maanantai 8. joulukuuta 2014

Huopaleipiä ja muita herkkuja



Tänään pääsin nauttimaan maittavan brunssin.
Leivällekin sai laittaa päälle muutakin kuin pelkän juuston ja ylähuulen.
Tarjolla oli nähkääs valinnan varaa suuntaan jos toiseen.



Oli salaattia, paprikaa, kurkkua, kanamunaa, tomaattia ja juustoa.


Päällisten alle sain valita otanko reissumiestä vai karjalanpiirakkaa vai liekkö kumpaakin.


Tottahan kunnon brunssilla pitää hedelmää olla. Tälläkertaa tarjoiltiin päärynää.


Palanpainikkeeksi hörppäsin vielä lasin vettä (joku oli näet kähveltänyt kaikki kahvikupit) kera prinsessaleivoksen ja parin keksin.

Ja kyllähän oli silmänruokaa kerrakseen, tämmöisellä evästyksellä jakselee pitkään.



Tälläisiä aamiasherkkuja tuli värkättyä lasten joulukalenteriin. Osa syömisitä on vielä saamatta, mutta en malttanut olla kuvaamatta näitä ennen lahjapaperiin käärimistä.


Suolainen puolisko on valmistettu huovasta ja aitoja tuotteita mukaellen.
Kurkku kaipaa vielä pientä tuotekehittelyä, mutta muut ruuat onnistuivat hyvin.
Niin ja karjalanpiirakat on vasta koeversioita. Leikit näyttää kestääkö ne pelkän liiman varassa, vai pitääkö niitä kenties kursia jotenkin kasaan.

Makiainen puolisko on taas virkattu (eikö päärynäkin makunsa puolesta kuulu tähän satsiin?!).
Keksien ohje löytyy Prinsessajuttu-blogista.
Prinsessaleivos on omasta päästä.
Ja päärynän ohje löytyy täältä.


Brunssi tuli nautittua ylhäisessä yksinäisyydessä kahdesta eri syystä:

1. En viitsinyt horjuttaa lasten vakaata uskomusta siihen, että tonttu on tuonut (ja valmistanut tietty) kaikki jutut mitä kalenterista löytyy.

2. Koko talon etsittyäni mukien saldo oli yksi, en tajua mihin ne kaikki (sadat) kupit oli joutuneet! 


Tämä postaus on muuten odottanut jo parin päivän ajan julkaisemista. Meille kun pesiytyi taas joku pöpö, jotenka pariin viimepäivään en ole koneella kerinnyt istuskella. Nyt muutaman tunnin päivystyksessä jonottelun jälkeen tuntui, että oli pakko saada hetki aikaa itselle, jotenka sain vihdoista viilattua tämän aamupalajutun julkaisukuntoon.
Mutta, mutta, jospa tästä nyt kohta tervehdyttäisiin!! Toivoa sopii, että ainakin jouluksi!

26 kommenttia:

  1. Paranemisia teille kovasti, tämä talvi ja taudit huoh! ..muistan itsekkin jonkun kerran tuumanneeni, että kun jouluna saatais olla terveenä! ja nuo herkut on ihania, tulee oikeasti nälkä! ja kyllä tekin nuilla herkuilla paranette pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Olishan se aika ankeeta sairastaa joulu. Onneksi sinne on vielä aikaa, että jospa tästä tervehdyttäisiin siihen mennessä!

      Poista
  2. Ihania herkkuja olet tehnyt!
    Paranemisia teille, toivottavasti tervehdytte pian!

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkuja! Pikaista paranemista teille! Meillä kans pikkuneidin nenä vuotaa, ruoka ei maistu jne...Ikävää aina katsoa kun lapsi sairastaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! On ne pikkuset jotenkin ihan reppania kun ovat kipeenä ♥ Toivottavasti teilläkin tervehdyttäisiin!

      Poista
  4. Vautsi mitä herkkuja:)
    Paranemisia! Tulispa kunnon pakkaset niin loppuis nämä tautien kiertämiset.
    -Miikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Miikku! Niinpä, pakkaset tänne, kiitos! Samalla voi tulla tietty luntakin :)

      Poista
  5. Onpa osa niin aidonnäköisiä ja kaikki niin herkullisia. Noita karjalanpiirakoita voisin itsekin tekaista. Sellaisia meillä ei vielä olekaan. Erilaisia herkkuja muutama vuosi sitten värkkäsinkin. Suolainen puoli on meillä Ikeasta.

    Voi, meilläkin on sairastettu viimeiset kolme kuukautta. Oikeasti tuntuu, ettei jaksais enää päivääkään. Itselläkin on nyt ääni ihan poissa, mutta muuten onneksi ihan terve olo. Huomenna kahden nuorimman korvakontrolli. Toivottavasti ovat parantuneet. Paranemista teillekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne ikealaiset syötävät on kyllä kans tosi kivoja. Meillä on vaan jonnin verran matkaa Ikeaan, ettei sieltä viitsi pelkälteen ihan pikkujuttuja käydä hakemassa :)
      Voi ei, teillä on ollut siellä kunnos sairastelukierre! Me saatiin onneksi olla alkusyksy suht terveinä. Meillä on ollut porukka oikeastaan kunnolla kipeenä "vasta" viimeiset kolme viikkoa. Mutta kyllä nämä sairastelut verottavat voimia, on se vaan niin. Toivottasti tekin siellä paranette ♥ Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  6. Nämä sinun herkut on niin aidon näköisiä ja niin siististi tehtyjä:-) . Tosi hienoja ovat. Toivottavasti pääsette pian tervehtymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Niinpä, toivottavasti tästä porukka tervehtyisi, ainakin jouluksi :)

      Poista
  7. Voi mitä herkkuja oletkaan tehnyt! Aivan ihania ja niin aidon näköisiä. Ihan tässä nälkä tulee näitä katsellessa :) Meilläkin ollaan sairasteltu taas jotain flunssapöpöä ja lauantaina haettiin jo toinen kuuri kuopuksen korviin. Toivottavasti teillä tervehdytään pikaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato :) Meillä taas jyllää joku sitkeä virus, joka on tuonut tullessaan kuumetta, räkäsyyttä ja yskää :( Paranemisia myös teille ♥

      Poista
  8. Oi mitä ihanuuksia! :) Kyllä kelpaa näillä herkuilla aamiaiskutsuja järjestää.. :) Minä olen noita dominoita virkkaillut pariin joulupakettiin, ovat kivoja tehdä. Paranemista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Dominot on kyllä kivoja, meillä ne on ollut tosi tykättyjä!

      Poista
  9. Onpas ihania herkkuja :) kyllä tuollaiset kelpaisivat varmasti meidänkin pikkuväelle <3 leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Nämä ovat todella aidon näköisiä, mahtavia! Ihailen sinun kykyäsi näiden herkkujen teon suhteen, niin huolellisesti valmistettuja ja kaikki yksityiskohdatkin viimeisen päälle. Kurjaa, että taudit vaivaavat teitä. Toivottavasti paranette pian <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Huoparuokien suunnittelu ja tekeminen on kyllä hauskaa ja koukuttavaa puuhaa. Saa nähdä mitä seuraavaksi keksii vai pitäsikö ensi vuonna tehdä jotakin muuta kuin leikkiruokia ;) Mäkin toivon, että saatais pikkuhiljaa porukka kuntoon!

      Poista
  11. Sinähän voisit kohta tehdä kirjan Huopaherkkuja lapsille tai muuta sellaista, alkaa tuo sinun repertuaarisi näiden herkkujen suhteen olemaan niin laaja :) Onpa kurjaa, että sairastelette.. Meillä ei ole onneksi ollut nuhaa kummempaa, toivottavasti joululomakin pysytään terveinä. Huomasin sähköpostisi vasta tänään, samasta asiasta kyseli toinenkin bloggaaja ,ja kyllä se käy niinkin, mutta yritän huomenna vielä muistaa laittaa teille kaikille siitä asiasta viestiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, siinäpä olisikin tekemistä, jos kirjaa alkaisi miettiä ;D Onneksi teillä ei ole nuhaa pahempaa. Minä tässä toivon, että oltaisiin ainakin joulu terveenä, vaikka olisi se ihan mukava jos porukka tervehtyisi jo ennen joulua kun meinaa tämä sairastelu hidastaa jouluvalmisteluja. Kiitoksia Krista :)

      Poista
  12. Ihan huippuja nuo huopaherkut! Voin kuvitella, että meidänkin lapset olisivat noista innoissaan. Voi kun itsekin viitsisi ruveta ompeluhommiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Huoparuokien on teko on koukuttavaa puuhaa :)

      Poista
  13. Voi miten ihania! Olen töissä päiväkodissa ja nämä olis ihan mahtavia sinne...eivät mene helposti rikki ja niin kauniita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita L! Teidän pitää laitta töissä aamiastalkoot pystyyn ;)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥