Eilisen perjantain kunniaksi tekaisin iltapalaksi pitsaleipää. Pellillinen tätä herkkua hupeni meidän porukalle ihan silmissä. Tämä on myös herkullista vaihtelua peruspitsalle.
Ajattelin kirjoitella tänne bloginpuolelle pikku hiljaa omia vakkari-reseptejä. Suurin osa resepteistäni kun on erilaisille lippulappusille kirjoitettu ja niiden säilyvyydestähän ei ikinä tiedä... Täällä ne pysyvät paremmin tallella ja kiva jos joku teistäkin hyötyy näistä resepteistäni.
PITSALEIPÄ
(1 pellillinen)
Pohja
3 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia tai sokeri
2 rkl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
3 1/2 dl venhäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
Tomaattikastike
1 sipuli
2 tomaattia
200-250 g paseerattua tomaattia
1 maustemitta suolaa
1 1/2 maustemittaa mustapippuria
1 1/2 tl basilikaa
Lisäksi
100g kinkkua
ananasta ja
juustoraastetta maun mukaan
1. Valmista ensimmäiseksi tomaattikastike. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla. Lisää pilkottu tomaatti, paseerattu tomaatti sekä mausteet. Keittele kastiketta n. 10 min. Siirrä kastike jäähtymään.
2. Valmista pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja hiutaleet. Lisää jauhot pikku hiljaa vaivaten. Kohota taikina.
3. Pilko kinkku ja ananakset. Raasta juusto.
4. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Levitä jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Ripottele tomaattikastikkeen päälle kinkku ja ananakset sekä lopuksi juustoraaste.
5. Kohota pitsaleipää vielä uunin lämpenemisen ajan.
6. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Napsin siivouspäivän päätteeksi ulkoa viimeiset kesä(!)kukkaset kotiamme koristamaan.
Ihmeen kauan nuo, keväällä siemenistä kylvetyt, kukkaset on ulkona sitkutelleet.
Tänne on taas tupsahtanut uusia lukijoita!
Tervetuloa joukkoon ♥