lauantai 29. marraskuuta 2014

Muodonmuutoksia



Meidän vauveli muutti jokunen aika sitten omaan (tai siis siskon kanssa jaettuun) huoneeseen. Siinäpä sitten innostuin laittelemaan pikkutyttöjen huoneen kuntoon. Kellarissa majailleen pienen pöydän tuunasin, eli maalasin ja vahdoin vetimet, tyttöjen pikkuruiseen kammariin. Huone on tosiaan pienehkö ja pimeä. Tilassa oli alkuaan vain pienenpieni tuuletusikkuna ja sekin länteen päin, joten luonnonvaloa ei huoneeseen tullut yhtään. Laitettiin kuitenkin sinne vielä, alkuperäissuunnitelmasta poiketen, toinen räppänä. Vaikka tuo matala, melkein lattian tasalla, oleva ikkunakin on pieni niin antaa se yllättävän paljon valoa, ainakin silloin kun aurinko paistaa, heh!

Tästä pääsee vähän hahmottamaan huoneen kokoa.

Vielä pitäisi ommella tyttöjen sänkyyn uudet päiväpeitot ja etsinnässä olisi punavalkoraidallinen tai -kuviollinen matto lattian suojaksi.



Pikkupöytä näytti ennen tuunausta tältä.



Nyt jos joku erehtyy luulemaan, että meillä säilytetään kyniä alle vuoden ikäisen ja kaksi ja puolivuotiaan huoneen pöydällä niin erehtyy. Ehei, meillä alkoi olla taas niin vapaamuotoista taitelua, että kynäpurkit oli pakko nostaa pienten kätösten ulottumattomiin. Kaksjapuolvee saa taiteilla tällähaavaa vain keittiön pöydän ääressä minun valvovan silmän alla. 
 Pöytä näytti vaan niin tyhjältä, että piti nopsaan nostaa siihen kuvauksen ajaksi rekvisiittaa. 

Tämä eka kuvasatsi on muuten otettu ajalla ennen lamppuja eli remppavalon apua hyödyntäen. 
Tuolla huoneessa ei siis onnistu mitenkään päin luonnonvalolla kuvaaminen!
Alemmat kuvat olen ottanut tänään, kattolampun valossa, ilman salamaa. Salaman kanssa kuvattaessa tulee niin inhottavan vahvat varjot taustalle...


Kalenteritonttukin pääsi taas pussista ulos. Se pääsi roikkumaan pikkutyttöjen huoneen uuteen naulakkoon. Naulakko löytyi meidän kellarista ja on tämän tupasen peruja. Vähän naulakkoa joutui lyhentämään, jotta se mahtui kahden oven väliin. Samalla sudittelin siihen uuden maalipinnan ja laiton upposen uudet koukut. 



Kalenteritontun ompelin viime vuonna ja tästä pääset kurkkimaan siitä kokovartalokuvaa.

Jotakin pientä käsityörintamallakin on tullut puuhailtua. Osa on menossa juurikin tuonne tontun taskuun, jotenka niistä tulee juttua tänne vasta myöhemmin...
Tautipahanenkin alkaa olla voitettu, mitä nyt yhdellä jos toisella nokka vielä vuotaa ja minulla on edelleenkin ääni käheänä sekä korvat lukossa. Mutta ehkä se tästä ja huomennahan alkaa kuulkaas virallinen joulunodotus


Tunnelmallista 1. adventtia!!

ps. Huhuilen täällä vielä arvonnan voittajaa!
elina_jokitalo
 otappa pikaiseen yhteyttä, muuten arvon maanantai-iltana uuden voittajan!

14 kommenttia:

  1. Voi einari miten ihania juttuja, pieni huone on varmasti kuitenkin tunnelmallinen ihan erilailla ja lapsethan tykkää kaikesta pienestä :) ja kaikki nuo Tilda tontut ja tuo iso tonttu on aivan super hyper ihania :) Meni tovi lueskellessa muitakin postauksia :) Olet kyllä taitava tekemään, ei voi kuin ihastella! :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista vaan Hannele, kiva kuulla, että viihdyt täällä! Pieni huone on oikein passeli pienille tytöille, hyvin mahtuu kaikki oleellinen huoneeseen kun mikään ei ole vielä kovin suurta :) Ja tildatontut on ihania!

      Poista
  2. voi kivaa!! :) laitoin nyt mailia sulle!
    -elinaJ-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, vien palkinnon heti maanantaina postiin! :)

      Poista
  3. Ihana huone pikkuisilla <3! Ja kaikkia ihania juttuja nuo naulakot ja tontut:-) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Onneksi ei ole tullut heitettyä naulakkoa pois niinä muutamana kertana mitä oon jaksanut kellaria siivota :)

      Poista
  4. No, on kyllä ihana huone pikkuisilla. Ja tuo kalenteritonttu - olispa jännittävä kurkistella salaa sen taskuihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Huomenaamuna onkin jännät paikat kun päästään kurkkaamaan mitä tontun taskusta löytyy ;)

      Poista
  5. Kaunis tuunaus pikku pöydän suhteen. Olisipa kivoja tuollaiset kellarikätköt :-). Tyttöjen huone on kyllä söpö ja hyviä kuvia olet saanut vähäisestä valosta huolimatta! Nuo Tilda-tontut on kyllä niin ihania. Saisinkohan minäkin joskus sellaisen aikaiseksi:-) . Ihanaa adventtisunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kanneli! Tosi vähän meiltä on löytynyt mitään kivaa kellarista, puuvarastosta ym. (edelliset omistajat taisivat tyhjentää asunnon muuton aikana vähän liian hyvin ;) ), mutta ne muutama vanha juttu mitä tänne jäi on säästetty. Onhan noissa tontuissa näprääminen, mutta on ne vaivan väärtejä, suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  6. Ihana blogi sulla Eerika ja aivan ihania tunnelmallisia kuvia. Jospa saisin seurattua nyt vähän aktiivisemmin puuhiasi ; ) Minna

    VastaaPoista
  7. Näyttääpäs ihanan tutulle tuo valkoinen lankku seinä. Meillä on kans muutamassa huoneessa vielä jäljellä tuota seinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitää kyllä kysäistä, että mitäs lankkua tarkoitat, kun tuossa on siis paneelit mitkä on laitettu rempan yhteydessä ja naulakko seinä on taas muuriseinässä kiinni. :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥