maanantai 15. joulukuuta 2014

Synttärijuhlintaa


Lauantaina juhlimme meidän jouluvauvamme 4-vuotis synttäreitä.
Tässäpä teillekin muutama makupala,
OLKAAPA HYVÄT!









Alkupalaksi nautimme coctail-piirakoita munavoin kera, sipsejä sekä rieskarullia.
Rieskarullien välistä löytyi ruohosipulituorejuustoa, kinkkua, salaattia ja kurkkua.

Pääruuaksi tarjoiltiin hämähäkkimuffinsseja, pöllöpaloja, siilikeksejä sekä kettupipareita.
Pöllöpalat on ihan perus suklaapiirakkaa (tai rakkaudenpalaa kuten meillä sanotaan ;D ) pikkusen tuunattuna kekseillä ja karkeilla. Idea on napattu jostakin lehdestä (?).
Hämähäkkimuffissin idea on kinuskikissalta ja siilikeksien täältä.

Jälkiruuaksi maistelimme jäädytettyä suklaakakkua, joka oli muuten viedä kielen mennessään.
Se kätki makean kuoren sisälle kirpsakoita karpaloita, puolukkahilloa sekä marenkisattumia.
Kaiken lisäksi se oli tosi nopea ja helppo tehdä ja isona plussana sen pystyi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi.
Ohjeen löydät täältä.

Oikein oli mukavat juhlat!


Nyt pidemmitttä puheitta toivottelen teille mukavaa ja työntäyteistä joulunalusviikkoa

28 kommenttia:

  1. Voi miten monenlaisia herkkuja ja niin hauskannäköisiä! Tuollaiset eläinleipomukset voisivat mennä isommankin pojan synttäritarjottavina. Tuota jäädytettyä kakkua pitää joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika näperryksiä nuo oli, mutta hauskoja tuli ja poika oli ihan mielissään. Poika itseasiassa toivoi synttäreille hämähäkkimuffiseja ja siitä ajatus eläintarjottavista tuli. Varmasti isommatkin tykkäisivät. Meillä aikuisetkin söivät noita ihan mielissään ;D

      Poista
  2. Kaikki näyttää ja kuulostaa niin herkuilta.. Pöllöpalat onkin kiva idea, täytyypä koittaa muistaa kun seuraavia lastensynttäreitä juhlitaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne olikin... Ja taas ihmettelin, että miten mulla aina tuleekin tehtyä melkein pelkkiä suklaaleivonnaisia! Pöllöpalat on kyllä tosi hauskoja :)

      Poista
  3. Nam mitä herkkuja! Ja onnea syntymäpäiväsankarille :) Tuota samaa kakkua olen katsellut, että tekisi mieli kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärisankari kiittää :) Kakku oli mielettömän hyvää ja makeaa. Sitä jäi vielä iso palanen pakkaseen, että joku päivä voisi vähän herkutella taas...

      Poista
  4. Voi mahoton miten hienoja herkkuja. Erityisen hauskoja nuo pöllöpalat.
    Meilläkin ollut yksi jouluvauva. Hän täyttää tapanina jo 13v:). Aijon tehdä synttäreille jonkun hyydykekakun pakastimeen valmiiksi. Helppoa ja hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöpalat on minustakin hauskoja, suorastaan symppiksiä ;) Meidän poitsu täyttää oikeasti vuosia pari päivää ennen aattoa, mutta onneksi se ei ole lapselle justiinsa milloin synttäreitä vietetään.

      Poista
  5. Voi mitä herkkuja! Pöllöt on niin hulvattomat ja siilit ja hämppikset myös tosi hauskoja! :) Ihanat kestitykset!

    VastaaPoista
  6. Oi mitä herkkuja olet loihtinut!

    VastaaPoista
  7. Mieletöntä. Heti tekisi mieli kokeilla hämähäkkimuffineita ja pöllöpaloja. Millä ajalla?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, suurin osa ideoiden toteutuksista kaatuu just tuohon aikaan. Vaikka mulla on se kotikenttäetu, että oon kotona niin kuitenkin välistä (siis aika usein) tuntuu ettei kerkiä juuri mitään. Mutta tiedät varmaan, että välillä on pakko päästä johonkin astetta luovempaan hommaan kiinni mitä pyllynpesu tai imuronti ;)

      Poista
  8. Herkullisen näköinen pöytä :) ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  9. Olet jaksanut tehdä ihania herkkuja! Niin hauskasti koristeltu, varmasti mieleisiä myös lapsille. Tuo kakku minun on pakko kokeilla, mutta jaa-a sitä työtä tuntuu riittävän ihan kaikessa muussakin :D. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika oli ihan mielissään, varsinkin muffinsseista ja pöllöpaloista ja kyllä ne hyvin vieraillekkin upposi ;) Juu, noita pakkokokeilla-juttuja tuntuu aina riittävän enemmän mitä kerkiää toteuttamaan :)

      Poista
  10. Ihania tarjottavia! Jos noilla ei saa lasten suita hymyyn, niin milläs sitten?
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarjottavat oli kyllä lasten mieleen. Kiitos Marita L!

      Poista
  11. Hauskan eläimellistä menoa :). Ihanaa, kun olet noin ehtinyt panostaa juhlien leipomuksiin, että kaikki ovat teemaltaan yhteen sopivaa, tosin AINAHAN sinulla nämä tarjottavat ovat ihan viimeisen päälle :) Siitä voisi kyllä tämä äiti yrittää ottaa vähän mallia :) Sinullekin mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki tarjottavat oli oikeasti tosi helppoja tehdä, ainut, että nuo koristelut meni vähän näpertämisen puolelle. Mutta ihan mukava pitkästä aikaa ja eikö leipominen ole myös yhdenlaista käsityötä ;) Kiitos Krista mukavasta kommentista!

      Poista
  12. Mahtavat tarjottavat!! Olet käyttänyt mielikuvitusta ja taidolla loihtinut näyttävän tarjoilupöydän. Joulupuuhasteluja on aika mukavasti muun arkitouhun lisäksi. Pientä kiirettä riittää ja sen jo huomaa, kun ei tahdo ehtiä tänne blogin puolelle ihastelemaan muiden jouluvalmisteluja :) Mukavia jouluvalmisteluja sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika toivoi syntäreille hämähäkkimuffiseja, joten tottahan toive piti toteuttaa :) Nyt taitaa olla vähän yhdellä jos toisella sen verran hommia kotona, ettei netissä kerkiä paljon roikkua. Välillä on oikeasti ihan hyväkin, ettei tietokoneella tule kulutettua niin paljon aikaa.. ja kerkiäähän sitä sitten taas ensi vuonna :)

      Poista
  13. Aivan mahtava idea nuo hämähäkkimuffinssit! Nuita täytyy kyllä tehdä pojan 6 vuotis-synttäreille ehdottomasti! Nuo pöllötkin tosi mahtavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskoja noista muffinsseista ja rakkaudenpaloista tulikin :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥