinko!
    Minäkin olen haaveillut itsetehdystä automatosta, mutta en kuitenkaan taida sitä projektia aloittaa. Jos aloittaisin päiväpeiton meidän parisänkyyn. Sekään ei taida valmistua yhdessä eikä kahdessa illassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Päiväpeittokin kuullostaa isolta hommalta, tsemppiä sen kanssa!

      Poista
  12. Kaunis mekko suloisella tytöllä! :) Automattokin näyttää hienolta, tsemppiä sen valmiiksi tekemiseen :)

    Teidän "uusi" puusohva on myös ihana. Mekin haluaisimme päästä sitten uudessa kodissa eroon tuosta ektorpista ja laittaa tilalle vanhan puusohvan. Meillä onkin yksi vanha sivustavedettävä odottamassa, mutta se ei ole oikein käyttökunnossa, joten vaatisi jos jonkinmoista kunnostusta. Katsotaan, milloin ehdimme sitä kunnostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria :) Itsekkin tykkään puusohvasta ihan älyttömästi. Voin suositella tuollaisen vanhuksen hankkimisen, on siitä niin paljon iloa silmälle :) Teidän uuteen kotiin puusohva sopisikin paremmin kuin hyvin.

      Poista
  13. Oi miten ihanan keväinen mekko, niin pirtsakka! :)

    VastaaPoista
  14. Onpa iloinen mekko! :) Ja lisää iloa tuo varmasti siihen pukeutunut rinsessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on iloinen väri :) Ja meidän keskiprinsessa on myös oikea ilopilleri!

      Poista
  15. Ihana aurinko! Hihansuussa olevat kuminauhat ratkaisivat yhden ongelmistani! Alviina mekkoa olen miettinyt työn alle, taidan lainata tätä hiha ideaa siihen. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lainaa pois :) Kuminauhalla saa pikkuisen lisää käyttöikää, vähän niin kuin resorilla.

      Poista
  16. Keltainen mekko ja kauniit pitsit, aivan ihana. Jotenkin keltaista väriä kaipaa kun aurinko ei tahdo millään näyttäytyä. Nytkin on niin pimeä ja pilvinen päivä tällä hetkellä.
    Upea automatto sinulla tulossa. Minulla on ikuisuusprojektina mieheni norjalainen neulepaita. Olen päättänyt, että uutta tikututustyötä en aloita ennen kuin se on valmis. Pitää aivan nyt ryhdistäytyä sen tekemisen kanssa:-) Mukavaa pääsiäisen aikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, keltainen toimikoon auringon korvikkeena :) Olet tainnut joskus vilautellakin norjalaista villapaitaa blogissasi. Mulla ei varmaan ikinä riittäisi kärsivällisyys niin suureen neuleprojektiin. Kiitos Kanneli!

      Poista
  17. Tyttö on kuin kevät aurinko kauniissa mekossaan!

    VastaaPoista
  18. Teillä on siellä sitten ihan oma aurinko koko ajan...minun ikuisuusbrojekti oli n.kolmetoistavuotiaana koulussa aloitettu pellavainen revinnäitekniikalla tehty kaitaliina...no tuossa muutama vuosi sitten tein sen loppuun ja mie olen sentään jo 63vuotias,joten muutaman vuoden sitä tein...huh,huh☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sittenhän turhaan hätäilen omien tekeleitteni kanssa ;) Kiva kun sait liinan kuitenkin valmiiksi!
      Ja mukava kun jätit kommentin PikkuBertta! :)

      Poista
  19. Voi miten kaunista teillä on! <3 Ahmin postauksiasi taaksepäin vaikka kuinka, niin ihanan seesteisen näköistä, vaaleaa ja kaunista. Vanhat huonekalut on piste iin päällä. Ja tuo mekkonenkin.. huokaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Mekko on ollut kovalla käytöllä :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥