torstai 20. marraskuuta 2014

Talvista tunnelmaa terassille


Monen moista puuhaa ja juttua on taas tälle viikolle mahtunut. Elämä on tuntunut varsin hektiseltä. Voisin kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen siitä, kuinka aika kulkee niin vauhdilla eteenpäin. Ja miten huomenna on taas perjantai. Vauhdikas ajankulu lienee kuitenkin tuttua kaikille pikkulasten vanhemmille ja varmasti muillekin, jotenka taidan jaaritella kuitenkin tällä kertaa ihan muusta.


Alkuviikosta sain laiteltua terassille vähän talvisempaa (tai joulusempaa) tunnelmaa ulkoilujen lomassa. Jotenkin en itse lukeudu niihin "hiekkalaatikon reinalla nököttäviin"-tyyppeihin, vaan minulla pitää olla jotakin puuhasteltavaa ulkona, kun lasten kanssa siellä ollaan. En vaan osaa olla pihalla tekemättä mitään. Tällä hetkellä meillä on vielä siitä kiva vaihe, että nuorin viihtyy rattaissa ja isommat tykkäävät leikkiä ulkona omia leikkejä tai puuhastella kanssani, eikä minun tarvitse juosta kenenkään perässä ;)


Meidän tontin laidalla on tiheä kuusikko, jota ollaan harvennettu aina näin joulun tienoilla. Sieltä on kivasti saanut napattua pihalle kuuset ja jouluksi sisälle. Eihän ne tietenkään mitään priimoja ole, sellaisesta tieheästä kuusikosta, kaivetut puut, mutta sitäkin syppiksiä ;) Nytkin katsoin, että tuossahan on harvinaisen tuuhea kuusi terasia koristamaan, mutta lähempi tarkastelu osoittikin kuusia olevan siinä kaksi. Että aika toispuoleisia tapauksia nuo meidän joulupuut.

Eilen käytiin hakemassa metsästä sammalta, käpyjä ym. tarpeellista näin joulua ajatellen ;) Ulko-oveen tein katajasta kranssin, muut metsän aarteet odottavatkin sisäaskarteluja. Tänään sain myös vihdoista laitettua ulos valoja. Kauan nekin odottivat laittajaa, liekkö ikinä ennen mennyt näin myöhään. Joko teillä on pihalla jouluvalot? Nyt kun tulisi vielä lunta, niin johan tulisi ulkoiluun uutta puhtia. Ja valosuutta tähän pimeyteen!


Asiasta vielä kolmanteen... Onko teillä muilla ollut ongelmia kommentoinnin kanssa? Minulla meinaa välistä oikein ruveta ärsyttämään kun joutuu kirjoittamaan kommentin useaan kertaan kun se häviää julkaistaessa kuin tuhka tuuleen tai sitten näyttää siltä, että kommentti lähtee, mutta kuitenkin se on hävinnyt jonnekin matkalle. Minulla meinasi mennä yksi arvontakin ohi kun olin muka osallistunut, vaan kommentti oli hävinnyt taas jonnekin. Onneksi kävin tarkistamsssa.

HERKKUARVONTAAN on muuten aikaa osallistua vielä sunnuntaihin asti, jotenka käykäähän osallistumassa, jos ette ole vielä käyneet! Sielläkin on ollut kuulemma ongelmia kommentoinnissa, että suosittelen tarkistamaan onko oma osallistuminen tullut perille!

Kait sitä voi jo näin torstai-iltana toivotella
MUKAVAA VIIKONLOPPUA ♥


22 kommenttia:

  1. Voi että ootki kauniiksi laittanu terassin! Pitäis itelläki saattaa tuo terassi talvikuntoon loppuun asti, jäi vähän kesken askareet kun ei kaikkia tarpeellisia rekvisiittoja löytyny :) Jospa näistä sun kuvista saisin inspiksen tehä sen nyt loppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mä olin jo suunnilleen syyskuun lopussa tuomassa terassille kuusen, vaan aika kauan meni ennenkun sain aikaiseksi.. ;)

      Poista
  2. Onpa nätti talviasu teidän terassilla. Meillä on kuusten kanssa aina vähä sama "ongelma", kun niitä omasta tonttimetsästä hakee. Yhtenä vuonna parhaalta näytti kuusi, jossa oli hyljätty oravanpesä. Mitä kirppuja lie siellä pesässäkin ollut, mutta kuusi oli koko kuun sisällä. Toisena vuonna ei löytynyt sopivaa sitten millään, niin karsimme isosta kuusesta oksia ja niputimme ne ruostuneeseen maitotonkkaan. Tuli sellainen hauska oksakuusi. Pari joulua takaperin otimme joulukuuseksemme ihan toispuoleisen kuusen. Yksi reuna oli ihan täysin ilman oksia. Se oli oikein makiannäköinen nurkassa, eikä vienyt niin paljon tilaakaan kuin tasainen kuusi. Saapa nähdä, millainen tänä vuonna löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onhan se aina huvittava operaatio, tuo kuusenhaku! Meilläkin oli yksi vuosi kunnon seinäkuusi eli mikä oli kalju toiselta puolen. Toissa vuonna kuusen keskellä oli 40cm tyhjiö, mihin porattiin reikiä ja laitettiin reikiin toisesta kuusesta oksia. Näytti ihan hyvältä uuteen vuoteen asti, sitten ne "teko-oksat alkoivat varistaa ihan mahdottomasti :)

      Poista
  3. Voi kuinka kauniiksi olet kuistin laittanut:). Ihailen tota aitaa joka pilkottaa tuon yhden kuvan taustalla. Ajatuksissa ollut tehdä meillekkin pätkä tuollaista mutta eipä ole vielä ehditty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miikku! Itekkin tykkään tuosta heinäseiväsaidasta, vieläkö tulisi lunta sitä koristamaan.. :)

      Poista
  4. Voi ku ihania tunnelmia! Mulla myös ollu aikomus tehdä noita havukransseja ulko-oveen, ja jotain muutakin säätä kestävää koristusta pitäis suunnitella. Niin mahtava tollanen kuisti kyllä, kun pystyy laittelemaan kaikkea ilman että ne hautautuu lumeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Tuon tokassa kuvassa näkyvän kuusen päälle pääsee lumi satamaan, mutta muut jutut ja toinen isompi kuusi on ainakin osittain katoksen alla. Jos lunta tulee oikein paljon pitää siirtää nuo kuusen juurella olevat lyhdyt ym. portaikon toiseen reunaan, niin eivät hautaudu lumen alle. Jotenkin tuokin piristää kun sai laitettua vähän ajankohtasempaa koristusta ulos ja muutamat joluvalot tuomaan tunnelmaa :)

      Poista
  5. Todella kauniita asetelmia <3 Ihanaa kun materiaalit löytyvät ihan kotinurkalta :)
    Nyt jo hieman satelee luntakin...toivotaan että talvi tulisi.
    Mukavaa viikonloppua ja ihanaa joulun odotuksen aikaa :)

    Ps: Mulla tuppaa olemaan kommentoinneissa se hankaluus, että laiskottaa eikä saa jätettyä viestiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida Emilia! Täälläkin alkoi tulla eilen iltapäivällä lunta. Johan maisema valoistui kertaheitolla. Aamullakaan ei muka ollut niin vaikea nousta mitä normisti ;)

      Poista
  6. Voi, jaan niin tuon tunteen ajan kulumisesta! Ihania juttuja olet laittanut koristamaan pihaa! Minäkin tykkään pihalla puuhastella, mikä on tietysti hyvä, kun pihassa sattuu aina olemaan jotain tekemistä ;) Mullakin jemmassa vähän askartelutarvikkeita metsästä kerättynä. Jos tänään ehtisin tekemään niistä jotain. Ja ne pihavalot on täällä vielä laittamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siellä kans aika juoksee ;) Päätin eilen, että tänään kun saan siivottua niin laittelen vähän joulujuttuja esille, muuten varmaan huomaan joulukuun puolessa välin, että missäs ne joulujutut taas on...! Joo, eipä tarvi tumput suorina pihalla nököttää, kun hommaa sielläkin riiiittää. Näitä ikuisuusprojekteja taas varmaan... kun yhden paikan on saanut kuntoon niin pitää jo seuraavaa olla mylläämässä ;) Onneksi tykkään pihahommista!

      Poista
  7. Ihanan tunnelmallisia asetelmia <3! Metsän aarteet ovat kauniita koristeinakin. Minäkin tykkään pihalla aina puuhata, onneksi lapsi alkaa olla sen verran iso, että keksii itsekseenkin tekemistä hetkeksi. Meillä on onneksi maa ollut valkeana ja yöllä satoi lisää lunta. Kyllä lumi luo omaa valoisuuttaan ja joulun tunnelma kasvaa :). Valoja en ole vielä laittanut, vaikka yleensä meillä ne laitetaan marraskuun alussa. Kommentoinnin kanssa on ollut ongelmia minullakin, vaikka olenkin nyt vähän normaalia vähemmän pystynyt muutenkin kommentoimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Meilläkin alkoi eilen iltapäivällä pyryttää lunta ja voi, että ulkona on nyt kauniin näköistä. Harmi kun tänne on luvattu alkuviikosta lämpöasteita, niin ei taida kuitenkaan vielä(kään) olla pysyvä lumi. Meilläkin valot on laitettu aina ennen marraskuun alkupuolella, nyt vähän venähti laitto. Kommentointi-ongelmat on kyllä harmillisa :(

      Poista
  8. Olet samanlainen ulkoilija kuin minäkin:-) . Jotakin pitää tehdä, en tykkää seisoa tai vaan istua. Kaunis on kuistinne, todella tunnelmallinen! Katajaseppele on ihana:-) , niin herkkä.
    Olen kokenut samaa kommentoinnin suhteen ja varsinkin silloin kun en ole kirjautuneena blogiini. Mutta jos olen kirjautuneena, niin tätä ongelmaa ei ole ollut. Eli jos huomaan kommentin kirjoitettua etten olekaan kirjautunut, niin kopioin ensin kommenttini ja kirjaudun. Kun painan lähetä- painiketta, niin tässä vaiheessa yleensä kommentti häviää jo honkin. Niinpä liitän tallentamani kommentin ja lähetän uudestaan ;-) .
    Oikein ihanaa viikonloppua teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivenpi sitä on ulkona olla kun voi samalla vähän puuhastella jotakin :) Kiitos Kanneli kommentista ja vinkistä kommentointiin!

      Poista
  9. Tuollaisen kranssin haluaisin minäkin meidän oveen. Havunoksat ovat vielä hakematta, mutta kunhan tästä tervehdyn, muutama oksa täytyy kyllä käydä nappaamassa terassin koristukseksi. Toivotaan lunta sinnekin, täällä satoi eilen ja ulkona näyttää heti paljon kauniimmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katajasta saa mielestäni kauniita kransseja! Saatiin tänne viikonlopuksi vähän lunta, mutta tänään meni taas sen verran plussanpuolelle, että suurin osa lumesta suli pois :( Toivottavsti tulee pian lisää! Kiitos sullekin kommentista!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥