torstai 22. tammikuuta 2015

Kalapeli ja muuta touhotusta


Mulla tuppaa olemaan ideoita enemmän mitä aikaa niiden toteutukseen. 
Ja sitten olisi vielä läjä niitä muiden mahtavia ideoita, joita tekisi mieli koettaa itsekkin tehdä. 
Mutta taas tulee vastaan se aika...
Onko tuttua?

Joskus sentäs saa johonkin rakoseen taiottua (välissä se tuntuu oikeasti taikuudelta) omaa aikaa käsitöiden parissa. Ja joskus sitä jopa ilmaantuu useampana iltahetkenä peräjälkeen ihan tuosta noin vaan. Ja se on luksusta, jos mikä. Tälläinen aikaonni potkaisi minua tässä muutama päivä sitten ja tokihan se piti käyttää hyödyksi.




Hyödyksi käytetty aika muuttui siis yhdeksitoista kalaksi ja kahdeksi ongenvavaksi.
Toisinsanoen siis kalastuspeliksi. Kalastuspelin idean olen napannut ripaus tunnelmaa-blogista ja tämä on yksi niistä moooonista toisten kivoista ideoista mitä itsellä on tehnyt mieli toteuttaa.

Kalojen nokissa sekä siimojen päissä on magneetit. Mulla oli varastossa "tavallisia jääkaappimagneetteja", mutta ne ei toimineet kankaan ja vanun läpi, jotenka jouduin hakemaan vähän järeämpiä tehomagneetteja Sinellistä. Ja johan alkoi napata! Välillä jopa niin liian hyvin. Löytyisköhän jostakin kultaisen keskitien omaavia magneetteja!

Vaikka välillä kalat tarttuvat kovinkin ärhäkkäästi koukkuun kiinni ei se ole hidastanut ainakaan meidän kaksi veetä. Todellinen kalamies :)


Meillä jäi syksyllä olkkarin matto ylimääräiseksi, kun löydettiin (tai siis tehtiin mattovaihtarit ystävän kanssa) sinne uusi matto. Entinen olkkarin matto oli prikulleen oikean kokoinen isompien muksujen huoneeseen, mutta ihan valkoisen maton toimivuus mietitytti lastenhuoneessa. Sitten muistin lukeneeni aikaa sitten muutamassa blogissa maton maalauksesta. Alkuperäinen idea taitaa olla jostakin (ja taas mistä?) lehdestä.


Kun kerran omista varastoista löytyi vielä iso pönikkä mustaa kangasväriä niin pakkohan tätä hullutusta oli itsekkin kokeilla. Maalarinteipillä vaan raitoja mattoon ja ei kun sudittelemaan. Oli yllättävän rentouttavaa puuhaa. Ja lopputuloksesta tuli paljon kivempi mitä olin osannut odottaa. Ainut mikä tässä hommassa mietitytti oli se pysyykö raidat kesäisellä mattopyykillä paikoillaan, vaan lähteekö ne leviämään. Olen kyllä silittänyt raidat oikein pitkän kaavan mukaan, joten teoriassa niiden pitäisi pysyä. Ja tähän asti ne on ainakin tukevasti olleet paikoillaan, nimittäin tämä homma on tehty jo vähän ennen joulua, mutta kaiken jouluhössötyksen takia matto pääsee vasta nyt tänne asti.



Yksiin talvimyyjäisiin tuli tehtyä taas läjä maamareita. Tällä kertaa sammakoita ja pesukarhuja.
Naamarin pohjat on paksua huopaa ja silmät ym. on aplikoitu ohkasemmasta huovasta.
Pesukarhusta tuli aika symppis ja omat lapset oli heti pyytämässä, että tekisin heillekin oman pesukarhunaamarin.


Tälläisiä touhuja tänne on kuulunut. 
Seuraavaksi olisi suunnitelmissa ommella muutama vaatekappale tytöille. Toivottavasti sitä ompeluaikaa taas ilmaantuisi jostakin, eikä tarvitsisi alkaa taikuroimaan.

Touhukkaita hetkiä sinullekin

24 kommenttia:

  1. Apua! Mistä purkista ja minkänimisiä vitamiineja syömällä...saaa noiiiiiin paaaaaaljon aikaan kaikkea ihanaa ja lapsenmielistä?olipas inspiroivia juttuja. Ja se sama tuttu vaiva kyllä liiankin kanssa. Ideaa pukka niin ettei tahdo sekaan sopia. Mutta se aika! Nyt kyllä ryhdistäydyn...kalapeli aivan huikea ja maton maalaus...oijoi. olet aika supermamma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites se menikään; hyvin suunniteltu on puoliksi tehty... tuo kalapeli on hautunut päässä jo niin kauan, että valmista tuli yllättävänkin nopsaan. Okei, siihen saattoi vaikuttaa myös se, että sain tehdä sitä ilman pieniä häiriötekijöitä. Ja kehtaanko edes myöntää, että naamarivärkit on ollut mulla jo viime syksystä asti :o Mutta fiilis on huippu kun saa tehtyä tekemättömiä töitä pois jaloista ja jopa jotakin kauan haaveilemaa valmistuu. Kiitoksia hanna sulle :)

      Poista
  2. Niin tuttu juttu tuo aikapula ja loppumaton ideajemma! :) Naamarit on mainioita! Ja onpa mieletön muutos matossa! En ole koskaan kuullut maton maalaamisesta, mutta hyvin näyttää toimivan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, voi tiedä sitten kumpi on pahempi aikapula vaan liikaideonti ;) Matosta tuli kyllä kiva ja niin helposti sai uutta ilmettä vanhaan mattoon. Toivottavasti se kestää vaan kesäisen mattopyykin..

      Poista
  3. Ihania, ihania, ihania! Eikä! Millä ajalla?? :)
    Niin tuttu tunne tuo ajan puute.
    Mullakin on ollut tuo kalapeli to do-listalla, mutta ehkä teen sen vasta sitten, kun Onniliini on isompi.
    Mutta nuo naamarit! Miten mä en ole koskaan tajunnut, että sellaisen vois tehdä kankaasta. Kartongista olen väkertänyt vaikka minkälaisia. Koulun vappunaamiaisiin on kyllä pakko värkätä joku tuommonen joko Koulutytölle tai -pojalle. Saapa nähdä, onko aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalapeli tuntuisi olevan just passelille pari vuotiaalle, meidän neli- ja viisvuotiaille se on vähän turhan helppo. Huovasta ainakin (ja miksei ihan kankaasta) saa kestäviä naamareita. Olen tehnyt muutaman naamarin omillekin muksuille joskus aikaa sitten ja hyvinä ne on vieläkin pysyneet. Kiitos paljon Pikku Akka!

      Poista
    2. Muistatko, mistä olet ostanut tuota paksua huopaa? En ole nähnyt sitä kangaskaupoissa.

      Poista
    3. Ostin itselle jemmaan erivärisiä huopia silloin kun Tiimari lopetti toiminnan. Ennen joulua huomasin Eurokankaassa myytävän joitakin perusvärejä metritavarana. Ostin sieltä punaista pätkän ja ihan on vaikuttanut laatutavaralle. En kyllä tiedä oliko se vaan sesonki juttu. Sinellissä olen myös noita nähyt olevan myynnissä.

      Poista
  4. Niin tuttua on! :) Kiva tuo kalapeli. Tuollainen voisi olla omiaan 2vee kummipojalle, hyvä kun idea tulee nyt niin ehkä kesään ja synttäreihin mennessä sellaisen voisi ehtiä toteuttaakin.. :) Enpä ole koskaan törmännyt maton maalaamiseen! Mielenkiintoista.. Toivottavasti väri pysyy! Naamarit on kyllä niin hauskoja ettei ihme jos omillekin lapsille kelpaisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalapeli näyttäisi olevan just hyvä kaksveelle, nelivuotiaalle se alkoi olla jo aika helppo. Varmasti olisi mieluinen lahja :) Mäkin toivon, että maton raidat ei lähde leviämään, kesällä sen sitten näkee. Toisaaltaan kangasväri pysyy vaatteissakin, jotein toiveikkaalla mielellä odotetaan mattopyykkiä :) Kiitos Raisa P!

      Poista
  5. Ihania juttuja olet tehnyt !! On niin tuttua tuo aikapula. Joskus saattaa käydä niinkin, että olisikin pieni aika harrastaa, niin sitten ei jaksakaan. Toivotaan, että värit pysyy matossa, sillä pysyyhän se vaatteissakin kunnon silityksen jälkeen, vaikka kuumassa pesisikin. Olepa tehnyt upeita naamareita, mahtavat mallit:-) Kalapelikin on tosi suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Tuokin on tuttua, ettei sitä yksinkertaisesti aina jaksakkaan olla värkkäämässä kaikkea. Välillä on oikeasti hyvä vaan olla möllöttää :) Niin sitä itekkin ajattelin, että kyllähän ne värit pysyy vaatteisakin. Ainut, että matto on niin "röpelöpintainen", jos silitysraudan kuumuus ei ole tunkeutunut joka koloon asti. Vaikka mulla alkoi lattiakin maton alla kuumumaan kun oikein antaumuksella mattoa silittelin ;) No, kesällä sen sitten näkee kuinka käy.

      Poista
  6. Voi että tuo kalapeli on ihana!!
    Hyvä idea tuo maton maalaaminen.
    Olet kyllä niin aikaansaapa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä sentään saa jotakin aikaiseksikin. Naamarit oli vähän sellainen PakkoSaadaNytTehtyäJuttu, mutta onpahan nyt sitten alta pois :) Kiitoksia Miikku!

      Poista
  7. Inspiroiva postaus, tuo pesukarhunaamari on näistä ihan mun suosikki! Minäkin muistan ihailleeni tuota kalapeliä samassa blogissa. Täälläkin on ollut vähän aikapulaa nyt käsitöistä, monenlaisia juhlia monta viikonloppua peräkkäin ja vähät ompelut on olleet melko juhlapainoitteisia, lahjoja ja sellaisia :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Pesukarhunaamarista tuli kyllä hauska, vaikka itse sanonkin ;) Ooh, teillähän on ollut sitten oikein juhlava tammikuu. Välillä sitä tulee kaikkia esteitä ja rajoitteita harrastuksien eteen, mutta onneksi ne on yleensä ohimeneviä. Hauskaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  8. Mukavaa viikonloppua täältäkin! Heh, minä olen juuri aloitellut kans ompeleen kalapeliä! .) Mietinkin miten saan nätisti sen magneetin ongen päähän, tuo pikku tyyny on tosi kiva idea siihen :) Ostin omat magneetit askartelu kaupasta halkaisija n. 2cm. Täytyypä heti testata ne ensin, että tarttuuko toisiinsa tosiaan, että riittääkö niissä "voimaa"! :) Naamarit on myös tosi kivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma :) Laitteleppa sitten sun kalapeli blogiisi, kiva olisi nähdä millainen sulla tuli. Niin ja kannattaa tosiaan testata ne magneetit ensin ennenkuin ompelee kalat kiinni. Mun vähempitehoiset magneetit oli sentin halkasijaltaan, joten voi olla, että sellaiset isommat olisi toimineetkin. Mukavaa viikonloppua myös sullekin!

      Poista
  9. Kauniita juttuja jälleen! :)
    Jonkinlainen kalastusjuttu on ollut omallakin toteutuslistalla. Ihana on omasi!
    Ja huiput nuo naamaritkin. Oletko mistä ostanut paksua huopaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti HoO! Jemmasin Tiimarin lopettaessa itselle noita huopia kun sai edukkaasti. Sinellissä olen nähnyt ainakin noita myytävän ja ennen joulua huomasin Eurokankaan myyvän joitakin perusvärejä metritavarana. En tiedä oliko huopa Eurokankaassa joku joulun sesonkijuttu, vaan onko ne tullut ihan jäädäkseen.

      Poista
  10. Lapsesi saavat kyllä nauttia äidin huikean hienoista toteutuksista leluissa! Kalapeli ja naamarit ovat taas niin ihania juttuja, joilla leikit saavat uusia ulottuvuuksia. Maton maalaus onkin minulle ihan uusi juttu. Matto näyttää hyvälle! Ideoiden ja niiden toteutukseen riittävän ajan suhde ei riitä minullakaan. Välillä se on jopa ahdistavaa, kun törmää toisten ihaniin ideoihin, joita haluaisi ehdottomasti kokeilla, mutta ei millään ehdi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita naamareita olen tehnyt omillekin muksuille joskus aikaa sitten ja kovasti ne on olleet tykättyjä ja yllättävän kestäviä. Sama muuten mulla, että liikaideointi saattaa nostaa äkkiä ahdistuksen pintaan. Pitäisi opetella myös ihan pelkästään vaan ihailemaan toisten töitä eikä aina alkaa haaveilemaan, että jospas tuollaisen saisi itsekkin tehtyä. Vaan taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty, ainakin itsellä ;) Onko tämä nyt blogimaailman nurjia puolia, kun mahtavia ideoita pukkaa joka blogista ;)

      Poista
  11. Tuo touhukkuus on kyllä niin tuttua täälläkinpäin ;) Ja on niin ihana lukea näitä sun juttuja, kiinnostavia tekstiä ja kauniita kuvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ja kiva kuulla, että tykkäät käydä täällä kurkkimassa <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥